Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Nasz przydomowy ogródek 09:19, 21 maj 2013

Do góry
Ewo, Irenko, Haniu, Celinko dziękuję. Te irysy to stara odmiana jak świat. Celinko nie znam nazwy niestety. Haniu pod nimi to floksy i już niestety zaczynają przekwitać. U nas istne lato nastało i wiosna już jest wyprzedzona przez naturę.

Irysy z bliska.

Rośliny są piękne nie tylko z kwiatów ale i liści. Zaleta - kolor zachowują cały sezon

Kwiatki i rabatki u Elizy 23:28, 20 maj 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Orlik spory, ale kolor jakiś mało zdecydowany

Floksy, jeszcze ładne

A to nie wiem dokładnie co? W ubiegłym roku kwitł chyba ładniej.

Orliki bardzo ładne!
moje floksy już "siadają"
a ten trzeci to wygląda na ostróżkę ale jakąś może samosiejkę.Pozdrawiam Elizko
Wszystko o czym ... Marzysz 21:17, 20 maj 2013

Do góry
floksy

funkie

Roztoczańskie klimaty 20:47, 20 maj 2013

Do góry
Kalina szaleje

Floksy

Ogród z łezką 09:08, 20 maj 2013

Do góry
W piątek, po drodze do Pszczyny, wstąpiliśmy jeszcze do Elizy. Jak zawsze u Nich, jest bardzo miło i bardzo długo się od Nich wychodzi. Trudno się rozstać...

Wyjechaliśmy z pierwiosnkami, białymi floksami, malutkimi siewkami tawuły i jeszcze coś razy dwa...nie pamiętam. Muszę Eli zapytać...

Tawułeczki

tu miejsce na derenia, obok floksy i jedno małe od Elizy, nie wiem co...na biało kwitnie

i zdjęcia z cyklu przed i po

posadzone trzy pnące New Dawn i między słupem Louise Odier

między pnącymi różami została kępka konwalii. To jest wolne miejsce do obsadzenia. Wymiary mogę podać później...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:57, 19 maj 2013

Do góry
różności
piwonie i floksy - fajne, nowe odmiany

znowu hamaki

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:40, 19 maj 2013

Do góry
Dziękuję Haniu za kwiatuszki Lubię gożdziki nie tylko za zapach Zbieraj proszę nasionka może kiedyś będziesz miała nadmiar to ja chętnie je u siebie posadzę U ciebie rozkwit samych piękności u mnie jeszcze nie ma żadnych kwiatków. O przepraszam zaczynają floksy kwitnąć,ubiorek biały a na resztę czekam .czyli róże , hortensje lawenda i parę innych drobiazgów ..U mnie skwar bez deszczu,codziennie latam z wężem bo bardzo sucho Miłego wieczoru Haniu
Zakątek z fioletową ławeczką 22:16, 19 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Lawendę dobrze że przesadziłaś, ona dużo słońca lubi, ja dopiero się do niej przymierzam, koło róż chcę posadzić, piękne hosty, też muszę dokupić, no i floksy robią wrażenie te kolorowe poduchy, pięknie!

Tak , lawendę przesadziłam w słoneczne miejsce, pod oknem I nawet będzie już kwitła
Hirutkowy raj:)) 18:15, 19 maj 2013

Do góry
Czy ktoś ma żółte floksy szydlaste ,o ile takie sa ?
Ogród z łezką 21:39, 18 maj 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Kasiu przeanalizowałam listy miłosne od Ciebie, a właściwie od Ani i zrobiłabym tak:

lewa strona od łezki

- kosaćce po lewej od łezki zamieniłabym na ostróżki ( bo tam chyba woda nie stoi?) ( tak było pierwotnie w planie),
- zostaje tawułka biała, bo da radę na tym terenie,
- zamiast zawciągu dałabym floks szydlasty, bo mówiłaś, że floksy rosną ok

prawa strona łezki

- kosaćce zostają po prawej od łezki, bo tam bardziej teren podmokły,
- zamiast krwawnika pospolitego dałabym mieczyka dachówkowatego,
- w obwódce z bukszpanu kocimiętkę zamieniłabym na krwawnicę pospolitą,
- zamiast zawilców liliowce o białych kwiatach,
- bodziszek himalajski na bodziszka błotnego,
- ciemiernik na pstrolistkę sercowatą

.....i został tylko problem z dzwonkiem, ale jeszcze pomyślę

Posadziłam już w cały świat...musiałam coś z liatrami zrobić, na zawijasek buksikowy miejsca tam, gdzie zaplanowałaś nie będzie...Został jeszcze dość spory kawałek przed nogami słupa...tam gdzie wtedy woda stała...w tygodniu Ci opiszę. Padam na twarz teraz...
Ogród z łezką 15:34, 18 maj 2013

Do góry
Kasiu przeanalizowałam listy miłosne od Ciebie, a właściwie od Ani i zrobiłabym tak:

lewa strona od łezki

- kosaćce po lewej od łezki zamieniłabym na ostróżki ( bo tam chyba woda nie stoi?) ( tak było pierwotnie w planie),
- zostaje tawułka biała, bo da radę na tym terenie,
- zamiast zawciągu dałabym floks szydlasty, bo mówiłaś, że floksy rosną ok

prawa strona łezki

- kosaćce zostają po prawej od łezki, bo tam bardziej teren podmokły,
- zamiast krwawnika pospolitego dałabym mieczyka dachówkowatego,
- w obwódce z bukszpanu kocimiętkę zamieniłabym na krwawnicę pospolitą,
- zamiast zawilców liliowce o białych kwiatach,
- bodziszek himalajski na bodziszka błotnego,
- ciemiernik na pstrolistkę sercowatą

.....i został tylko problem z dzwonkiem, ale jeszcze pomyślę
Zakątek z fioletową ławeczką 14:56, 18 maj 2013

Do góry
Lawendę dobrze że przesadziłaś, ona dużo słońca lubi, ja dopiero się do niej przymierzam, koło róż chcę posadzić, piękne hosty, też muszę dokupić, no i floksy robią wrażenie te kolorowe poduchy, pięknie!
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:51, 18 maj 2013

Do góry
Orlik spory, ale kolor jakiś mało zdecydowany

Floksy, jeszcze ładne

A to nie wiem dokładnie co? W ubiegłym roku kwitł chyba ładniej.

