Dzisiaj zauważyłam pierwsze zielone ździebełka Ale taki widok cieszy Nie wiem czy będę pikować, bo ja wrzucałam po 3-4 ziarenka do jednej małej doniczki. Mam nadzieję, że mi się uda i że uniknę konieczości pikowania. Jutro postaram się zrobić fotkę A u Ciebie jak wygląda stipa?
W nogi rózy bezwględnie polecam trawki - carexy z grupy comans: beatles, montany, amazon mist lub frosted curls. Mają cieniutkie liscie o zupełńie innej fakturze niz róze i będzie to fajnie wyglądało. Ewentulnie stipa jesli róze wysoko szczepione lub carex praire fire - on ma taki nietypowo ciemno -zielony przeplatany miedzianymi wloskami
hameln dostałam od Krys, zapytam ile rosnie
to liatre najwyzej wysadze jak mi sie nie spodoba, wiesz narazie to tam pusto bedzie to zapełniam czym kolwiek
stipa bedzie gdzie tylko się da
jesli mi sie utrzyma...
hameln dostałam od Krys, zapytam ile rosnie
to liatre najwyzej wysadze jak mi sie nie spodoba, wiesz narazie to tam pusto bedzie to zapełniam czym kolwiek
stipa bedzie gdzie tylko się da
jesli mi sie utrzyma...
skoro mnie wywołałaś, zaznaczam sama, do tablicy to i jestem
jeśli dobrze myślę to schody masz po lewej stronie?
- pachnące daj bliżej schodów
- nie wiem o jakiej odmianie Hameln myślisz? zwróć uwagę aby nie przysłoniła ci Paschimy, ona co prawda nie pachnie, ale jest niska a efektowna z wyglądu
- podobają mi się trójkąty z IC
- ładnie rozdzieliłaś Hanne od reszty, będzie ładnie wyglądać przez to rozdzielenie, ona ma inny kolor ale i inny kształt kwiatów od pozostałych róż, stipa to ładnie rozdzieli i nada jej lekkości
- gracki są wysokie nie przysłonią ci okna?
- róże i trawy są efektowne od lata do jesieni, a co będzie wiosną?
- liatra krótko kwitnie i na takie reprezentacyjne miejsce wg mnie nie bardzo
- w miejscu liatry widziałabym coś zimozielonego np. kule bukszpanowe
ale to jest moje zdanie, inne, a ty rób podług siebie bo to twoja rabata i to ciebie będzie witać codziennie rano
Reniu podobno artemis pachnie dlatego dalam blizej tarasu, która jeszcze mocno pachnie?
hameln to rozplenica
aż wyszłam na dwór, jak stane przy oknie to parapet mam przy cyckach a mierzę cale 168 czyli lepiej jakąś trawę do 1,5m tylko co?ml?
liatra klosowa kwitnie VII-IX, tak mam na opakowaniu od cebul napisane ale pomysl z kulkami dobry. juz wczesniej kiedys pisałam że moge tu wrzucić pare tujek danica z frontu, bo tam przeciez rewolucja z nimi będzie
skoro mnie wywołałaś, zaznaczam sama, do tablicy to i jestem
jeśli dobrze myślę to schody masz po lewej stronie?
- pachnące daj bliżej schodów
- nie wiem o jakiej odmianie Hameln myślisz? zwróć uwagę aby nie przysłoniła ci Paschimy, ona co prawda nie pachnie, ale jest niska a efektowna z wyglądu
- podobają mi się trójkąty z IC
- ładnie rozdzieliłaś Hanne od reszty, będzie ładnie wyglądać przez to rozdzielenie, ona ma inny kolor ale i inny kształt kwiatów od pozostałych róż, stipa to ładnie rozdzieli i nada jej lekkości
- gracki są wysokie nie przysłonią ci okna?
- róże i trawy są efektowne od lata do jesieni, a co będzie wiosną?
- liatra krótko kwitnie i na takie reprezentacyjne miejsce wg mnie nie bardzo
- w miejscu liatry widziałabym coś zimozielonego np. kule bukszpanowe
ale to jest moje zdanie, inne, a ty rób podług siebie bo to twoja rabata i to ciebie będzie witać codziennie rano
Hej,miałam wczoraj pisać do Ciebie, ale zaczęłam coś robić i zapomniałam.
Dzięki za wiadomość
Okazało się,że mam nasiona Ostnicy Pony Tails, a to chyba coś podobnego jak stipa, czy to samo?? Oswieccie mnie
Mam też trawę pampasowa
Posieje dziś jak mąż kupi mi ziemię w worku kwiatowa - czy jakaś inna? bo w zeszłym roku użyłam ziemi,która była nie dobra bo wszystko mi splesnialo :/
Ja mam posiana stipe i fajnie rosła do tej pory, tak samo ziemia zaczęła mi plesniec, a stipa marniec.
Chcesz u siebie trawę pampasowa? Ponoć dosyć ekspansywna jest, ale jak Ci się podoba
Ostnica to chyba faktycznie to samo co stipa, ale może lepiej niech się inni wypowiedza