Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Małymi kroczkami do celu... 16:29, 17 cze 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Kami, a co Ci szkodzi, zrób sobie na linkach jak Ci się podobają
Paulinka pozdrawiam wiatrowo I mnie się Twój ogród też podoba

Jolu wiatrowo? Chyba huraganowo mi wiśnie na pniu do ziemi przygina, stipe z tarasu z doniczka wywialo, nawet szałwia przy ziemi się wygina na boki, ja nawet z domu nie wychodzę, rolety zasuniete, okna wyzamykane i roztapiam się...
Tu ma być ogród :) 14:43, 17 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Też mi się tak wydaje, a za kilka tygodni się przekonamy.
Dziś dokończylam właśnie rabate z tymi różami, są tam gracki, lawenda i szałwia, zostało rozłożyć linie do nawadniania i wysypać kamień.

Do róż dajesz kamień?
Małymi kroczkami do celu... 13:48, 17 cze 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
W tym sezonie na pewno jeszcze nie ukończę obsadzania rabat więc przyszły sezon będzie podobny czyli ciągłe zakupy roślinkowe

Nie ma się gdzie spieszyć, co roku nowa moda na ogrodowisku panuje, także będziesz na bieżąco . W tamtym roku królowały hortensje i miskanty Ml, w tym widzę róże i szałwia, ciekawa jestem co będzie w przyszłym?
Hirutkowy raj:)) 04:07, 17 cze 2016

Do góry
Krys napisał(a)

śliczna Krysiu ta szałwia, co co za odmiana?
Hirutkowy raj:)) 02:14, 17 cze 2016

Do góry
Dzięki za fotki Lady Hamilton....naszykowane mam miejsca jak na różyczkę a to krzaczor wielki jest. Sama się z siebie śmieję jak widzę ten piękny krzew u ciebie....ja wiem że u ciebie wszystko rewelacyjnie rośnie w porównaniu do mojego ogrodu ale niechby u mnie była w połowie taka to i tak mus przemeblowanie na rabacie już teraz zrobić.

Pozostałe rośliny też masz dorodne i cudnie ci kwitną. A szałwia jaka cudna....
Tu ma być ogród :) 23:00, 16 cze 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
obejrzałam voyage i wydaje mi się, zę będą pasować do siebie
ja lubię takie bladawce, lubuje się zwłaszcza w białych różach

Też mi się tak wydaje, a za kilka tygodni się przekonamy.
Dziś dokończylam właśnie rabate z tymi różami, są tam gracki, lawenda i szałwia, zostało rozłożyć linie do nawadniania i wysypać kamień.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:35, 16 cze 2016

Do góry
Madziu szałwia dopiero ma rok. Tak się rozszalała Przyciełam ją we wrześniu tak jak lawendę, bardzo mi się odwdzięcxzyła.

Teraz obydwie dają popis

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:11, 16 cze 2016

Do góry
Anula taki komplement od Ciebie to tak podwójnie bo zdjęcia Ty robisz znakomite

Kasiu na razie niebiesko, ale powoli rozkręcają się inne kolory

Alicjo w weekend na pewno będą nowe zdjęcia i myślę, że już z różami, ale szałwia coraz bardziej je pożera

Kamilo Ice Dance cięty, ale nie tak wcześnie jak to w tym roku na forum było popularne, ja dopiero ścinam jak widzę, że idą nowe przyrosty, około końca kwietnia, chociaż o dwóch zapomniałem i muszę teraz skubać
Pysznogłówka jest ogromna, ma chyba ponad 130cm

Julka
Ogród Mirelli 21:21, 16 cze 2016

Do góry
alis napisał(a)

Mirello kochana, Ty po prostu przyzwyczaiłaś się do wielkiego wooow i wcale się nie dziwię patrząc na Twoje ostatnie foty. Wszystko masz takie dorodne, róże powalają, szałwia przecudna, daj przetacznikom bidulkom szansę bo gdzie im konkurować z królową różą Moim zdaniem one nie do końca rozkwitły, albo taka odmiana, ja patrząc na swoje mam wrażenie, że są bardziej fioletowe. Ale niepotrzebnie się nimi martwisz
Różowe widzę też masz Śliczne.

Alicja mówisz, że są ok? Zarówno te niebiesko - zielone jak i te różowe nie są w pełni rozkwitnięte zgadza się, ale jakieś takie kiepskie mi się wydają.
Poczekam i liczę, że efekt wow wkrótce nadejdzie
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:07, 16 cze 2016

Do góry
alis napisał(a)

Jeszcze dopytam, co to za szałwia? jest cudniasta!

Sensation Deep Blue, potwierdzam cudniasta, jeszcze kwitnie na całego.
Ogród Mirelli 20:23, 16 cze 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Widoki piękne! A ta szałwia!! Ło matko!!!!!
Zakupy też niczego sobie - zresztą Twoje zakupy zawsze są świetne

Aga szałwia wybitnie mi się udała i ładnie rośnie. Ciekawe czy po ścięciu przekwitniętych kwiatostanów faktycznie ponownie u mnie zakwitnie
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:02, 16 cze 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Kilka zdjęć. Robiłam je w czwartek.

Piekna szałwia,ile ma lat? z ta szałwią to tez trzeba uważac najlepiej kupować krzaczek jak kwitnie,bardzo dużo rodzajów i mozna miec niespodzianke
Ogród Mirelli 18:36, 16 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Przetacznik dla Alicji.
Alicja no sama zobacz i oceń.
Ich prawie wcale nie widać

Mirello kochana, Ty po prostu przyzwyczaiłaś się do wielkiego wooow i wcale się nie dziwię patrząc na Twoje ostatnie foty. Wszystko masz takie dorodne, róże powalają, szałwia przecudna, daj przetacznikom bidulkom szansę bo gdzie im konkurować z królową różą Moim zdaniem one nie do końca rozkwitły, albo taka odmiana, ja patrząc na swoje mam wrażenie, że są bardziej fioletowe. Ale niepotrzebnie się nimi martwisz
Różowe widzę też masz Śliczne.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:20, 16 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Julka macham energicznie busz się robi straszny, ale jeszcze po rabacie da się spacerować chociaż czasem przydają się te lata spędzone nad gimnastyką
Niebieska szałwia to Blue Queen siewki o wiele sztywniejsze od tych posadzonych z doniczek. Potrzebowały czasu tylko od jesieni, aby tak wyrosnąć. Różowa szałwia to Rosenwein, ale ta się pokłada i już mam powiązaną, mimo to ładna

Dzięki zanotowałam
Z Pszenicznej ... 16:12, 16 cze 2016

Do góry
Baronesse już się pokazała, na razie szałwia ją zdominowała

A te pączki należą do Guernsey jestem jej ogromnie ciekawa, reszta róż wciąż w pąkach..

Ogród Mirelli 15:08, 16 cze 2016

Do góry
Widoki piękne! A ta szałwia!! Ło matko!!!!!
Zakupy też niczego sobie - zresztą Twoje zakupy zawsze są świetne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies