Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:06, 25 wrz 2013

Do góry
Zrobiłem troszke porządku i wywaliłem konar jałowca, złączyłęm fale żurawek i teraz pojawia się problem. Dla zobrazowania:

Zawitała tam rozplenica Little Bunny.... nie umiałem się powstrzymać przed zakupem
Tyle jest miejsca, ok 2m szerokości i 70 głębokości zależy od miejsca.

Z dalszej perspektywy, na placki w trawie nie patrzeć, podjazd do garażu,kanalizacja w budowie itp

Winobluszcz kupiony czeka na wsadzenie.
Mam jeszcze takie rośliny, które mogłyby być wykorzystane, ale nie muszą:
-rozplenica 'Moudry'
-miskant 'Morning Light'
-liliowce
-kula bukszpanowa
-kostrzewa sina kilka sztuk,
-firletka,
i chciałbym posadzić hortensje, nie mam pojęcia jak to posadzić Proszę o jakieś porady.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 15:23, 25 wrz 2013

Do góry
i takie tam

rozplenica

miskant Variegatus

troche jesieni

Blaski i cienie nowego życia 13:34, 25 wrz 2013

Do góry
Ula,ta rozplenica jest śliczna!
Wyobraź sobie: cały łan z rozplenicy...U Ciebie to by się dało zrealizować...
Blaski i cienie nowego życia 13:19, 25 wrz 2013

Do góry
Bożenko- Ty na grzyby, ja na szczęście mam dostawy grzybów i zrobiłam ze 4 słoiczki na zimę

Viva- ja mam głowę pełną pomysłów aż mi puchnie 1000myśli/minutę i chyba dlatego po nocach nie śpię dzisiaj mam wprawdzie wolny dzień ale prace domowo-imprezowedo wykonania

Kindziu, Basiu- w ogrodzie tylko rozchodniki od Ani ASC muszę wsadzić, bo rzeczywiście przestało padać i słonko świeci

moje oko dorwało dziś ziemowita więc dla Was jesienny akcent

i padłam jak zobaczyłam charakterystyczne kotki na rozplenicy...a ja myślałam że żadna rozplenica od Alinki z zeszłego roku się mi nie przyjęła sama się z siebie śmieję, że obok niej całe lato chodziłam i nie wiedziałam co mam (dobrze że nie wyrwałam jako chwast, a mały okaz to nie jest)

Liliowo i kolorowo:) 21:54, 24 wrz 2013

Do góry
Danusiu widze że red baron i rozplenica króluje tak jak u mnie ja je wtykam gdzie wolne mniejsca i żórawki tak samo ale jak się rozrośnie to będzie pięknie nawet dziś kupiłam ale tylko po 2 szt. więcej nie było a szkoda wpadnę nadrobić zaległości a dziś zaznaczam ,że byłam.
Roztoczańskie klimaty 22:48, 23 wrz 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Zeto, jaka to rozplenica z rozchodnikami? Sprawdza Ci się?

Rozplenica hammeln
Mój 4 arowy azyl... 08:38, 23 wrz 2013

Do góry
Basiu do Ani się wybierasz?Ja byc może też ale to zależy od Małgosi -Margarette.U mnie traw tez niezbyt dużo ale troche jest , wystraszyłam się ich jak na poczatku zakładania ogrodu kupiłam miskanta olbrzymiego a on zaczał rosnac jak na drożdżach , nie dośc ze wysoki to jeszcze na szerokośc rósł w zastraszającym tempie i został wyrzucony , zastąpiła go rozplenica, teraz mam jeszcze troche innych ale na więcej brak miejsca.Miłego tygodnia życzę choc dziś paskudna pogoda.
Ogród u stóp klasztoru 21:38, 21 wrz 2013

Do góry
Dziewczynki oznajmiam że rozplenica znad oczka , którą tak pięknie wyplewiłyście że musiałam po was jeszcze poprawiać nazywa się HAMELN .
Moudry ma grubsze kitki i przede wszystkim jest trochę wyższa , oraz ma grubsze liście .
w tym roku są jednak bardzo krótkie . to chyba wina upałów i późnej wiosny
wstawiam fotki .

MOUDRY

HAMELN

Ogród u stóp klasztoru 21:13, 21 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Piękne barwy w ogrodzie. Fajnie się go teraz ogląda jak już się zna te kąty
Alinko, powiedz mi, ta rozplenica koło oczka wodnego, z której nadarłyśmy siewek to jaka - Hameln czy Moundry?

odnosząc się do wyżej wymienionej akcji muszem nadmienić iż prawidłowa nazwa tego cośmy czyniły brzmi "plewienie" ... plewiłyśmy to co przeszło wyobrażenie Alinki o tym nasadzeniu ...

właśnie dowiedziałam się , że som dwa rodzaje rozplenic ... to tez poczułam się zainteresowana, który to "przeplewiłam ))) " ...
Rododendronowy ogród II. 21:12, 21 wrz 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Bogdziu - poczytałam, że listków opadłych z rh nie trzeba zbierać... i dobrze mniej roboty . Pięknie u Ciebie jesienią Bogdziu. Pięknie wykłoszone rozplenice Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko miło Cię widziec. Oczywiście że zbierac nie musi sie tych liści chyba ze ktoś chce, w przyrodzie leżą pod roślinami i nieco chronia korzenie, u mnie też leżą.Najładniejsza rozplenica od Ani asc chyba dlatego że z jej wspaniała ziemia , moje niestety gorsze choc kłosy też mają ale nie wszystkie..Pozdrawiam serdecznie.
Ogród u stóp klasztoru 20:48, 21 wrz 2013

Do góry
Piękne barwy w ogrodzie. Fajnie się go teraz ogląda jak już się zna te kąty
Alinko, powiedz mi, ta rozplenica koło oczka wodnego, z której nadarłyśmy siewek to jaka - Hameln czy Moundry?
Rododendronowy ogród II. 20:56, 19 wrz 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Ładne trawki, a rozplenica najbardziej fotogeniczna, w deszczu, w słońcu i w szronie.
Ja też kosztem zwykłej trawy chcę powiekszyć rabatę traw o wspomniane wcześniej niedźwiedzie futerka, a jak nie, to widziałam u nas takie trawki z kłosami w kształcie gwiazdek...Zamówiłam też Eden Rose i za tydzień mam mieć. Dowiedziałam się dlaczego mi padła dwa razy, podobnież należy ją sadzić w zwykłą ziemię,piasek, glina, a my jesienią wszędzie dawaliśmy nawóz popieczarkowy (podobnież zakwasza).
Trawy i hortensje muszę fotografować, ale deszcz przeszkadza.

Weroniko wszystko nam sie podoba i wszystko chce sie miec wiec trawa musi miec mniejszy areał ale ja się bardzo staram jak najmniej jej zabierac bo uważam że przestrzeń w ogrodzie jest bardzo potrzebna. Niedzwiedzie futro też mi się podoba ale jeszcze nie spotkałam, a trawy a gwiazdkami gdzieś na zdjęciach mi mignęły ale w realu nie widziałam. Moja Edenka jeszcze w donicy stoi a ta która mam już dwa lata dostała w czasie sadzenia pod korzenie nawóz koński i rośnie najlepiej ze wszystkich moich róż tzn nie choruje ale kwiatów ma stosunkowo mało. Zastanawiam sie jeszcze nad następnymi ale ponieważ pogniewałam sie na róże to sama nie wiem co zrobic. Na giełdę pod hala trzeba by się wybrac i zobaczyc co tam jest do kupienia.Pozdrówka ślę .
Rododendronowy ogród II. 20:48, 19 wrz 2013

Do góry
Ładne trawki, a rozplenica najbardziej fotogeniczna, w deszczu, w słońcu i w szronie.
Ja też kosztem zwykłej trawy chcę powiekszyć rabatę traw o wspomniane wcześniej niedźwiedzie futerka, a jak nie, to widziałam u nas takie trawki z kłosami w kształcie gwiazdek...Zamówiłam też Eden Rose i za tydzień mam mieć. Dowiedziałam się dlaczego mi padła dwa razy, podobnież należy ją sadzić w zwykłą ziemię,piasek, glina, a my jesienią wszędzie dawaliśmy nawóz popieczarkowy (podobnież zakwasza).
Trawy i hortensje muszę fotografować, ale deszcz przeszkadza.
Lecę w kulki... 10:26, 19 wrz 2013

Do góry
no dobra....pokażę paluszkiem
tu..........! przy ławce.....w tle widać tą z wrzosami....

a widok z drugiej strony...

Zdjęcia pochodzą z wiosny...dziś tak ładnie nie wygląda.... ale za to kwitnie rozplenica,
a w kałuży pływają orzechy spadające od sąsiada...
nie mam aparatu...to muszę z archiwum zdjęcia brać...
Bogda....buziaki...

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:09, 19 wrz 2013

Do góry
Agnieszka, a dlaczego akurat rozplenica Moundry?

Zrobiłam ostatnio bukiet: groszki, onętki, różyczki i kłosy rozplenicy a M. się zapytał czy to na pogrzeb (prawie czarne kwiatostany faktycznie wyglądały niepokojąco). Tą trawę da się lubić.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:54, 19 wrz 2013

Do góry
Jak chcesz, to jutro zajadę i kupię jeśli jeszcze będą. Ostatnio babka mówiła, że trawy po 2 zł a byliny po 1 zł, ale jak liczyła wszystko co nabrałam, to zrobiła po złotówce. Jeśli opłaca Ci się to z wysyłką, to nie ma sprawy. Tylko ile porzebujesz i czy tam tyle będzie?

Moja lista to rozplenica Moundry, stipa Pony Tails, perłówka, trzcinnik krótkowłosy... Lista chciejstw jest długa, ale na te juz mam zaplanowane miejsca.
Ogród u stóp klasztoru 06:08, 19 wrz 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Alinko melduję że i u mnie Twoja rozplenica się spisuje muszę jej fotki cyknąć. Zakochałam się w trawkach normalnie teraz carexów poszukuję ale bida u nas.

MOnia no właśnie tak czytam nie raz źe mają dziewczyny problem z dostaniem roślinek .u nas szkółki dobrze zaopattzone.
Ogród niby nowoczesny ale... 21:50, 18 wrz 2013

Do góry
rozplenica: czerwiec 2013

i dziś

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:54, 18 wrz 2013

Do góry
I jeszcze troche widoków trawiastych - one teraz króluja wśród roslin z tym że u mnie wszystkie sadzone wiosna i latem więc sa cały czas nieduże choć sporo i tak urosły, a oto porównawcze fotki.

To zdjęcie z 30.05. widoczny miskant i mała rozplenica w morzu kory

A tu to samo miejsce fotografowane 15.06.= widać że miskant troche urósł i rozplenica tez rusza..

A tak wyglądał ten sam miskant i rozplenica przedwczoraj - 16.09

Trochę urosły ale sie cieszę............
Ogród u stóp klasztoru 23:18, 17 wrz 2013

Do góry
Alinko melduję że i u mnie Twoja rozplenica się spisuje muszę jej fotki cyknąć. Zakochałam się w trawkach normalnie teraz carexów poszukuję ale bida u nas.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies