Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:38, 12 paź 2014

Do góry
noemi napisał(a)

Helloł , ale będzie szał różany u Ciebie Kochana … tu różanka, tam różanka i na murze róże bedom super Do mnie przemawiają tym ,że kwitną prawie do mrozów a bez kwiatów w ogrodzie jest smutno.
Mam pytanko , Izuś co rośnie za ptaszkami ? ta zielona "ściana" to te białe języczki ?

aaaaa i dziękuję za foto na pincie z novalis w roli głównej ,wiem już gdzie jej będzie najlepiej

buziak !

Magduś jak ja czekam na te róże !!! ... dziś dostaną naparstnice i ostróżki ... przetacznika ... lawendę ... miejsca szczepienia zakryte (bo niedouczona sadziłam źle ... a Kasia chciała dobrze ) ...

za ptaszkami rośnie łan tojeści orszelinowatej ... zwanej do wyboru kaczym dziobem ... gęsią szyją ... języczkiem ...
przed nią brązowa buchanani ma zasłaniać brak zieleni bo na zimę tojeść jak to bylina znika ...

W cieniu - zacieniona 13:32, 12 paź 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Miłej niedzieli
Dziękuję.
W cieniu - zacieniona 13:31, 12 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Znowu cudne fotki ale Ruda powala jest rewelacyjna buziaczki wieczorne
...ruda zagląda kilkakrotnie w ciągu dnia...jest niesłychanie szybka...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:29, 12 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ja się nie przejmuję odległościami w ogrodzie zawsze można przesadzić

jasne ... a ja mam nowego pomocnika ... na czterech łapach ... początkowo zabierała doniczki w nadziei, że za nią pobiegam ... wczoraj latała z żurawką bo wyczaiła, że doniczki mnie nie kręcą

U BusyBee w ogródku... 13:24, 12 paź 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/726007/original.JPG[/img]

Kasiu piękna ta nowa rabata. Cierpliwość wynagrodzona. I oczywiście rady ogrodowiczanek bezcenne
A miało być tak pięknie.... 13:22, 12 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wobec tego czekam na pashminęReine des Violletes już u mnie rośnie Pashminy to ostatnie róże, na które się zdecyduję, ale to w przyszłym roku, jak powstanie miejsce. Inne mogą być tylko wtedy, jak któreś wyrzucę
Pisałaś u Małej Mi o ukorzenianiu. Pokaż fotki u siebie również. W czerwcu skorzystałam z metody pod butelkę, na dziś widzę nowe pędy u czterech sztuk, w tym Falstaffa. Mam obawy, czy przeżyją zimę, bo malutkie i delikatne. Okryję je oczywiście. Wszystkie swoje róże okrywasz? Trochę tego jest

Będzie jeszcze pashmina ,czekam na nią i codziennie sprawdzam w jakim stadium rozwoju sa pączusie

Odnośnie metod ukorzeniania ,najlepiej się ukorzeniają okrywowe,miniaturowe i niektóre rabatowe.
kopczykowanie

przez odkłady

Ja jestem zbyt niecierpliwa żeby rozmnażac ,ale dla takiej perełki jak ma Mała Mi warto się pokusić i spróbować
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:18, 12 paź 2014

Do góry
I jeszcze jedna bolączka - skarpa przy tarasie,jej długość to 13,5m szerokość 1,3m
Posadzone są tuje szmaragd w odstępie 1m (będę ciąć ,bo nie chcę szczelnej zasłony) nie do końca skarpy gdyż z drugiej strony powstaną schodki(bo dzieci biegają tam na skróty na plac zabaw),pomiędzy tujami jest jałowiec płożący golden carpet,przy obrzeżach tarasu macierzanka(strona południowa) i koło schodków chciałam dosadzić coś na pniu i tak miało to się rozrastać ale oglądam te wszystkie ogrody i spać nie mogę..myślę,że może tam wsadzić berberysy admiration...????na całej skarpie? Tylko wtedy tejałowce płożące musiałabym wysadzić chyba?
P.S.
Tych tuj w donicach nie będzie
Proszę mądre głowy o rady, inne pomysły
Ogród w budowie - nieustającej 13:15, 12 paź 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Gabrysiu, a może ty chcialabys sie pobawić z nasionkami sparaxisow ?
Mam trochę do oddania
,

Kasiu, dziękuję za ofertę, czytałam o tych sparaxisach, ale one nie są zimujące i jednak trochę kłopotliwe, więc zrezygnuję. Z podobnych godzę się tylko na dalie, innych do wykopywania i przechowywania nie mam.

Dla Ciebie też mam dzisiaj róże - Crocus Rose i Chopina

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:13, 12 paź 2014

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 13:09, 12 paź 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Gabrysiu, miałąm dać znak w temacie wysiania sałat na zimowanie. Nie wiem czy to odpowiednia pora (może być już za późno), ale z ciocią ostatnio mam ograniczony kontakt, bo na roboty do Niemiec jeździ , więc nie dała sygnału. Ja wysiałam w tym tyg. pod folią (przypomniało mi się nagle) i liczę, że wzejdą jeszcze i zdążą listki właściwe wypuścić. Trzeba je wtedy przepikować i czekać na wiosnę. Najlepiej byłoby zdobyć gdzieś teraz malutkie sadzonki do pikowania, ale naprawdę malutkie, bo tylko takie dobrze zimują. Oczywiście pod osłoną to wszytsko.
.

Agnieszko, dopiero co myślałam o tej sałacie, czy już nie za późno. Wysieję w domu, ona wschodzi po trzech dniach, więc może coś z tego będzie, jeśli dane nam będzie jeszcze troszkę ciepła.
W ramach rozdawania kwiatków, mam coś i dla Ciebie:

Marzenie o... 13:05, 12 paź 2014

Do góry

bonica pomyliła miesiące

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:04, 12 paź 2014

Do góry

Marzenie o... 13:01, 12 paź 2014

Do góry
widok całościowy na front:

z bliska:

limki jako chyba jedyne w jesiennej odsłonie:
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:57, 12 paź 2014

Do góry
Nowo zakupiona hosta Fire and Ice posadzona w miejsce usuniętej begonii.

Krwawniki szykują się do kwitnienia jakby to było lato a nie jesień

I moja korona kamienna

Ogród w budowie - nieustającej 12:57, 12 paź 2014

Do góry
bql3 napisał(a)
Witam i gorąco zapraszam na jesienną mini foto sesyjkę zdjęć z herbaciarni.

serdecznie zapraszam do odwiedzenia mojego wątku,
pozdrawiam
Jan

Serdeczne dzięki, zaraz wpadnę. Herbatę pyszną już mam. Zieloną, japońską Senchę w dzbanuszku.
Różę przesyłam - Madame Isaac Pereire

Marzenie o... 12:55, 12 paź 2014

Do góry
jeżówki w towarzystwie miskanta ML i berberysa:

Ogród w budowie - nieustającej 12:53, 12 paź 2014

Do góry
Marzenko, Dzidko, Ewo, Aniu - astry tym razem bez talerzyka. Pogoda sprzyja ich urodzie.

A na rabacie tu i ówdzie astrowo, niektóre już przekwitły, inne zaczynają. W sumie to bardzo dobre jesienne kwiatki. Trawnik świeżutko po krótkim koszeniu, więc chwilowo utracił bujną zieleń. Jak tak patrzymy na trawę, to już widzimy z chłopakami ile roboty będzie na wiosnę z wertykulacją.

A miało być tak pięknie.... 12:53, 12 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Moja ukochana róża a teraźniejsze zdjęcie masz? pozdrówka ja też czekam jeszcze na 4 róże

Obecnie rabata chopinowa nie wygląda spektakularnie
Lawenda wystrzygnięta dołem

Ale teraz trawy robią fajne tło dla niższych

A wybujałe egzemplaże mają kiście kwiatów ponad siatkę ,muszę strzelać foty w niebo

Marzenie o... 12:52, 12 paź 2014

Do góry
no jestem - chociaż tak zupełnie nie znikłam - przyznaję, że czasami sie logowałam i czytałam Was z ukrycia

troszkę zdjęć:
nowy nabytek w moim ogrodzie:grujecznik - mam nadzieję, że będzie mu tu dobrze

rabata przy bramie wjazdowej, która mocno się rozrosła w tym sezonie:

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:51, 12 paź 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
dla tych co wytrwali do końca ptaszki ... które Kilusia wyprowadza na spacer ...

Helloł , ale będzie szał różany u Ciebie Kochana … tu różanka, tam różanka i na murze róże bedom super Do mnie przemawiają tym ,że kwitną prawie do mrozów a bez kwiatów w ogrodzie jest smutno.
Mam pytanko , Izuś co rośnie za ptaszkami ? ta zielona "ściana" to te białe języczki ?

aaaaa i dziękuję za foto na pincie z novalis w roli głównej ,wiem już gdzie jej będzie najlepiej

buziak !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies