Ogródek Iwony
20:55, 20 lis 2014
Basiu
BARDZO ci dziękuję, pięknie to wymyśliłaś. Resztę opiszę na moim wątku.
Dziewczyny radzą trawy na przód rabaty, ty zaprojektowałaś mi ciąg dalszy podkreślając kolo bukszpanami. Wiosną przy kole miałam kulki bukszpanowe z własnej hodowli, takie małe, ale jak potrzebowałam do obwódki, a brakowało kasy, e-Muś wykopał z całego ogrodu wszystkie, abym mogła zrobić obwódkę dla rabaty różanej. Faktycznie bukszpany tam pasowały, wiosną muszę kupić zatem
Marzyły mi się w ogrodzie serby, ale bym sama nie wpadła, żeby dopisać je do listy na tej rabacie
Nie pomyślałam też o bukach wartownikach, a to fajny pomysł na tej rabacie, ale wtedy chyba dodam trzeciego buka tam, gdzie z przodu zaproponowała Danusia.
Gdybym zostawiła hortensje tam, gdzie są, to za nimi mam miejsce na przesłonę na płot ( taka mata, jak dziewczyny zasłaniają ogrodzenie), na tym fajnie by się wyciągnął bluszcz gęsto podsadzony. Testowałam, i na płocie samym słabo się pnie. Byłoby to dobre miejsce na ścianę zimozieloną. Trawy symetrycznie przy serbach podobają mi się. Miałyby miejsce na swój popis. Kulki w pełni akceptuję.
Dekiel od szamba zasypałam latem korą i nie było go widać. Szambonurek przyjeżdża raz na pół roku, więc jak teraz przyjedzie i wiosną, to reszta roku o szambie mogę zapomnieć.
Dziś zrobiłam fotki tej rabaty z większej perspektywy, tylko nie umiem sobie tego wszystkiego nanieść.
Aha, w przyszłym roku zostawię te hortki na swoim miejscu. Jesli kolory się nie zgrają, mają jesienią blady róż, potem żółkną, to wymienię na białe hortensje , a te posadzę w innym miejscu
Basiu, jesteś mistrzem wizualizacji. Pokazałam twoje propozycje córci, nie poznała, ze to u nas tak może być.
Wielkie dzięki.