Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:55, 29 gru 2014

zawitka napisał(a)
Ale masz gości skrzydlatych Dzięki za pozdrowienia jakoś przeleciały te święta spokojnie Buziole posyłam

Jeszcze styczeń bedzie się ciągnąl a potem mam nadzieje ze juz wiosnę bedzie widac.W tym roku robiłam 12 lutego pierwsze zdjęcia krokusów a wcześniej były przebiśniegi i ranniki.Mam nadzieje ze w tym roku też tak będzie.
popcorn 21:13, 29 gru 2014

Rudzik śliczny Dzisiaj u siebie wypatrzyłam kosa. Chyba karmnik pusty, bo odleciał:/ Kupiłam dzwonki z ziaren - na opakowaniu info że dla ptaków egzotycznych ale powiesiłam na drzewie, czekam na lokatorów
u nas też maźnięte puchem po kątach, ale mroźno i szaroburo..

pozdrawiam!!
Bogdzia 21:19, 29 gru 2014

popcarol napisał(a)
Rudzik śliczny Dzisiaj u siebie wypatrzyłam kosa. Chyba karmnik pusty, bo odleciał:/ Kupiłam dzwonki z ziaren - na opakowaniu info że dla ptaków egzotycznych ale powiesiłam na drzewie, czekam na lokatorów
u nas też maźnięte puchem po kątach, ale mroźno i szaroburo..

pozdrawiam!!

To tak jak u mnie , byle jaka ta zima.Kosowi trzeba dawac jeśc na ziemi bo on niechętnie je na wysokosci , jabłuszko i płatki owsiane byłyby lepsze.
Kasya 21:49, 29 gru 2014

Bogdzia napisał(a)
Jest dośc zimno a mój rudzik nie odleciał. To jego dzisiejsze zdjecie.Martwię sie o niego.

zacytuje jeszcze raz bo sliczne ptaszątko
cala fotka piekna jak do kalendarza

gdzie on powinien odleciec ?
moze on cos wie ze zima bedzie łagodna ?
Mala_Mi 07:56, 30 gru 2014

U Ciebie jak zwykle ptaszkowo. U Ewy orzechówki .... w Tatrach to pospolity widok. Jest to ptak który nie boi się człowieka. I kradnie co się da ze stołu do jedzenia..duże kanapki nie stanowią problemu. Musi Ewa uważać. wczoraj z eMusiem próbowaliśmy policzyć ile ptaków udało się nam sfotografować w ogrodzie... na razie stanęliśmy na liczbie 35. Ale kartka z listą leży otwarta Worek słonecznika poszedł i w hurtowni rolnej z nasionami do piątku brak tego asortymentu. Tercia przywiozła woreczek orzechów Wczoraj łuskałysmy....a dziś już nie ma...
Mrozik lekki jest (teraz -7) śniegu mało.. jest ponuro, brzydko... brrrr.
Bogdzia 09:04, 30 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
U Ciebie jak zwykle ptaszkowo. U Ewy orzechówki .... w Tatrach to pospolity widok. Jest to ptak który nie boi się człowieka. I kradnie co się da ze stołu do jedzenia..duże kanapki nie stanowią problemu. Musi Ewa uważać. wczoraj z eMusiem próbowaliśmy policzyć ile ptaków udało się nam sfotografować w ogrodzie... na razie stanęliśmy na liczbie 35. Ale kartka z listą leży otwarta Worek słonecznika poszedł i w hurtowni rolnej z nasionami do piątku brak tego asortymentu. Tercia przywiozła woreczek orzechów Wczoraj łuskałysmy....a dziś już nie ma...
Mrozik lekki jest (teraz -7) śniegu mało.. jest ponuro, brzydko... brrrr.

U mnie -14 , śniegu tylko odrobina jakby farbą pomalował. Do kitu z taką zimą.Worek słonecznika własnie kupiłam a orzechów mam mało , trzymam dla wiewiórki ale ona teraz chyba śpi i przyjdzie jak się ociepli.W sprzedaży paskudne orzechy źle wysuszone , nie ma sensu kupowac. Dawniej było pod dostatkiem ładnych a teraz gdzie kupię to do kitu. Miłego dnia dla Was.Jedziecie na narty????
Pszczelarnia 11:53, 30 gru 2014

Bogdziu, na której stronie masz przepis na paszteciki? Mus zrobić.
paniprzyroda 12:13, 30 gru 2014

Bogdziu, u mnie ruch przy karmnikach okrutny
O spotkaniu napisałam u siebie, będziemy się jeszcze dogadywać na pw. Pytałaś u Ewy o materiały. Koronki, koraliki, klej dostaniesz w każdej pasmanterii. Na początek wystarczy kawałek starej firanki czy serwetki Jak poczekasz do spotkania to oczywiście pokażę i ten sposób, ale to nic trudnego. Można samej też próbować. Jeśli chcesz, to wkleję kilka zdjęć w wątku dekoracje, póki mam jeszcze czas je zrobić Buziaki
Mirella 13:21, 30 gru 2014

Melduję że paszteciki Bogdziowe robiłam jeszcze cztery razy do barszczyku czerwonego, wszystkim bardzo smakują takie prosto z pieca, pycha.

Dobry pomysł z kupowaniem ziarna, nie wpadłam na to, kupowałam w sklepie.
Pszczelarnia 14:12, 30 gru 2014

EDIT, już mam.