Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródek frontowy

Ogródek frontowy

wrobelki 21:37, 05 lip 2016

jolka napisał(a)
O kurczę, ale akcja!! Super, extra, przemyślane nasadzenia.
Już pięknie wygląda, a co dopiero będzie za rok

Z ciekawością przeczytałam, co Toszka napisała o perovskii.
Też mam całą skarpę do zagospodarowania (raczej przyszły rok),
może to jest jakiś pomysł również dla mnie... Muszę coś poczytać o tej roślinie.

Dziękuję bardzo już się przyszłego roku nie mogę doczekać Teraz pogoda mnie rozpieszcza i podlewam tylko zaraz po posadzeniu, a potem już natura sama sobie radzi Oby tak zostało
Pierowska mi się strasznie podoba, ale to na przyszły rok zostawiam będzie z drugiej strony domu. Już kombinuje jakby na skarpie najwyższej zrobić pierowską z różą białą okrywową i wpleść w to parę drzewek Oj rozmarzyłam się, a tu trzeba się skupić nad tym co robię
wrobelki 21:37, 05 lip 2016

anbu napisał(a)
Ale ładnie już to wygląda A co dopiero będzie za rok, tak jak Jola pisze ..

Bardzo dziękuję Aniu
wrobelki 21:41, 05 lip 2016

Toszka napisał(a)
wróbel, a ty runiankę na słońce dajesz... z szałwią???

Ona do cienia i półcienia. A jeśli słońce to musi mieć wilgotno. Sprzeczność interesów z szałwią.

Chyba dzisiaj przytomniej myślę, albo te kółka jakoś się rozjaśniły

Tam nie jest pełne słońce jest tak do 14 i poo 17 dlatego stwierdziłam, że może da radę W tym roku jest tam wilgotno w innych nie wiem nigdy nie sprawdzałam, ale trawy tam nigdy nie żółkły nawet przy upałach wielkich. A szałwia nie da rady w takich warunkach? Jeszcze nie kupiłam. Pomyślałam, że czegoś tam brakuje kwitnącego latem bo będzie zielono, a szałwia mnie zachwyca no i pasuje do łanu lawendy.
A co myślisz o hostach przy kulkach bukszpanu, których ciągle brakuje
Te kółka na rysunku wcale nie wyglądają na zdjęciach jest dużo lepiej
Pytanko takie jeszcze mam czy hortensje w pierwszym roku nawozić? Kupiłam i nie wiem czy dać im teraz czy na przyszły rok dopiero.

"albo te kółka jakoś się rozjaśniły" czyżby to znaczyło że Ci się podoba?
Toszka 21:57, 05 lip 2016

dobrze kombinujesz i to najważniejsze. Złapałaś bakcyla i będziesz szła do przodu

Jesli hosty przy buksach to albo miniaturki, albo małe ze średnich. Wybieraj wolnorosnące, aby buksów nie zdominowały. Jakieś jasne bierz, dla kontrastu.
kerii 00:01, 06 lip 2016

Wow wrobelki idziesz na całość)i to zgodnie z planem. U mnie z planowaniem zdecydowanie na bakier choć i tak już lepiej ) kiedyś kupowałam rośliny a potem zastanawiałam się gdzie posadzić teraz niby się zastanawiam coś tam zaplanuje a i tak jak posadzę niby zgodnie z planem to po jakimś czasie przesadzam no w każdym razie u Ciebie zapowiada się ładnie
wrobelki 00:48, 06 lip 2016

Toszka napisał(a)
dobrze kombinujesz i to najważniejsze. Złapałaś bakcyla i będziesz szła do przodu

Jesli hosty przy buksach to albo miniaturki, albo małe ze średnich. Wybieraj wolnorosnące, aby buksów nie zdominowały. Jakieś jasne bierz, dla kontrastu.

Dziękuję za pochwałę od Ciebie na wagę złota

Hosty planowałam 'Cracker Crumbs' lub 'Lemon Lime' obie śliczne kiedyś zastąpie nimi też żurawki 'Lime marmalade' Szkoda, że nie zimozielone, ale przynajmniej mniejsza szansa na opuchalaki
wrobelki 00:53, 06 lip 2016

kerii napisał(a)
Wow wrobelki idziesz na całość)i to zgodnie z planem. U mnie z planowaniem zdecydowanie na bakier choć i tak już lepiej ) kiedyś kupowałam rośliny a potem zastanawiałam się gdzie posadzić teraz niby się zastanawiam coś tam zaplanuje a i tak jak posadzę niby zgodnie z planem to po jakimś czasie przesadzam no w każdym razie u Ciebie zapowiada się ładnie

Ja nie lubię przesadzać więc muszę planować Już się nie mogę doczekać efektu końcowego Nawet ławeczkę sobie szykuję nową co by przy kawce patrzeć i mówić do nich żeby zdrowo rosły
iwonia8 08:34, 06 lip 2016

Ślicznie
wrobelki 09:06, 06 lip 2016

Witam Cię Iwonko. I bardzo dziękuję
roma2 21:08, 06 lip 2016

Nooo, w przyszłym roku ogródek wróbelkowo-frontowy będzie piękny.