Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 08:53, 23 mar 2018

Do góry
Brzozy przesadzaj jak tylko ziemia rozmarznie i da się kopać.
Nowocześnie z różAnką :D 07:44, 23 mar 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Czekam zatem z niecierpliwością na brzozy. Co tam porządki, skoro brzozy mają być.

zgadza się są rzeczy ważne i ważniejsze
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 23:00, 22 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
fajnie ,żeś się pojawiła nie znikaj na tak długo ....sezon rozpoczynamy
jak Twoje brzózki po zimie ?

No ja w duchu rozpoczęłam. Jak oczy zamknę, to jeszcze bardziej rozpoczynam
Brzozy stoją, tfu tfu bez dalszych przygód. Zobaczymy jak liście puszczą (mam nadzieję)
Nowocześnie z różAnką :D 22:13, 22 mar 2018

Do góry
Czekam zatem z niecierpliwością na brzozy. Co tam porządki, skoro brzozy mają być.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:48, 22 mar 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Brzoze Youngii i ja polecam , zawsze można przyciąc jak za szeroko lub za wysoko urośnie, u siebie nie zauwazam zeby wysuszała ziemię.

Oj kusisz Bożenko... Ciekawa jestem na jakiej głębokości idą korzenie tej brzozy?
Chodzi mi o to czy czy w pobliżu mogłabym coś jeszcze zasadzić
Na zielonej... trawce :) 20:08, 22 mar 2018

Do góry
Angeliko, nie pamiętam czy już się wpisywałam.
Masz cudowny ogród, nie mogę się napatrzeć. Są brzozy, które uwielbiam
Wszystko takie dopieszczone, soczyste i kolorowe. Pięknie.
Lecę od nowa spacerować po Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam.
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 19:08, 22 mar 2018

Do góry
Jak ziemia rozmarznie, a brzozy nie ruszą z liśćmi.
Nowocześnie z różAnką :D 18:45, 22 mar 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Stan na dziś

Może uda mi się w sobotę je już do kalfasow przesadzić.
Magda po brzozy w sobotę jadę choć M wkurzony bo zamiast na święta sprzątać to ja za roślinami latam

pięknie wyrosły
a emem się nie przejmuj zdążysz ogarnąć

co prawda ja dziś większość porządków ogarnęłam ,jutro mam nadzieję ,że skończę -ale to raczej z powodu pogody i panów -
w ogrodzie za zimno ,by działać i przesadzać ,to za dom się wzięłam
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 18:04, 22 mar 2018

Do góry
mam pytanie odnośnie terminu przesadzenia brzóz kiedy jest najlepiej przesadzić. Dodam, że swoje brzozy posadziłam pół roku temu czyli w sierpniu 2017r.
Nowocześnie z różAnką :D 18:02, 22 mar 2018

Do góry
Stan na dziś

Może uda mi się w sobotę je już do kalfasow przesadzić.
Magda po brzozy w sobotę jadę choć M wkurzony bo zamiast na święta sprzątać to ja za roślinami latam
Nowocześnie z różAnką :D 07:47, 22 mar 2018

Do góry
piękne są kanny kiedyś miałam ,ale nie udało mi się przechować
co zamierzasz w sobotę działać ? brzozy juz masz ?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 07:47, 22 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
kolejne śliczne foteczki ,a Ty szalejesz dziewczyno w takiej zimnicy harujesz....ja też powolutku zacznę dziś ,ale czekam ,aż się ociepli
kiedy można drzewka przesadzać ?

Teraz to już jak tylko ziemia odmarznie ja planuję w sobotę posadzić brzozy, mam jeszcze do przesynięcia czereśnię, wawrzynka, krzewuszkę i dwa cyprysy czyli roślinki,ktorym dawałam marne szanse na przetrwanie, a one chciały żyć teraz im za ciasno i przesunę w inne miejsce

A pro po przypomniało mi się, że jak w szkole ktoś sobie bez pytania pożyczał długopis, ołówek czy coś innego to mówiliśmy," a bo Ci przesunąłem na chwilę"
Co i jak? Nowicjuszka 20:22, 21 mar 2018

Do góry
Marba, niestety moi sąsiedzi wpadli w szał wycinania i wycieli co się da. Powieszę na domku gospodarczym budki. Sąsiedzi maja domek w granicy i tam dam budki, a jak moje brzozy urosną, to zbuduję nowe

Danusiu, choiny kanadyjskie posadzone w ziemi gorzej wyglądają, niż ta jedna w donicy. Co do okrywania, to powiem, że tam gdzie dałam grubszą agrowłókninę, listki nie są zmarznięte. Na szybko w obi kupiłam agrowłókninę, ale ona jest cienka i podwójnie ją szyłam. Na razie trzymam jeszcze rośliny okryte i na pewno dokupię zimową agrowłókninę, tą grubszą.
Tajemniczy Ogród 14:03, 21 mar 2018

