Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 14:21, 07 gru 2014

Do góry
A ten nie skończony---- juz pojechał do Syna ,Ta sama robota inne trochę dodatki
Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:20, 07 gru 2014

Do góry
Teraz nie wiele mogę zmienić, ale wymyśliłam coś takiego:
1. Chcę poszerzyć podjazd – tak jak na rysunku brązowa linia ( podjazd nie musi być u nas duży, garaż jednostanowiskowy, jeden samochód na podjeździe, więcej nie musi się mieścić).
2. Definitywnie zdejmuję kostkę tam gdzie jest chodnik przed wejściem do domu, aż do linii podjazdu (w związku z tym likwiduję tę rabatę przed donicą w tym układzie jak jest teraz). Podjazd będzie prosty (brązowe linie na rysunku) po bokach zakończony żółtą kostką.
3. Ścieżkę od bramki do drzwi wejściowych i wokół domu po lewej stronie chcę zrobić z innego materiału w kolorze żółtym/waniliowym tak, żeby nawiązywał do podjazdu tylko kolorem. Mogą to być najlepiej nieregularne płyty, kamienie położone bez utwardzenia, zatopione w trawie ???? Może kamień sjeneński, albo coś w tym stylu.

Proszę Was o sugestie dotyczące narysowanych przeze mnie dwóch propozycji, mi osobiście bardziej leży pierwsza wersja – daje możliwość optycznego poszerzenia podjazdu i może zaparkowania dwóch samochodów jak trzeba będzie. Priorytetową sprawą jest aspekt finansowy, nie ukrywam, że wszystko kręci się wokół niskiego budżetu  Więc w grę wchodzi tylko kostka brukowa  Zapomniała dodać, że jeszcze nie mamy bramy, bramki ani ogrodzenia; chcemy zrobić razem kompleksowo.

Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:17, 07 gru 2014

Do góry
Moi Drodzy, proszę poratujcie mnie pomysłami. Na zdjęciu widzicie mój kawałek podjazdu z kostki brukowej, który miał by dokończony w tym roku (ścieżka do bramki i wokół domu do tarasu), ale zrezygnowaliśmy bo obecny stan rzeczy mi się nie podoba, więc chcę coś zmienić. Podjazd robiliśmy w pośpiechu, bez planu i jakiegoś pomysłu, więc wyszło jak wyszło. Wprowadzaliśmy się jeszcze na plac budowy, zakopaliśmy się kilka razy w błocie więc szybka decyzja poskutkowała taką realizacją jak widzicie. Proszę nie komentować bo sama widzę jak jest. Wstyd mi, że pozwoliłam na coś takiego

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 14:17, 07 gru 2014

Do góry
Tak też owijam koła jak zrobię z gałązek i choć są nierówności to nie przeszkadza"d Chciałam pokazać takie koło ale niestety zanim zrobiłam zdjęcie to oddałam ha ha A poniżej szyszki przyklejone klejem na gorąco do bombki styropanowej i bedą malowane na biało
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 14:10, 07 gru 2014

Do góry
Koło kupione ze styropianu owinięte pociętą bluzką róża kupiona dodatki też a wszystko przypięte szpileczkami a teraz cięcie bluzki wzięłam dużą trykotowa bluzkę , odcięłam na dole zakładkę i zaczęłam ciąć od dołu bluzki pasek wielkości 3-4 cm w kółko ttak cięłam az do rekawów wyszedł m baaaaardzo długi pasek i nim owijałam koło dobrze naciągając i uważając żeby nie było widać białego .Te zakładki same się robią i w sumie ładnie to wyglada . Myślę że za mała nieco ta kokardka ale nie mam innejJutro dokupię to zmienię Powodzenia
W Dolinie Muminków 14:04, 07 gru 2014

Do góry
Nadszedł grudzień,a razem z Nim wyjątkowy czas - Nas również odwiedził ktoś wyjątkowy - Pomocnik Świętego Mikołaja

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:56, 07 gru 2014

Do góry
Kolorowo macham

Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:52, 07 gru 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
W słońcu migiem wszystko topniało

Super widoczki zafundowane w końcu udało mi się zobaczyć twój lukrowany szronik Pięknie Gosiu miłej niedzielki
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:46, 07 gru 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Pięknie Kolorki nadziei Buziaki miłej niedzielki
W Dolinie Muminków 13:46, 07 gru 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Basiu proszę mi dzisiaj wycałować imieninowo Mikołajka od cioci

Gosieńko Mikołajek wycałowany ..........

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:39, 07 gru 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Przecież ty masz już wszystko przemyślane i po ustawiane i plan konkretny i wykop i już oczko umiejscowione

No... niby tak, ale plany to zawsze można zmienić.
A tak całkiem poważnie- U mnie robienie na żywioł przyniosło tylko straty i frustrację. Teraz nauczyłam się ogrodniczej pokory i cierpliwości, wiem że lepiej zaczekać czy poprawić na początkowym etapie.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:37, 07 gru 2014

Do góry
Spacer dziś udany, błysło trochę słonka, plusy na wskaźniku:
Miłego Wam dzionka!

Ogródek Iwony 13:18, 07 gru 2014

Do góry
Najpierw przed domem była wersja minimalistyczna: zielone gałązki jałowca, mahonia i pomalowane na biało gałązki ...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:09, 07 gru 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Jejciu Halinka, mój, który przed chwila wstawiłam wyglada przy Twoim jak sirota jakaś, ale piękny, z czego masz koło, czy jest kupione, z gałązek takiego nie udało mi sie zrobić. Z czego jest róża.ZGLAPIAM
Ogród z widokiem na jezioro 13:05, 07 gru 2014

Do góry
Wczorajszego dnia nie udało mi się zmarnować

Niedokończony wianek, w środku na podstawce będzie swieczka i jednokolorowe małe bombki, malutkie szyszeczki pomaluje sprayem na biało

Hortensje w stroikach będą białe albo czerwone, Stroik z gałązek brzozowych do wymyślenia, oczekuje propozycji, będę wdzięczna
Ogródek Iwony 13:05, 07 gru 2014

Do góry
Nawet w ogrodzie odrobina czerwieni się pojawia. U mnie nie było jeszcze zimowych krajobrazów, liczę, że jeszcze coś przez zimę będzie.
Więc niech będzie świątecznie
Ogród z łezką II 13:02, 07 gru 2014

Do góry
Pogoda nie zachęcająca w dalszym ciągu, ale na tyle łaskawa była, że okna tutaj mam załatwione. Teraz w Zabrzu...
Udokumentowane oberwane listki różane (wywalone do kaczoka, nie ryzykuję kompostu), na końcu Alchymist z resztkami liści.

I na ostatnim zdjęciu trzmieliny. Są w półtorametrowej odległości od siebie, jedną liznął mróz, druga zupełnie zielona. Dziwne...

Ogródek Iwony 13:00, 07 gru 2014

Do góry
Te dekoracje zrobiłam w przedpokoju (świeczniki zrobione metodą decupace):
Ogródek Iwony 12:53, 07 gru 2014

Do góry
W domu też:
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:50, 07 gru 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies