Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lawendowy zawrót głowy 14:25, 12 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

zaje fajnie wyszło
ileż światełka mogą dodać uroku
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:20, 12 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiejsze różyczki przyniesione z ogrodu, ale jeszcze jest sporo pąków i kwiatów też, wszystkich nie ścinałam

Śliczne są wszystkie, ale jak tak dalej będzie ciepło, to chyba te, co masz w pąkach mogą jeszcze zakwitnąć
Oglądałam, moje patyki różane, na razie nic się nie dzieje, ale z hiacyntami tak, wyłażą na potęgę, aż się strach bać, bo co, w styczniu będą kwitnąć?
U nas bez deszczu, cudowna pogoda, grabienie leci non stop...coś na wątkach doczytałam o kulkowaniu róż, przyjrzyj się, może to fajny pomysł do mniejszych ogrodów
trzym się Aniu
Początki na glinie 14:18, 12 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wywieź całą glinę, nasyp ziemi polnej. Inaczej nic nie urośnie a wszystko się "zatopi", takie jest moje doświadczenie.

Dla mnie takie warstwy w ogrodzie są nie do pomyślenia

Tutaj oszałamiające ilości gliny

Gdyby było odwrotnie - nie byłoby pewnie problemu
Pszczelarnia 14:06, 12 lis 2014

Do góry
Raczej nie zasłonią, ona (ciężarówka) wpisuje się dokładnie pomiędzy korony tych drzew, na osi widokowej właśnie.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:55, 12 lis 2014

Do góry
siakowa napisał(a)
a teraz chcialam Wam pokazac jaki poekny kolor ma jakas tam odmiana prosa rozgowego

niestety te czerwonawe lubią się wywalać. Prosto się trzymają odmiany o wyraźnej cesze ( od cechy) pionowej- Warior i Heavy metal
Początki na glinie 13:52, 12 lis 2014

Do góry
Wywieź całą glinę, nasyp ziemi polnej. Inaczej nic nie urośnie a wszystko się "zatopi", takie jest moje doświadczenie.

Dla mnie takie warstwy w ogrodzie są nie do pomyślenia

Tutaj oszałamiające ilości gliny
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:49, 12 lis 2014

Do góry
a teraz chcialam Wam pokazac jaki poekny kolor ma jakas tam odmiana prosa rozgowego
Ogród wyrozumiały 13:48, 12 lis 2014

Do góry
Jeszcze należałoby zdjęcie dołączyć ..
Mój 4 arowy azyl... 13:47, 12 lis 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A dzisiaj na działce - ostatnie mniemam - było sprzątanie z liści, bo wreszcie prawie wszystkie opadły. Wpakowałam je do worka i podsypałam mocznikiem, aby się szybciej rozłożyły.
M opryskał brzoskwinie miedzianem, a ja oczyściłam bulwki krokosmii, eukomis i śniedka Saundersa.

Na koniec dojrzałam kwiatek ciemiernika. Aniu Monte to od Ciebie.

Ale się porobiło, już kwitną
Ten dąb i mnie zachwyca, ale zbierania liści nie zazdroszczę, bo u siebie wciąż w koło Macieja to robię
czyli już koniec sezonu Basiu u ciebie, czekasz na wiosnę?
Ogrodowa zachciewajka :) 13:44, 12 lis 2014

Do góry
Rabata powstaje. WyrywaMY korzenie ze starych wiśni.
W tym momencie jest już poszerzona i dłuższa. Dzisiaj jeszcze trochę mam zamiar powyrywać darni.
Tuje posadzone, lilie i hortensje piłkowane (że piłkowane doczytałam w domu, jak już kupiłam, ale nic to, mogą być i takie.
Zastanawiam się nad przesadzenie sosen, na wiosnę ale nie wiem czy im nie zaszkodzę, ale może lepiej jak są malutkie jeszcze.
W ogóle to się okazało, że jest tu całkiem niezła ziemia. Czarna mięsista. To chyba dobrze???
Pokażę nasz ogród 13:40, 12 lis 2014

Do góry
Asiu witaj ---- obejrzałam przepiękną jesień z trawami i mam pytanie ta czerwona trawa to rośnie u Ciebie pod pergola ile ma lat ??/ To chyba Imperata Red Baron czy jest wrazliwa na mróz? gdybyś mogła odp u mnie bo nie umiem zaznaczać Duże dzięki A martwisz się czosnkiem bo malutki nie martw się on taki jest małe bardzo nasiona dostałam od sąsiadki i pięknie zakwitły a listki cieniutkie jak szczypiorek Posyłam Ci zdjątko ich Jak przeszkadza to wyrzuć
Ogrodowa zachciewajka :) 13:38, 12 lis 2014

Do góry
Miałam nie pokazywać zdjęć powstającej rabaty do wiosny ale co tam, niech będzie. Coś będzie się działo na wątku

Południowa część działki. Poniżej widoki, które muszę zasłonić.

Kompostownik nie stoi jeszcze na docelowym miejscu. Martwa gruszka zostanie podcięta, mam zamiar puścić na niej jakieś pnącze. Może milina przesadzę pomarańczowego.
Stos gałęzi i lichych drzewek, wyciepanych od południowej strony.
Widok całości. Jakieś 26 metrów od lewej do prawej.
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 13:29, 12 lis 2014

Do góry
aage napisał(a)
Wyplatamy wianki

Staramy się ogarnąć tysiące pomysłów kłębiących się w głowie, miliony myśli przewijających się w głowie na minutę...wyciszamy się i wiecznie marzymy bo bez marzeń w życiu nigdzie się nie ruszamy.

Filozofia zycia a nie praca
Ogrodowa zachciewajka :) 13:22, 12 lis 2014

Do góry
Ostatnio znalazłam takie cudowności. Czyżby to ślimaki??????? Było kilka obok. Jajca już zlikwidowane!

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:22, 12 lis 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
na innym kompie udało się dodać zdjęcie

Cudne!!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:21, 12 lis 2014

Do góry

Ogród z łezką 13:21, 12 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kasiu fajne pismo obrazkowe ....

To cudnie wymysliłas

To nie moje zdjęcie, to prezentowe zdjęcie Nie mam takich zdolności, żeby ze zwykłych liści takie cudo mi wyszło obrazkowe...
Początki na glinie 13:16, 12 lis 2014

Do góry
Witam Was bardzo serdecznie. Czytam Wasze forum od roku, ale dopiero teraz się zalogowałam. Jestem Jola i miło mi będzie dołączyć do Waszego grona .
Moja podróż będzie bardzo długa i trudna... a zaczęła się dwa lata temu kiedy to zaczęłam podwyższać teren dodając glinę. Udało mi się ściagnąć troche ziemi klasy 5 i nasypac na tą glinę. Wyglądało to tak, przed nasypaniem:

Tutaj oszałamiające ilości gliny :/

Tutaj glina z ziemią

Obecnie wygląda to tak:
Zostawilismy metr od sąsiada wolnej przestrzeni, by nie dawać gliny do granicy z racji płotu. Postawiliśmy płot. nasypalismy kamieni gliny i piasku. W to posadzilam wczoraj pigwowce, ponieważ sąsiadka chciała się pozbyć i musialam gdzieś je wsadzic. A tam są małe ilości gliny.

Marzą mi się rabaty w wyznaczonym miescu oraz piękna trawa. Na zdjeciu glina troszke ziemi i kory.Drzewa planuje posadzić zaraz za płotem, ale tam też glina ;/

Jest szansa, że będę miała ok 200 t ziemi i 20 t podkładu spod pieczarek. I tutaj Wasza pomoc. Nie wiem jak je rozplantować. ile ściągnąć pod trawe ile pod rabaty gliny.Nie chce wody na działce i podtopionych roślin. Chce zrobić to z głową i z Waszym doświadczeniem.
Jeszcze tutaj jak stoi woda w chwastach a tam ma byc trawa :/

POMOCY!!
Ogród z łezką 13:15, 12 lis 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Cudne fotki, tyle róż jeszcze u Ciebie i liście jakie kolorowe... Aż tętni życiem, u mnie młody ogródek to bidny w takie efekty jeszcze. Mówisz, że irysy syberyjskie wycinać? W takim razie wytnę.
Pozdrawiam!

U mnie też stary nie jest, ale już jako tako obsadzony. Właściwie w zeszłym roku duża część sadzona była. Doczekasz się u siebie szybcikiem.
Nie trzeba wycinać irysów, ale mnie wpieniały, że takie rozlazłe i położyły się paskudnie. To ciachłam...Możesz spokojnie wiosną wyciąć.

Macham

P.S. Ale zdjęcie piękne! Dziękuję
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:09, 12 lis 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies