...witajcie po przerwie w moim wątku...
...w ogrodzie jest teraz raczej smutno...zimy u mnie nie ma, tylko czasami pojawia się biała szadz która przypomina zeto grudzień...
...do świąt powoli szykuje domowe i ogrodowe dekoracje, ale powoli, bez stresów i presji......i tęsknię za zielonym ogrodem bardzo...
Mój świąteczny stół będzie w tym roku rozświetlony blaskiem różu, we wszystkich jego odcieniach. W połączeniu z czernią szklanego stołu, stonowany szarościami i metalicznymi dodatkami (wazon i świeczniki) wszystko prezentuje się bardzo elegancko...jestem zadowolona
Anita...powtórzę jeszcze raz...jestem wzruszona....
(na niektórych zdjęciach wianek odbija się właśnie w metalowym wazonie
żeby znów nie było, że jakieś lustra stawiam i w iluzjonistkę się bawię )
melduję, że już stoi, jak wszystko dobrze się ułoży to jutro "sprawimy jej sukienkę"
dekorowania domu i ogrodu czas START
powolutku muszę się rozstać z adwentową "powściągliwością" w kolorach i ozdobach
...inaczej nie zdążę ze wszystkim....
p.s. Wilcza łapa już podpuchnięta od gorącego kleju
Dziś na targu staroci kupiłam takie 3 naczynka po 1zł sztuka . Ta szklanka coca-cola będzie na kwiaty (strasznie mi się ten kolor podoba), ta druga to będzie świecznik, a z tej miseczki może znów jakieś poidełko wykombinuję
W świerku Inversa zostawiłem najwyższe boczne przyrosty bo opadając w dół nie poszerzą jego sylwetki, natomiast w świerku kaukaskim Aureospicata te przyrosty zostały usunięte , były prawie trzy razy dłuższe od tych pozostawionych które wyrosły z pąków na przewodniku.
dolne starsze gałęzie też zostały przycięte lub wycięte podobnie jak w Białoboku
Ale dzień bardzo miły! Bo ja pije kawę a okan się same myją.
Mój ulubieniec Hobot ! przeze mnie zwany Hobociątko
M szczesliwy bo nie musi z Karcherem po drabinie skakać. Prztsawiamy do szyby, utuchamiamy pilotem i sam działa.
Piękne! Jak nie lubię czerwieni (choć stwierdzam, że to głupie twierdzenie czegoś nie lubić, bo liczy się co i z czym się zestawi) - tak tutaj na mahonii nie wyobrażam sobie innego koloru. Ja też wiankuję - pierwszy raz! 3 poszły już do przyjaciół, wczoraj powstał czwarty. Kolejne czekają.