Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 09:41, 28 wrz 2013

edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Witaj Debrusia widziałam zdjęcia mieszkasz w lesie super widoczki musisz słyszeć spiew ptaków raniutko dobrej nocki

Edytko, może las to za duzo powiedziane Ale parkowy ogród to mam pod oknem.

Zimno okropnie, pada często, no nie jest to pogoda ogrodowa

Pozdrawiam
Debra 09:43, 28 wrz 2013

JoannA napisał(a)
Trawki niesamowicie się rozrosły.
Ogródek z każdym dniem pięknieje.
pozdrawiam Krysiu

Joasiu, trawki rzeczywiście pieknie rosną, wszystkie no może z wyjątkiem Zebrinusa, ten jakby zżókł, ale ja myslę, że na wiosnę będzie lepiej.
Mam nadzieję, że wiosna będę zadowolona wreszcie z tego co mam

Pozdrawiam
eda 15:49, 28 wrz 2013

Tak Debrusia zimniascie mamy jak wyjdzie słońce to nawet nawet a jak się schowa to zima teraz własnie się schowało brrrr pozdrawiam a to zdjęcie jak było słońce .....
Ewa4 17:08, 28 wrz 2013

Wpadłam się przywitać i nadrobić kilka stron.Widoki z okna fajne ale zaskoczyłas mnie tą setką czosnków ja mam 5 szt i czekam na efekt wiosną hehe ale 100 szt to dopiero będzie co oglądać.Zapomniałam ,że jeszcze muszę je posadzić ale co wyjdę na działkę to zaczyna padać ale zaraz chyba idę bo słonko wyszło na chwilę.Pozdrawiam
eliza3 18:00, 28 wrz 2013

Debra napisał(a)
mieszkam w ogrodzie-parku. Nasze 3 budynki stoją na zamkniętym terenie, o dość sporej powierzchni (ach te opłaty za wieczyste w centrum Warszawy) gdzie utrzymywany jest od ponad 30 lat niezwykle zadbany ogród. Taki mam widoczek z okna

Czekam na więcej fotek... pięknie, masz cudowne miejsce spacerowe... a widok z okna do pozazdroszczenia.
ewsyg 19:13, 28 wrz 2013

Nie wiedziałam, że ona kwitnie, no tak, ale to całkiem normalne.

Masz super widoki za oknem

Debra 18:21, 29 wrz 2013

Ewa4 napisał(a)
Wpadłam się przywitać i nadrobić kilka stron.Widoki z okna fajne ale zaskoczyłas mnie tą setką czosnków ja mam 5 szt i czekam na efekt wiosną hehe ale 100 szt to dopiero będzie co oglądać.Zapomniałam ,że jeszcze muszę je posadzić ale co wyjdę na działkę to zaczyna padać ale zaraz chyba idę bo słonko wyszło na chwilę.Pozdrawiam

Ewo, witaj po dłuższej przerwie. Wiem, masz sporo na głowie i nie tylko Z tego co czytam świetnie znosisz, to co nosisz, a tu juz chyba rozwiązanie wkrótce
te moje czosnki to różne odmiany od całkiem małych ok. 25 cm, do wysokich, ponad 100 cm. Nie mam tych największych, ale ceny jednej cebuli mnie wystraszyły. Może jeszcze dokupię.
A jaki będzie efekt na wiosnę?
No to własnie jest pytanie ))))
Debra 18:24, 29 wrz 2013

eliza3 napisał(a)

Czekam na więcej fotek... pięknie, masz cudowne miejsce spacerowe... a widok z okna do pozazdroszczenia.

Elu, bardzo jestem przywiązana do tego miejsca. To mi trochę rekompensuje brak własnego ogródka za oknem , bo ciągle mi to przychodzi do głowy.
Zdjęcia zrobię, dzisiaj była cudna pogoda, ale za to pracy na działce mnóstwo, bo ostatnie dni bylo zbyt paskudnie.
Kolejna partia winogron ścieta, obróbka tego dobra czeka
Debra 18:26, 29 wrz 2013

ewsyg napisał(a)
Nie wiedziałam, że ona kwitnie, no tak, ale to całkiem normalne.

Masz super widoki za oknem

Tak myślę, że chyba każda trawa kwitnie
Ja się cieszę, że ta moja hakone tak sie ładnie przyjęła w tym miejscu. Miejsce chyba dobre, bo i rozplenica i pęcherznice rosną tu wspaniale.
A wiesz, w sąsiedztwie mają dławisza nie taki diabeł straszny, jak go malują. Mam go pod kontorlą, po prostu.
eda 19:02, 29 wrz 2013

Wszystkiego miłego Debrusia na noc życzę