Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Na Łowieckiej 07:47, 17 mar 2016

Do góry
A jak uda mi sie stipa (choc tego jeszcze nie wiem) ,to chetnie sie siewkami podziele
Ogród tworzony z pasją 06:07, 17 mar 2016

Do góry
Moja na razie wszystko dobrze. A co się dzieje ze stipa? Może za mało podlewana?
Tu ma być ogród :) 23:28, 16 mar 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Oby córka szybko wyzdrowiała. Dużo zdrówka życzę. U mnie też wszyscy chorzy, nawet mnie na 2 dni choroba położyła na łopatki.

Ładne pąki na drzewach. Twoja stipa wykiełkowała mi po 4 dniach, właśnie przypomniałaś mi o pomidorach, muszę zasiać. Trzymam kciuki za Twoje wysiewy

Jutro już planuje ją do przedszkola wysłać. Mam nadzieję, że Ty też już lepiej.

Dziś cieplutko i slonecznie bylo wiec na 2 h wyskoczyłam do ogrodu i przeniosłam sterte desek, które leżały czesciowo w miejscu gdzie maja być graby. Wstyd się przyznać ale to moja pierwsza aktywność ogrodowa w tym sezonie.
Dalej nic nie przycinam bo w prognozach -4 C w nocy przez kilka dni.

Trzeciego podejścia do siewow robić już na pewno nie będę, więc ma wszystko wykielkowac i żyć, innej możliwości nie przewiduje.... Taaaa
Ogród tworzony z pasją 23:01, 16 mar 2016

Do góry
Karol jak twoja stipa? moja coś po pikowaniu się pozbierać nie może, kilka mi nawet już gdzieś wypadło i padła mi sałata, nie wiem czemu, rozplenice mi kiełkuje, werbena jeszcze nie, dam jej jeszcze szans
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:44, 16 mar 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Stipa jest raczej jednoroczna, nawet jak uda jej sie przezimować to w drugim roku nie jest tak ładna jak w pierwszym. Ja swoje wyrzucam i sadzę nowe. Już mam posiane na parapecie

Cześć Jolka, to mnie ostudziłaś Myślałam, że będę mogła podarować sobie sadzenie czegokolwiek w tym odgródku i skupię się tylko na podlewaniu Trudno, trzeba będzie działać
Stipę też mam wysianą, całkiem już ładna.... teraz czeka mnie jej pikowanie
Acha i przezimowały mi w gospodarczym siewki które jesienią przy okazji rewolucji wykopałam. Liczę że będą mocne
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:36, 16 mar 2016

Do góry
Stipa jest raczej jednoroczna, nawet jak uda jej sie przezimować to w drugim roku nie jest tak ładna jak w pierwszym. Ja swoje wyrzucam i sadzę nowe. Już mam posiane na parapecie
W ogrodzie Lorki za zakrętem 18:59, 16 mar 2016

Do góry
lorka napisał(a)

haha, nie to są czosnki główkowate stipa to te słomkowe placki na ziemi na drugim planie haha

well .... marazm i zupelna niemoc mnie dopadla, akurat dzis kiedy wreszcie wyszlo slonce
Tych plackow w ogole nie zarejestrowalam ale moze dlatego, ze ogladalam zdjecia w telefonie
Tu ma być ogród :) 18:28, 16 mar 2016

Do góry
Oby córka szybko wyzdrowiała. Dużo zdrówka życzę. U mnie też wszyscy chorzy, nawet mnie na 2 dni choroba położyła na łopatki.

Ładne pąki na drzewach. Twoja stipa wykiełkowała mi po 4 dniach, właśnie przypomniałaś mi o pomidorach, muszę zasiać. Trzymam kciuki za Twoje wysiewy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:49, 16 mar 2016

Do góry
Żebym pójść z dzieckiem na spacer to bym musiała... na drugi koniec Krakowa jechać a i tam mchu nie zobaczysz... ale Puszcza niedaleko (nie wiem czy nie bliżej).. tylko mały szkopuł siedze w robocie

Gocha a w lawendzie to stipa czy rozchodniki?
Tu ma być ogród :) 14:32, 16 mar 2016

Do góry
Kasia, Ania, ja już mam za sobą jedno niepowodzenie jeśli chodzi o tegoroczne siewy.
Stipa wcale nie powschodziła, a werbena spleśniała.
W zeszłym roku debiutowałam z siewami i wszystko poszło ok, a teraz taka wtopa.
Mam nadzieję, że za drugim razem będzie sukces.

Jedno mogę powiedzieć, kupowałam w tym roku ziemię do siewu firmy S i okazało się, że w worku dramat, wszystko przesiewałam i odpadów w postaci patyczków, korzeni, kawałków kory odrzuciłam z pół worka.
Musiałam dokupić drugi worek i tym razem wybrałam produkt firmy K - ani jednego grubszego elementu w środku, ideał!
W przyszłym roku już się nie dam nabrać - cena ta sama, a jeśli chodzi o jakość obu produktów to istna przepaść.

Ogródek Iwony 12:49, 16 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
stipa super wygląda - tak brązowiutka i zwiewna - pikna

a kiedy planujesz psikanie ??? ja chyba będę czekać do weekendu

Jak pogoda będzie ładna, to w sobotę, jak M zjedzie, bo to jego działka - to psikanie. Mamy taki większy baniak na podciśnienie, więc zaraz drzewka opryska.
Stipa - nie wiem, czy żyje. Przytnę dziś i zobaczę, co dalej
Najładniejsza jest posadzona na nowo, jedno sezonowa
Tola i Leon (pies i kot) robią sobie ze stipy na innej rabacie legowisko. Wysywałam na nie ostatnio, patrzyły się na mnie z politowaniem, jakbym coś najlepszego chciała im zabrać
Tysiąc radości i utrapień 12:27, 16 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Chętnie bym poekdperymentowala z nasionkami różnymi ale brak miejsca
Całe miejsce zajmują pomidory papryke ogórki lawenda, stipa która zdycha i pierwszy raz posialam lewkoie
A i jeszcze troszkę cleome i rozplenicy

Sporo posiałaś .
Może Ci wysłać trochę stipy, takiej do pikowania?
Ogródek Iwony 12:06, 16 mar 2016

Do góry
stipa super wygląda - tak brązowiutka i zwiewna - pikna

a kiedy planujesz psikanie ??? ja chyba będę czekać do weekendu
Malutki pod lasem 11:44, 16 mar 2016

Do góry
ale super, ze zaczyna już wszystko wschodzić, a stipa to juz fajna czuprynka
mój koteczek dzisiaj włozył mi łapy do szkalrenki jak wietrzyłam - chwila nieuwagi i proszę
Ogród z pergolą 11:40, 16 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tak Iwonka tylko nie zmiesciło mi się na głebokośc bo powinno być 6,5 a nie 5,5. taras ma 4,8m minus 20cm wysuniecia styro o zrobiłam 4,6/2 czyli ten kwadrat ok 2,3 przy tarasie i 4m bo tak pomiedzy oknami
rabata cala ma 8szer na 6,5 gleb

Zrozumiałam tylko tyle:

Czy w tej mojej wersji proponowanej wcześniej miałyby zostać dwa miskanty przy tarasie? Gracilimusy byłyby tam cudne, przed nimi rozplenica.

A zamiast lawendy chcesz kocimiętkę? Spisałąm sobie z twoich planów roślinki. A ty mi zwymiaruj ten taras. Skopiuj do painta i dorób mi okna. To ważne. Ja w tym czasie przeanalizuję twoje róże ...

Rozumiem, ze z traw stipa, rozplenica i ID na rozmnożenie ?
Malutki pod lasem 10:32, 16 mar 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Część z moich parapetów
Trawki od Karola, Purple Majesty:

I dziś odkryłam cztery milimetrowe kiełki Hameln

Moja stipa Chyba w weekend czas na pikowanie?

Pomidorki wychodzą

Super wchodzą, mega się ciesze.
Malutki pod lasem 09:57, 16 mar 2016

Do góry
Jaka duża stipa
Malutki pod lasem 09:48, 16 mar 2016

Do góry
Aniu, z powodzeniem mozesz pikować. jak się wkurzysz, to weź tak po trzy sztuki razem do doniczki wsadzaj. Masz multidoniczki? Dobrze się sprawdzają. Potem tylko wyciągasz ina rabatę. Ona tak naprawdę zaczyna rosnąć w gruncie Wtedy śmiga, jak torpeda
Bardzo ładna twoja stipa
Ogródek Iwony 09:45, 16 mar 2016

Do góry
Moniq napisał(a)
Moja stipa byla pikowana prawie dwa tygodnie temu i cos nie rosnie
Co z nia zrobic?

Musisz poczekać. Ona tak ma. Stoi i się ukorzenia. Jak się ukorzeni dobrze, to ruszy. Do maja ma czas. Niech się nie spieszy, bo nie będziesz wiedziała, co z nią zrobić. Podlewaj, ale nie zalewaj, bo wtedy grzyb może być ... i słoneczko jej zapewnij.
Ogródek Iwony 09:24, 16 mar 2016

Do góry
Moja stipa byla pikowana prawie dwa tygodnie temu i cos nie rosnie
Co z nia zrobic?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies