Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim ogrodzie... 19:09, 09 gru 2014

Do góry
Dzisiejsze zdjęcia. Róża kwitnąca w grudniu!

Wichrowe wzgórze 19:08, 09 gru 2014

Do góry
Monic napisał(a)

Kilka mroźnych fotek z listopada

Fotki zamrożonych kwiatów magiczne, kojarzą mi się z jakąś bajką, Śpiącą Królewną??? Cudowne
Kolorowy ogród na piasku 19:04, 09 gru 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Gratki na czwartą setkę Vivo, jak Ty to robisz, to naprawdę wielka sztuka tak dobierać kolory i gatunki roślin. Czuję pod palcami fakturę tej rabaty jakby była materiałem - nie potrafię tego opisać. Te amarantowe róże po prawej to co za cudo? I podaj przy okazji pozostałe odmiany róż i gatunki tych innych bylin. PROSZĘ

Violu, metodą prób i błędów Trzeba mi było też trochę czasu aby poznać byliny pod różnymi aspektami.
Lubię rabaty mocno wypełnione, inni mówią napakowane stąd może takie wrażenie w odbiorze zdjęć

Róża po prawej stronie na pierwszym planie, którą nazywasz amarantową to austinka Tess of The d'Urbervilles i jej kolor jest mocno czerwony. W innym świetle kwiaty wyglądają tak

Największą różą jest Pernnial Blue i ona zajmuje pół trejarza, niżej Eden Rose, Rosarium Uetersens, Heritage, te są widoczne na zdjęciu. Niewidoczne to Winchester Cathedral,Chippenadale, Grafin von Hardenberg.
Z bylin najwięcej jest ostóżek w różnych odcieniach niebieskiego, naparstnice, krwawniki, przymiotno, dzwonki kremowe, goździki brodate, przekwitłe czosnki sztyletowate, powojniki i lilie

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:00, 09 gru 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
reanimacja świerka Inversa trochę starań i zabiegów leczniczych i jest efekt

tu tylko pomocna dłoń przy śmiganiu w niebo

a to widoczki na pochmurny dzień

bonus dla wszystkich odwiedzających mój kolega kopciuszek wiosną znowu przyleci i zamieszka ze swoją panią na tarasie.

Fajne fotki, kopciuszek śliczny, a mojego rudzika załatwiły w tym roku dzikie kocury szwendające się po moim ogrodzie
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:58, 09 gru 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania myślałem że masz skuteczną metodę na każdą odmianę, u nas idzie ich mało więc kupujemy po parę kilo a to jest wielka loteria, nawet te w siatkach z oznaczeniem
avatarek z świeżutki z 12 października kiedyś w tym dniu świętowałem (ponoć niesłusznie) a teraz się szwendałem

zobacz jakie tło - tu go nie zasłaniam

Zbyszek ja mam proporcje na 5 ziemniaków gotowanych a 15 tartych, a odmiany to Bryza, Aster widok piękny ale dla mnie tylko do patrzenia, ja się gór boję i nigdy bym tam nie weszła jak moja siostrzenica np., albo Ty
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:54, 09 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Sierpień (wrzesień podobny tylko bez Luciferka)

detal sierpniowy

Październik (dosadziłam żółtą trytomę, nie wiem jak będzie kwitła w następnych latach) Stipa już wyskubana z brzydkich kłosów bo denerwowały

detal

Listopad

A jutro mogę fotę ze śniegiem strzelić

Ojej.... Siedze i pacze...
Mały ogród Kasi 18:46, 09 gru 2014

Do góry
kasia_w napisał(a)
No to poszalałam orzechowowo rustykanie

Super jest ten wianek
Właśnie kombinowałam czy by orzechowego wianka śniegiem w sprayu nie potraktować. Będę zgapiać pomysł białych orzechów
I pytanie z innej beczki.
Czy kret po rybie poszedł sobie i dalej go nie ma?
pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:41, 09 gru 2014

