Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Karol99 22:21, 13 sty 2015

Agania napisał(a)

Niezaprzeczalnie...też lubię naturalne Brzeziny, ale w ogrodach, zabierają dużo wody i za dużo, przestrzeni pod ziemią, dla innych roślin

to prawda, ale nie umieliśmy odmówić, mamy w ich 17, troche się boję o wodę, ale z nawadnianiem powinno być okej
Agania 22:28, 13 sty 2015

Chciałabym zobaczyć wasze Brzozowisko, 17 to dużo ...... to jak prawdziwa leśna brzezina
mira 22:45, 13 sty 2015

Karol99 napisał(a)
Uwielbiam brzozy, mają w sobie coś pięknego i niesamowitego, poza tym wyglądają atrakcyjnie przez cały rok

a owszem ich klimat jest jedyny, czekam już na sok z brzozy i piję w tym roku jak nigdy, za to po tych wiatrach dzisiaj nazbierałam taczkę patyków - w słońcu bez grama wiatru i przy +10 to naprawdę oceiplenie - takiej ilości śniegu u mnie nie było
Agania 07:40, 14 sty 2015

mira napisał(a)

a owszem ich klimat jest jedyny, czekam już na sok z brzozy i piję w tym roku jak nigdy, za to po tych wiatrach dzisiaj nazbierałam taczkę patyków - w słońcu bez grama wiatru i przy +10 to naprawdę oceiplenie - takiej ilości śniegu u mnie nie było

Mira, pisząc o ilości miałaś na myśli tzn.....brak śniegu...taaak tej zimy prawie nie odczuwamy i niech tak zostanie. Ciekawa jestem jak pozyskujesz ten sok brzozowy?

Mając chwilę czasu, poszłam w Twoje ślady porządkując moja galerię ze zdjęciami i mam rabatę z cyprysikiem nutkajskim Jubilee, prawie do wątku na 4 pory roku, ale nie są robione z jednej pozycji

Wiosna

Lato

Jesień

Nie jestem pewna czy mój Jubilee, to on właśnie, bo nie wygląda, na wąską kolumnę?....nie mam porównania
mira 08:21, 14 sty 2015

Cyprysik jest super tez szukam miejsca na takiego cudaka - zbyt wąska kolumna to nie będzie choć jak pójdzie do góry to się wydłuży ale dołem jest chyba bardziej szerszy.

A co tam jest takie piękne fioletowe i czy wiesz jak sie zwią te sosny ta na lewo od wiąza chyba.
przy porządkach fotek zgubiłam caly plik z lipcem i nie wiem jak to sie stało brr

O ilości śniegu myślałam patrząc na Twoje fotki u mnie tak nie było.

Sok z brzozy - w lutym w brzozie mąż nawierci mi dziurkę wstawi rureczkę, podstawimy naczynie i się leje - szklanaka soku dziennie - potem kołeczkiem zatyka, trzeba codziennie opróżniać naczynie bo sok nie jest trwały więc nie ma jak przetrzyzmywać najwyżej dzień w lodówce - poczytaj o soku jest słodkawy.

pozdrawiam
Agania 13:43, 14 sty 2015

mira napisał(a)
Cyprysik jest super tez szukam miejsca na takiego cudaka - zbyt wąska kolumna to nie będzie choć jak pójdzie do góry to się wydłuży ale dołem jest chyba bardziej szerszy.

A co tam jest takie piękne fioletowe i czy wiesz jak sie zwią te sosny ta na lewo od wiąza chyba.
przy porządkach fotek zgubiłam caly plik z lipcem i nie wiem jak to sie stało brr

O ilości śniegu myślałam patrząc na Twoje fotki u mnie tak nie było.

Sok z brzozy - w lutym w brzozie mąż nawierci mi dziurkę wstawi rureczkę, podstawimy naczynie i się leje - szklanaka soku dziennie - potem kołeczkiem zatyka, trzeba codziennie opróżniać naczynie bo sok nie jest trwały więc nie ma jak przetrzyzmywać najwyżej dzień w lodówce - poczytaj o soku jest słodkawy.

pozdrawiam

Jak szukasz miejsca dla cyprysika, to ten odmianowy Jubille powinien rosnąć bardzo wąsko i dużo miejsca nie zajmie...ja swojego trochę dołem przytnę.

Ten fiolet, to faktycznie bordowy akcent...to jest klonik palmowy odmiana Filigree Lace

Sosny za morwą, to sosna pospolita Watereri

Sok z brzozy to samo zdrowie-pocztałam
Agania 13:50, 14 sty 2015

Tęsknię też za kolorem i listeczkami w kształcie gwiazdeczek klona japońskiego Shirasawy Aureum...wiosna też zdecydowanie do niego należy

Pszczelarnia 13:53, 14 sty 2015

Aganiu, już widziałam przygotowania do wesela. Zaczęłaś od ogrodu .
Kasya 13:56, 14 sty 2015

Agania napisał(a)
Tęsknię też za kolorem i listeczkami w kształcie gwiazdeczek klona japońskiego Schirasawy Aureum...wiosna też zdecydowanie do niego należy

rzeczywisci bardzo urokliwe drzewko
i jaki jzu duzy..po ilu latach osiąga taką wielkość ?
Piotr_ 14:13, 14 sty 2015

Paczka poszła jutro powinna dojść