Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w duszy mi gra...

Ogród w duszy mi gra...

22:49, 07 gru 2014
Madzia, figi z listkami u Kondzia znalazłam https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/68/686378/original.JPG
Na jednym krzaku jeszcze kilka było, ale już takie obwisłe.
gardney 23:09, 07 gru 2014

Niesamowite
Olili 10:08, 08 gru 2014

gardney napisał(a)
U mnie jeszcze trochę się dzieje, mąż dziś wysłaniał ogród przed wiatrem za pomocą maty montowanej do siatki i słupków, dużo plastiku, grunt że nie pod roślinami i tymczasowo jakoś nie podobają nam się maty bambusowe to już woleliśmy taką. może to nie w tonie i guście ale grunt żeby rośliny przeżyły.
A ja jeszcze w poniedziałek lub wtorek będę miała dostawę kory, jest taniej niż w sezonie dlatego się skusiłam. będę wysypywać na części rabat, ciekawe czy mnie śnieg nie ubiegnie??? Najwyżej kora w workach będzie ocieplać do wiosny wermikompostownik

Super ,że jeszcze działasz ogrodowo
Olili 10:11, 08 gru 2014

lew_ogrodowy napisał(a)
Madzia, figi z listkami u Kondzia znalazłam https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/68/686378/original.JPG
Na jednym krzaku jeszcze kilka było, ale już takie obwisłe.

Niezłe są te szklarenki ,tylko tak wybiórczo zrobili,nie wszystkim figom? wyglda super ale inne nie muszą mieć cieplarnianych warunków??
Olili 10:12, 08 gru 2014

czy między nimi jest po prostu winobluszcz,bo nie dowidzę
gardney 10:46, 08 gru 2014

Hej właśnie zdaje się że te figi są w tych szklarenkach a pomiędzy coś innego fajnie wygląda
Jest szansa że dziś wieczorem przyjedzie kora, jeśli wygram wyścig z pogodą to jutro rano rozsypię gdzie trzeba
gardney 10:51, 08 gru 2014

A no i szaleję w pinterescie. Wczoraj siedziałam do 2-giej - wsiąkłam po prostu, ale już prawie urodził mi się plan rabaty. Najgorzej mi idzie z planowaniem centralnego punktu tej rabaty. Boki mam a pomysłu na środek brak. Niedługo wstawię plany, może ktoś coś podpowie albo jeszczee coś mi wppadnie w oko w sieci.
07_Rene 09:37, 10 gru 2014

Magda, coś czuję, że wiosną ruszysz z kopyta jak plany będą wymuskane i dopracowane w 100 proc. Ciekawa jestem co wymyśliłaś, ale poczekam cierpliwie
20:57, 10 gru 2014
gardney napisał(a)
Hej właśnie zdaje się że te figi są w tych szklarenkach a pomiędzy coś innego fajnie wygląda
Jest szansa że dziś wieczorem przyjedzie kora, jeśli wygram wyścig z pogodą to jutro rano rozsypię gdzie trzeba

Tak, figi są w szklarenkach, a międzi nimi winorośl.

gardney 22:14, 11 gru 2014

Witam po przerwie krotkiej, dotarł do mnie lekki podmuch zimy który szybko znika w ciepłych promieniach słońca. Uwielbiam zieleń oszroniona i bajkową

Nadal działam ogrodowo mimo ogłoszenia końca sezonu zamówiłam prochnice i korę. I wyscielam nimi te części rabaty na których są roślinki po to by troszkę je okryć a próchnica jako że wyczytałam że można nią sciolkowac rabaty rozscielilam cienka warstwę na to gazety i kora. Jeszcze nie skończyłam ale jestem blisko końca. No i jeszcze jutro mąż będzie dopinal do siatki matę oslonowa tak żeby była stabilniejsza. Nadejdzie chwila prawdy ile warta jest taka mata. Huragan się zbliża