Do góry
Ania myślałem że masz skuteczną metodę na każdą odmianę, u nas idzie ich mało więc kupujemy po parę kilo a to jest wielka loteria, nawet te w siatkach z oznaczeniem
avatarek z świeżutki z 12 października kiedyś w tym dniu świętowałem (ponoć niesłusznie) a teraz się szwendałem

zobacz jakie tło - tu go nie zasłaniam
Kolorowy ogród na piasku 18:26, 09 gru 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Na Twoją 400 życzę spełnienia się Twoich marzeń ogrodowej doskonałości, choć ta fioletowa rabata to mistrzostwo światai wiele innych miejsc także mam nadzieję że kiedyś będę w okolicach i będę mogła ogród zobaczyć na żywoczy zastanawiałaś się kiedy jest on najpiękniejszy, Twoim zdaniem? bo odnoszę wrażenie że jest tak skomponowany że cieszy non stop.

Ula, do spełnienia moich ogrodowych marzeń jeszcze daleko i jakoś tak dziwnie rozciągaja się Oczywiście jeśli tylko masz ochotę zapraszam. Pytasz kiedy najładniej, staram się, by było cały rok, ale ja najbardziej lubię przełom czerwca i lipca. Wydaje mi się, że przyroda jest wtedy w swiom apogeum, jest kwitnąco i jeszcze bardzo świeżo.

Bylinowa wstążka z tego okresu

Ogród Eli 18:19, 09 gru 2014

Do góry
Katkak,Dorota123, tusiawka , kasiek,agata bardzo mi miło, że jeszcze do mnie zaglądacie
dzień bardzo krótki i po powrocie do domu zaraz robi się ciemno ale udało mi się dziś trawki powiązać
jutro dzień wolny wiec coś nadrobię w ogrodzie bo mrozik na razie odpuścił

dla Was i wszystkich zaglądających wspomnienie z lata
Igiełkowy ogródeczek 18:13, 09 gru 2014

Do góry
I coś świątecznego: (później dojdą jeszcze światełka, wianek też jest podświetlany, sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało, bo jeszcze wieczorem go nie zapalałam)

To się pochwaliłam
Kolorowy ogród na piasku 18:13, 09 gru 2014

Do góry
victoriagos napisał(a)
ochhhhhhhhh i nie zdążyłam na równe 400
wszystkiego kwiecistego "-)

Dziękuję za urodziwego kwiatucha
Igiełkowy ogródeczek 18:06, 09 gru 2014

Do góry
Róże jeszcze by chciały, ale...

I jeszcze trawki:

Igiełkowy ogródeczek 18:00, 09 gru 2014

Do góry
Trawki są niesamowicie wdzięcznym tematem obecnie, a jak ze szronem to już wogóle, nic tylko cykać naokrągło:

Igiełkowy ogródeczek 17:55, 09 gru 2014

Do góry
Monia byłam u Ciebie, pięknie masz, zero chaosu

U mnie dzisiaj pięknie z rana było- szadź i szron- bialutko, później już wszystko słonko stopiło, aż mi dziwnie było bo już chyba zapomniałam jak to jest jak słońce świeci.

Na trawkę nie wchodziłam, bo ślady by zostały

Ranczo Edy 17:33, 09 gru 2014

Do góry
Nastrój świąteczny mi się udzielił jak obejrzałam Twoje cudeńka. Zdolna z Ciebie dziewczyna Edytko i taka pracowita.
A ciasteczka wyglądają jak z mojego dzieciństwa i jak apetycznie wyglądają.
Dziękuję za wizytę i kwiatucha zostawiam
Ogródeczek 17:08, 09 gru 2014

Do góry
Ogródeczek 17:02, 09 gru 2014

Do góry
Najmłodsza ogrodniczka
W cieniu - zacieniona 16:54, 09 gru 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, kolekcję hortek podziwiam wciąż
Ciekawie wyglądają jesienią.Basiu...pozdrawiam.
Ogródeczek 16:52, 09 gru 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies