Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:19, 17 mar 2016

Do góry
Dzisiaj zauważyłam pierwsze zielone ździebełka Ale taki widok cieszy Nie wiem czy będę pikować, bo ja wrzucałam po 3-4 ziarenka do jednej małej doniczki. Mam nadzieję, że mi się uda i że uniknę konieczości pikowania. Jutro postaram się zrobić fotkę A u Ciebie jak wygląda stipa?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:29, 17 mar 2016

Do góry
oliwka napisał(a)
Marzenko, zastanawiam się co posadzić w nogach mojej róży piennej w donicy. W ub. roku miałam hortensje i bluszcz, ale to nie było najlepsze rozwiązanie

Może jakieś trawy, żurawki jak myślisz ??? Róża bezimienna o różowych kwiatach

W nogi rózy bezwględnie polecam trawki - carexy z grupy comans: beatles, montany, amazon mist lub frosted curls. Mają cieniutkie liscie o zupełńie innej fakturze niz róze i będzie to fajnie wyglądało. Ewentulnie stipa jesli róze wysoko szczepione lub carex praire fire - on ma taki nietypowo ciemno -zielony przeplatany miedzianymi wloskami

Hortensje zdecydowanie do roz nie polecam.

Jesli róze bladorozowe polecam szławię poprzetykane trawami

Jesli masz żółte róze lub brzoskwiniowe to fajnei wygladały z brązowymi carex comans lub limonkowymi : elata, everillo
Ogród Mirelli 21:47, 17 mar 2016

Do góry
Stipa rewelacja, chyba na przyszły rok też się skuszę
Ogród Mirelli 21:15, 17 mar 2016

Do góry
Mirela wow, moja stipa to taka pojedyńcza chyba jedna jest tylko która już się dzieli.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:12, 17 mar 2016

Do góry
i coś z ogródka:

i z domowej hodowli - produkcja niemal seryjna nasadziłam już chyba setkę - póki co stipa:

W Kruklandii 20:00, 17 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Mi stipa też zaczyna padać....chyba jej za mało słońca?

Może...
To moja padnie na bank!
W Kruklandii 18:42, 17 mar 2016

Do góry
Mi stipa też zaczyna padać....chyba jej za mało słońca?
W Kruklandii 16:11, 17 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Cegla mi oczy przyslonila.gratulacje na 800.niech Ci drzewa latwo sie sadzi,stipa wschodzi a kominek maluje

hehe
dzięki!

Chciałabym już te drzewa. Albo chociaż rabaty poczyścić...
W Kruklandii 15:53, 17 mar 2016

Do góry
Cegla mi oczy przyslonila.gratulacje na 800.niech Ci drzewa latwo sie sadzi,stipa wschodzi a kominek maluje
W Kruklandii 14:52, 17 mar 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Słuchajcie - no ja mam wrażenie, że jestem w jakimś matrixie. Przecież zasłony są szare i kominek też, mało tego zasłony nie wiszą na kominku aby było widać tonacje ...no ja pikolę Wy jesteście nienormalne nic więcej nie napiszę ale dla mnie wyszło super
Stipy będzie więcej, ona bardzo nierówno Ci wschodzi ja stawiam na to, że jeszcze będzie łan

Hehe
Spoko...wiem, że jestem inna

Myślisz, że ta stipa dopiero się pokazuje????
Dobrze by było w sumie

Ogród na glinie 13:30, 17 mar 2016

Do góry
Stipa do ścięcia, a między nią rosną już czosnki i tulipany

Na Łowieckiej 11:45, 17 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A jak uda mi sie stipa (choc tego jeszcze nie wiem) ,to chetnie sie siewkami podziele

Dziękuję W razie czego będę męczyła Ciebie i Mirkę ale najpierw musze się rozeznać ile miejsca mi zostanie po wsadzeniu grabów i artemis.
Ogród z pergolą 10:45, 17 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a widziałyście projekt Iwony, jest zupełnie inny od mojego choc ja sie nim sugerowałam.
moze Iwonki lepszy?R to stipa

Plan Ani

Iwonka lubi bardziej geometrycznie, pod linijkę i uporządkowanie, a ja lubię "porozwalane" To sprawa gustu
Ogród z pergolą 10:36, 17 mar 2016

Do góry
a widziałyście projekt Iwony, jest zupełnie inny od mojego choc ja sie nim sugerowałam.
moze Iwonki lepszy?R to stipa

Ogród z pergolą 10:15, 17 mar 2016

Do góry
hameln dostałam od Krys, zapytam ile rosnie
to liatre najwyzej wysadze jak mi sie nie spodoba, wiesz narazie to tam pusto bedzie to zapełniam czym kolwiek
stipa bedzie gdzie tylko się da
jesli mi sie utrzyma...
Ogród z pergolą 10:15, 17 mar 2016

Do góry
hameln dostałam od Krys, zapytam ile rosnie
to liatre najwyzej wysadze jak mi sie nie spodoba, wiesz narazie to tam pusto bedzie to zapełniam czym kolwiek
stipa bedzie gdzie tylko się da
jesli mi sie utrzyma...
Ogród z pergolą 09:53, 17 mar 2016

Do góry
rozark napisał(a)

skoro mnie wywołałaś, zaznaczam sama, do tablicy to i jestem

jeśli dobrze myślę to schody masz po lewej stronie?

- pachnące daj bliżej schodów
- nie wiem o jakiej odmianie Hameln myślisz? zwróć uwagę aby nie przysłoniła ci Paschimy, ona co prawda nie pachnie, ale jest niska a efektowna z wyglądu
- podobają mi się trójkąty z IC
- ładnie rozdzieliłaś Hanne od reszty, będzie ładnie wyglądać przez to rozdzielenie, ona ma inny kolor ale i inny kształt kwiatów od pozostałych róż, stipa to ładnie rozdzieli i nada jej lekkości
- gracki są wysokie nie przysłonią ci okna?
- róże i trawy są efektowne od lata do jesieni, a co będzie wiosną?
- liatra krótko kwitnie i na takie reprezentacyjne miejsce wg mnie nie bardzo
- w miejscu liatry widziałabym coś zimozielonego np. kule bukszpanowe

ale to jest moje zdanie, inne, a ty rób podług siebie bo to twoja rabata i to ciebie będzie witać codziennie rano

Reniu podobno artemis pachnie dlatego dalam blizej tarasu, która jeszcze mocno pachnie?
hameln to rozplenica
aż wyszłam na dwór, jak stane przy oknie to parapet mam przy cyckach a mierzę cale 168 czyli lepiej jakąś trawę do 1,5m tylko co?ml?
liatra klosowa kwitnie VII-IX, tak mam na opakowaniu od cebul napisane ale pomysl z kulkami dobry. juz wczesniej kiedys pisałam że moge tu wrzucić pare tujek danica z frontu, bo tam przeciez rewolucja z nimi będzie
Ogród z pergolą 09:28, 17 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Dobra znalazłam miejsce dla baronesse

skoro mnie wywołałaś, zaznaczam sama, do tablicy to i jestem

jeśli dobrze myślę to schody masz po lewej stronie?

- pachnące daj bliżej schodów
- nie wiem o jakiej odmianie Hameln myślisz? zwróć uwagę aby nie przysłoniła ci Paschimy, ona co prawda nie pachnie, ale jest niska a efektowna z wyglądu
- podobają mi się trójkąty z IC
- ładnie rozdzieliłaś Hanne od reszty, będzie ładnie wyglądać przez to rozdzielenie, ona ma inny kolor ale i inny kształt kwiatów od pozostałych róż, stipa to ładnie rozdzieli i nada jej lekkości
- gracki są wysokie nie przysłonią ci okna?
- róże i trawy są efektowne od lata do jesieni, a co będzie wiosną?
- liatra krótko kwitnie i na takie reprezentacyjne miejsce wg mnie nie bardzo
- w miejscu liatry widziałabym coś zimozielonego np. kule bukszpanowe

ale to jest moje zdanie, inne, a ty rób podług siebie bo to twoja rabata i to ciebie będzie witać codziennie rano

Na Łowieckiej 08:20, 17 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A jak uda mi sie stipa (choc tego jeszcze nie wiem) ,to chetnie sie siewkami podziele

Ktoś tu szuka stiipy ? !
W samym słońcu 08:03, 17 mar 2016

Do góry
sarenka napisał(a)

Hej,miałam wczoraj pisać do Ciebie, ale zaczęłam coś robić i zapomniałam.
Dzięki za wiadomość

Okazało się,że mam nasiona Ostnicy Pony Tails, a to chyba coś podobnego jak stipa, czy to samo?? Oswieccie mnie

Mam też trawę pampasowa
Posieje dziś jak mąż kupi mi ziemię w worku kwiatowa - czy jakaś inna? bo w zeszłym roku użyłam ziemi,która była nie dobra bo wszystko mi splesnialo :/

Ja mam posiana stipe i fajnie rosła do tej pory, tak samo ziemia zaczęła mi plesniec, a stipa marniec.

Chcesz u siebie trawę pampasowa? Ponoć dosyć ekspansywna jest, ale jak Ci się podoba

Ostnica to chyba faktycznie to samo co stipa, ale może lepiej niech się inni wypowiedza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies