Dziękuję bardzo już się przyszłego roku nie mogę doczekać Teraz pogoda mnie rozpieszcza i podlewam tylko zaraz po posadzeniu, a potem już natura sama sobie radzi Oby tak zostało
Pierowska mi się strasznie podoba, ale to na przyszły rok zostawiam będzie z drugiej strony domu. Już kombinuje jakby na skarpie najwyższej zrobić pierowską z różą białą okrywową i wpleść w to parę drzewek Oj rozmarzyłam się, a tu trzeba się skupić nad tym co robię
Tam nie jest pełne słońce jest tak do 14 i poo 17 dlatego stwierdziłam, że może da radę W tym roku jest tam wilgotno w innych nie wiem nigdy nie sprawdzałam, ale trawy tam nigdy nie żółkły nawet przy upałach wielkich. A szałwia nie da rady w takich warunkach? Jeszcze nie kupiłam. Pomyślałam, że czegoś tam brakuje kwitnącego latem bo będzie zielono, a szałwia mnie zachwyca no i pasuje do łanu lawendy.
A co myślisz o hostach przy kulkach bukszpanu, których ciągle brakuje
Te kółka na rysunku wcale nie wyglądają na zdjęciach jest dużo lepiej
Pytanko takie jeszcze mam czy hortensje w pierwszym roku nawozić? Kupiłam i nie wiem czy dać im teraz czy na przyszły rok dopiero.
"albo te kółka jakoś się rozjaśniły" czyżby to znaczyło że Ci się podoba?
dobrze kombinujesz i to najważniejsze. Złapałaś bakcyla i będziesz szła do przodu
Jesli hosty przy buksach to albo miniaturki, albo małe ze średnich. Wybieraj wolnorosnące, aby buksów nie zdominowały. Jakieś jasne bierz, dla kontrastu.
Wow wrobelki idziesz na całość)i to zgodnie z planem. U mnie z planowaniem zdecydowanie na bakier choć i tak już lepiej ) kiedyś kupowałam rośliny a potem zastanawiałam się gdzie posadzić teraz niby się zastanawiam coś tam zaplanuje a i tak jak posadzę niby zgodnie z planem to po jakimś czasie przesadzam no w każdym razie u Ciebie zapowiada się ładnie
Hosty planowałam 'Cracker Crumbs' lub 'Lemon Lime' obie śliczne kiedyś zastąpie nimi też żurawki 'Lime marmalade' Szkoda, że nie zimozielone, ale przynajmniej mniejsza szansa na opuchalaki
Ja nie lubię przesadzać więc muszę planować Już się nie mogę doczekać efektu końcowego Nawet ławeczkę sobie szykuję nową co by przy kawce patrzeć i mówić do nich żeby zdrowo rosły