Ogród na górce 11:11, 18 maj 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Ania romantyczna, romantyczne wieczorne fotki. Murek z kamienia super, a jak roślinki podrosną będzie świetny efekt. A może floksy szydlaste warto by posadzić, takie kolorowe poduchy fajnie by tu wyglądały.
Jesli chcesz jesienią moge dla Ciebie wykopać hosty (foto u mnie) to je podzielisz, kępy już duże to sporo wyjdzie, ciemno różowe floksy też mam więc się podzielę.Posiałam dzwonek karpacki, rudbekię czerwoną i trytomę, to byliny, sadzonki będą do rozdania bo dla siebie tylko parę zostawię.
Osobnik nie wygląda na szkodnika, ślepka piękne i takie niewinne
pozdrawiam serdecznie

Oczywiście, że chcę Uwielbiam hosty a floksy szydlaste powsadzałam fioletowe. Różowych jeszcze nie mam W ogóle potrzebuję wypełniaczy w ilościach hurtowych
Żywopłotki cisowe. 23:03, 17 maj 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Basiu i Danusiu! prezenty to ja sama muszę sobie robić.

W sobotę kupiłam magnolię Niga, dokupiłam trzmieliny na pniu, a dziś umawiałam się na Amanogawy i buki pendule. ale nie przywieźli, to kupiłam brzozę brodawkową na pniu, Śliwę, modrzew na pniu kulka. Jodły balsamiczne nana .
Skusiłam się na lilie drzewiaste i inne w sumie ok.50 szt a co tam nigdy nie miałam. Patrzę na Twoje tak piękne. Mówili mi że mam posadzić drzewiaste 30 cm głęboko a inne 20 cm.

Na targu kupiłam bylinki ostrogowca, firletki, dziewannę, floksy. Zawsze robiłam zakupy po sklepach i drogie , a na targ nie chodzę, a tu ładne zdrowe roślinki po 3 zł. a zimą po kilka korzonków suchych i nie wszystkie wyjdą i tak się zakupoholik zaspokaja.

A za peonię drzewiastą na targu chciała babka 6o zł to bardzo drogo?

Zakupy hurtowe
Cena za drzewiastą - jak za darmo... U nas najtańsze po 25 zł...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:56, 17 maj 2013

Do góry
Kocimiętki...tutaj jakoś mało obficie kwitną....Chyba je przytnę i zobaczymy....w zeszłym roku kwitły do jesieni

Floksy

Niedługo będzie spektakl firletek Nie mogę się doczekać, bo je bardzo lubię

Ogród na górce 22:10, 17 maj 2013

Do góry
Ania romantyczna, romantyczne wieczorne fotki. Murek z kamienia super, a jak roślinki podrosną będzie świetny efekt. A może floksy szydlaste warto by posadzić, takie kolorowe poduchy fajnie by tu wyglądały.
Jesli chcesz jesienią moge dla Ciebie wykopać hosty (foto u mnie) to je podzielisz, kępy już duże to sporo wyjdzie, ciemno różowe floksy też mam więc się podzielę.Posiałam dzwonek karpacki, rudbekię czerwoną i trytomę, to byliny, sadzonki będą do rozdania bo dla siebie tylko parę zostawię.
Osobnik nie wygląda na szkodnika, ślepka piękne i takie niewinne
pozdrawiam serdecznie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:35, 16 maj 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Czosnki

Kwitnące maleństwo od Krys, ubiegłoroczne (w tym roku mam od Krysi kolejne, białe)

Karolina te maleństwa to floksy ,mam jeszcze kolor taki biskupi,odsadzę dla Ciebie dzięki za przesyłkę , udanego wyjazdu
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 15:22, 16 maj 2013

Do góry

ten jest cudny - zmienia kolor - też nn (zastanawiam się czy to nie przypadkiem sapporo?)

robocze:wertykulacja

tu zrobiłam nasadzenia przed - posadzone liliowce i floksy ,kamienie leżą tymczasowo ,jeszcze do zmiany

Żywopłotki cisowe. 13:56, 16 maj 2013

Do góry
Basiu i Danusiu! prezenty to ja sama muszę sobie robić.

W sobotę kupiłam magnolię Niga, dokupiłam trzmieliny na pniu, a dziś umawiałam się na Amanogawy i buki pendule. ale nie przywieźli, to kupiłam brzozę brodawkową na pniu, Śliwę, modrzew na pniu kulka. Jodły balsamiczne nana .
Skusiłam się na lilie drzewiaste i inne w sumie ok.50 szt a co tam nigdy nie miałam. Patrzę na Twoje tak piękne. Mówili mi że mam posadzić drzewiaste 30 cm głęboko a inne 20 cm.

Na targu kupiłam bylinki ostrogowca, firletki, dziewannę, floksy. Zawsze robiłam zakupy po sklepach i drogie , a na targ nie chodzę, a tu ładne zdrowe roślinki po 3 zł. a zimą po kilka korzonków suchych i nie wszystkie wyjdą i tak się zakupoholik zaspokaja.

A za peonię drzewiastą na targu chciała babka 6o zł to bardzo drogo?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies