Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa symfonia

Ogrodowa symfonia

inag 19:10, 17 mar 2015

Masz tak piękne te krokusy, że aż dziś byłam obfocić swoje
Cudnie u Ciebie
Sabina76 19:26, 17 mar 2015

Ilona - dziękuję bardzo Zaraz pędzę do Ciebie na foty

Nie wszystko jednak dało radę przez zimę. Po przeglądzie żurawek, stwierdzam że piękna latem żurawka Black Beauty, której nie straszne jest palące słońce, teraz wygląda tak:

a w sierpniu ubiegłego roku:

Jest w przedogródku, więc muszę ją z tamtąd eksmitować na tyły.
inag 19:36, 17 mar 2015

Ja jestem u babci i piszę z telefonu Dopiero później zasiądę przed komputer u siebie to coś wkleję. Dziś było tak pięknie na dworze, że pierwszy dzień jak krokusy u mnie się otworzyły
Żurawkami się nie przejmuj. Odbiją i będą tsk samo piękne. To żywotne bestie
Sabina76 19:43, 17 mar 2015

inag napisał(a)
Ja jestem u babci i piszę z telefonu Dopiero później zasiądę przed komputer u siebie to coś wkleję. Dziś było tak pięknie na dworze, że pierwszy dzień jak krokusy u mnie się otworzyły
Żurawkami się nie przejmuj. Odbiją i będą tsk samo piękne. To żywotne bestie

To zajrzę do Ciebie jeszcze wieczorem Co do żurawek masz rację, pięknie odbiła w zeszłym roku, tylko jako jedyna wygląda tak marnie i trochę kiepsko to wygląda z przodu domu.
inag 19:48, 17 mar 2015

U mnie żurawki przetwały idealnie wszystkie oprócz 4 sztuk dla mnie nieznanych (czerwonych) bo rosły przy ścieżce i psiaki je zdeptały pod śniegiem Ale już widzę, że mają młode listki. Ja bym na Twoim miejscu je poczyściła i czekała
BusyBee 22:15, 17 mar 2015

Sabina76 napisał(a)
Rewelacyjna pogoda i mam dzisiaj urlop

No przepiękne te krokusy i jaki ruch przy nich ....tylko nie mów, że z Janiny, albo z L. Dziewczyny piszą, że tam kupowane to jakieś marne wyrosły...
Sabina76 22:31, 17 mar 2015

BusyBee napisał(a)

No przepiękne te krokusy i jaki ruch przy nich ....tylko nie mów, że z Janiny, albo z L. Dziewczyny piszą, że tam kupowane to jakieś marne wyrosły...

Nie nie, te są kupione w ogrodniczym. Mam miedaleko taki fajny zaprzyjaźniony sklep. Jak coś zamówię, to przywiozą. Ceny allegrowe i jeszcze rabacik A ruch dzisiaj w krokusowie był faktycznie spory - naraz w jednym to i 3 siedziały
Bardzo fajnie mi się rozrastają. Z wsadzanych 3 cebulek w jednym miejscu - mam teraz np. 31 kwiatów. Policzyłam U mnie są we wrzosach. Podoba mi się takie zestawienie. Uzupełniają się świetnie. Przed przycięciem wrzosów - kwitną krokusy, a po przycięciu, liście krokusów fajnie się wydłużają i taka "trawka" kładzie się na wrzosach. Jak liście zanikną - wrzosy kwitną
Sabina76 17:03, 21 mar 2015

Dzisiaj cały dzień w ogrodzie Prawie cały czas walczyłam ręcznie z chwastami. To jest jak walka z wiatrakami. Na koniec wzięłam się za żurawę.
Oto ona - wielkość można porównać z wiaderkiem stojącym z tyłu

i już po podziale - 20 doniczek. Zobaczymy co z tego będzie.

Za inne też się wezmę - młode już rosną

kosolka 17:13, 21 mar 2015

Sabina76 napisał(a)
Dzisiaj cały dzień w ogrodzie Prawie cały czas walczyłam ręcznie z chwastami. To jest jak walka z wiatrakami. Na koniec wzięłam się za żurawę.
Oto ona - wielkość można porównać z wiaderkiem stojącym z tyłu

Ło matko, ale kolos!! Czym Ty ją karmiłaś??
Sabina76 17:16, 21 mar 2015

Hosty startują. Nie mogłam się ich już doczekać - żeby podzielić Odczekam aż trochę podrosną i do dzieła

A rozchodniki mnie zupełnie zaskoczyły. Mam je pierwszą wiosnę w ogrodzie i myślałam, że wschodzą znacznie później.

I jedne z moich ulubienic - szafirki