Do góry
Witam się i ja Przeczyłam wątek, a trochę to trwało, bo wiele cennych porad i kilka sobie zapisałam.
Urocza rodzinka w uroczym domku, wtopionym w piękne, naturalne otoczenie. Bajka.
Ja bardzo konsekwentna jestem i tego leśnego klimatu bym się trzymała. Wiem, że trudno powstrzymać zapędy zakupowe, bo wiele roślinek nam się podoba, ale twój ogród wymaga konsekwencji. A tło dla ogrodu masz wystrzałowe i to darmowe. Trzeba tylko domek w to tło wtopić.
Jeśli chodzi o rabatę na froncie to na pewno drzewo, ale też jestem za tym, że nie bordowe. Nie współgra z kolorem domu a jest śliczny. A teraz to dopiero namieszam
Przejrzałam zdjęcia tej rabaty z różnych ujęć i co mi się nasunęło. Patrząc od przodu w oddali widzę brzozy. Dobrze, że dodałaś to zdjęcie robione z okna, bo na nim też dojrzałam 4 brzozy w narożniku przy ogrodzeniu ( trzy razem i jedna samotna). I może takie trzy, połączone brzózki na tej rabacie umieścić. Białe pnie ładnie kontrastowałyby na tle drewnianej ściany domu.

Ja w "sezonie opuchlakowym" codziennie wieczorne spacerki z latarką czołówką sobie urządzam. Nawet mój M mi ostatnio towarzyszy i robimy zawody kto więcej znajdzie Dodam nieśmiało, że ja zawsze zdecydowanie wygrywam.
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 14:34, 20 mar 2018

Do góry
brzozy na razie są narysowane tam gdzie są w tej chwili poglądowo. Denerwuje mnie już ta skarpa - chciałabym już mieć ją gotową
Ogród z rzeźbą 09:28, 20 mar 2018

Do góry
Zana napisał(a)
...oglądam różne klony, w czołówce jest strzępiastokory, czerwony i właśnie ten. Poza tym brzozy, jarząby, po wizycie u Anity z Wichrowego wzgórza znowu przychylnym okiem patrzę na glediczję. Uuufff....

Bardzo ciekawa jestem co Anulko wybierzesz. Szczególnie te jarząby mnie zainteresowały. Mam fazę na owocujące- zawsze dłużej będą zdobić, a i pożytek dla ptaków.
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 09:09, 20 mar 2018

Do góry
dalej nie mam już pomysłu. Zaraz zerknę czy ziemia jest zmarźnięta jak nie to zacznę te małe jałowce przekopywać. Ich jest dużo więc na pewno jestem w stanie zrobić te dwie fale. Lawendy mam 30 sztuk więc może nie wystarczyć, ale mogę miejsce pod nie przygotować i dosadzić jak będzie już w sprzedaży. Dereni mam 8 więc też wydaje się że z 3 zabraknie. no i brzozy mogę przesadzić ale nie wiem czy to dobry czas?

Ogród z rzeźbą 22:38, 19 mar 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Kamilko ten klon mam na swojej liście. Głowa puchnie, chciejstw więcej niż możliwości posadzenia. Przebarwia się ślicznie. W tym roku mam oglądam różne klony, w czołówce jest strzępiastokory, czerwony i właśnie ten. Poza tym brzozy, jarząby, po wizycie u Anity z Wichrowego wzgórza znowu przychylnym okiem patrzę na glediczję. Uuufff....

Anulka strzępiastokory ten też jest piękny
Jarzębinę mam a może nawet dwie bo widziałam siewkę 10 cm Glediczie też mam zieloną, bardzo długo chorowałam na sunburst oj długo.
Ogród z rzeźbą 22:26, 19 mar 2018

Do góry
Iwonka pamiętam tę walkę z potworem

Dominika ja przez cztery miesiące nawet nie podczytywałam. Odwyk miałam totalny

Kamilko ten klon mam na swojej liście. Głowa puchnie, chciejstw więcej niż możliwości posadzenia. Przebarwia się ślicznie. W tym roku mam oglądam różne klony, w czołówce jest strzępiastokory, czerwony i właśnie ten. Poza tym brzozy, jarząby, po wizycie u Anity z Wichrowego wzgórza znowu przychylnym okiem patrzę na glediczję. Uuufff....

Łukasz jesienne przebarwienie winobluszczy to jeden z moich number one w kolorystyce o tej porze roku. No, ale jeżeli ma zdominować całą resztę, to... no trzeba to przemyśleć

Ania . Witamy po zimowej przerwie

Haniu przyrosty ma imponujące. Tym bardziej uwzględniam, szybko by mi zasłonił dom po drugiej stronie drogi. Rosło tam u sąsiadów po drugiej stronie drogi jedno jedyne drzewo, jakiś jarząb. I oni to drzewo wycięli korzystając oczywiście z lex Szyszko. No masakra.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies