Asiu, moje typy:
Pomarańcze i brzoskwinie
Rose Hansestadt Rostock - niska, nadaje się na przód rabaty, zdrowa i na dodatek pachnie

Ładnie wygląda jak jest sadzona w grupie po np. 3.
Garden of Roses - niska, nadaje się na przód rabaty, bardzo jasna brzoskwinka, bardzo zdrowa, nie pachnie
Summer Song - mocny, przygaszony pomarańcz, pachnie ślicznie i dość mocno, zdrowa u mnie.
Chippendale - ładny pomarańcz przechodzący w brzoskwinię, pachnie ładnie, raczej zdrowa.
Lady Emma Hamilton - prześliczna, mocno pachnąca, piękne kontrastujące ciemne liście, choruję na nią
Augusta Louise - ciekawa zmienność koloru kwiatów, zdrowa, zapach słaby.
Marie Curie - zdrowa, zapach wyczuwalny, ładny kolor.
Purpura - magenta - lawendowy
Munstead Wood - wiadomo, mocny kolor i piękny zapach, zdrowotność zależna od stanowiska
Young Lycidas - kolor mocny, zapach piękny, zdrowotność dobra
Heidi Klum - również niska, piękna i pachnąca, zdrowotność zależy od stanowiska
Astrid Gräfin von Hardenberg - mocna, zdrowa, pięknie pachnąca
Novalis - kolor prawie że lawendowy, fioletowy popiół, zdrowa, mocna róża, nie pachnie
Lavender Ice - niska róża o bardzo ciekawym lawendowym kolorze, zdrowotność zależy od stanowiska
Jeśli Ci te róże nie podejdą, to będziemy szukać dalej. Inne różomaniaczki mam nadzieję, też dorzucą jakieś swoje typy
Myślę, że większość róż na rabacie powinna być w kolorze pomarańczowo-brzoskwiniowym, a tylko dwie lub trzy w tym mocniejszym magentowym lub fiolecie. Myślę, że duo Novalis i Lady Emma Hamilton byłoby wystrzałowe
Do tego dojdą na pewno byliny, na pewno szałwie. Nad bylinamy zastanowimy się, jak już będziesz wiedziała, jakie róże chcesz (kolor i wysokość) i ile ich będzie