Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

makkasia 21:22, 04 mar 2015

Ja mam zwykłą brzoze pendulę i ma spękaną, chropowatą, szarą korę i cóż mam zrobić ? przemalować ? Jak ją kupowałam 15 lat temu to dorenbos nie istniała dopiero 3 lata temu była do kupienia w moich okolicach no ale jak się nie ma co sie lubi to się lubi co się ma Jak będziesz chciała wyciepać everesta to ja go chętnie przygarnę Zachwyciłam się nim bo był w pięknej kompozycji z białymi hortensjami, biało obrzeżonym bluszczem, białymi ciemiernikami i bukszpanami a everest był śliczny
Zdrówka życzę

viva 22:05, 04 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

Viva - złagodzimy
Hansestadt Rostock - z fotki wynika, że zrobiłam dobry zakup I do Grahamka podejdzie kolorem Kapryśna jest czy nie ???

Punkt widzenia zależy od puktu siedzenia W tym przypadku od punktu stania

Aniu, czytałam, że tę różę kupiłaś dlatego dzisiaj tu przywędrowała
Napisałam troszkę o niej u siebie. Będzie Pani bardzo zadowolona. Może być królową tej rabaty. Nie mam z nią dużego doświadczenia ale zanim ją kupiłam dużo dobrego o niej poczytałam. Nie zawiodła.
Do Grahamka dobry kolor.
wiunia 23:29, 04 mar 2015

Aniu dzięki,że zajrzałaś
Mala_Mi 09:18, 05 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Kwiatka dla Kazka przytagałam !

Masz największego dooorenbosy na swiecie... Moje pendule to też dooorenbosy, kora im po zimie zzieleniała, co robić?

Jak się zacznie łuszczyć to zerwiesz wierzchnią warstwę, rzekomo brzozy lubią jak im się te łuszczące oberwie
Mają za dużo wilgoci wiec zielenieją. U mnie pień jest odkryty wiec jest biały... no i nie podlewam tam.
Wieloszka 09:23, 05 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

Jak się zacznie łuszczyć to zerwiesz wierzchnią warstwę, rzekomo brzozy lubią jak im się te łuszczące oberwie
Mają za dużo wilgoci wiec zielenieją. U mnie pień jest odkryty wiec jest biały... no i nie podlewam tam.

Ano widzisz, to dlatego moje dooorenbosy mają lekko zzieleniałe pnie... Też nie podlewam
Ale te wierzchnie łuszczące się płaty wcale tak łatwo nie odchodzą, nie w całości. To może też przez mokrość w glebie
agniecha973 10:10, 05 mar 2015

Ania, a jak wygląda liść doorenbos? Napisałaś, że się różni. Mam niby 3 doorenbos posadzone ze 3 lata temu jako cieniutkie patyczki, ale nie mają śnieżnobiałej kory, dopiero jak złuszczę im to co na wierzchu, to są białe. Ale popatrzyłam na zwykłe młode brzozy i one też w tym wieku złuszczają korę, z brązu przechodzą w biel. Zastanawiam się czy na pewno mam doorenbosy. Zaczynam powiątpiewać, choć szkółka, w której kupowałam do tej pory spisywała się na medal. Hmmm... Może liść zadecyduje.
magnolia 11:07, 05 mar 2015

Mała sugestie dot kształtu naprzeciw?
ładnie by było żeby naprzeciw poszerzenia z magnolią było podobnie- wtedy będzie wizualnie się zgrywało.
Narysowałam Ci mniej- więcej, możesz modyfoikować, ale złapiesz myśl- myślę że złapiesz.
popcorn 11:15, 05 mar 2015

Ranniki za rok beda sliczne, moje tez tak leza
A przebisniegi skad, to pelne plena? cudniaste!

Kobicuje zmianom rabatowym
Mala_Mi 13:05, 05 mar 2015

Wieloszka napisał(a)

Ano widzisz, to dlatego moje dooorenbosy mają lekko zzieleniałe pnie... Też nie podlewam
Ale te wierzchnie łuszczące się płaty wcale tak łatwo nie odchodzą, nie w całości. To może też przez mokrość w glebie

U mnie zielone jest tylko przy same ziemi.. foto z dzisiaj, dół i góra nie skubana

Wieloszka 13:13, 05 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

U mnie zielone jest tylko przy same ziemi.. foto z dzisiaj, dół i góra nie skubana

Oooo! Moje pnie (w dużej części) takie zielone jak na dole, na tym łuszczącym się kawałku... No nic, będę obrywać, mus to mus