Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 12:54, 20 wrz 2014

Do góry

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 12:23, 20 wrz 2014

Do góry
Jesiennie
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:14, 20 wrz 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Asia Rohacz Płaczliwy nie był taki trudny ale na Ostrym w paru miejscach było gorzej niż na naszej Orlej Perci

Kasia zgadza się, dopiero rozpakowuję bagaże o trawach nie wspomnę

Iwona

z Polskiego Grzebienia można iść do Zbójnickiej Chaty przez Rohatkę, fajna sprawa parę lat temu już to przerabiałem i jeszcze powtórzę przy okazji o ile utrzymam się na łańcuchach

z daleka wygląda niewinnie

z bliska zupełnie inaczej o ile pamiętam to miałem niezłego cykora

Zbyszku podziwiam Cię i za kondycję i za odwagę. Ja umarłabym ze strachu i pewnie jak wcześniej bym nie spadła, to musiałby mnie helikopter ściągać
Moja bajka 12:10, 20 wrz 2014

Do góry
Jesienne kolorki (tego mlecza nie widzimy )

To się nazywa prawdziwy nalot . Dodam, że i tak nie wszystkie uchwyciłam aparatem. Chyba wolę nie wiedzieć co one tam znajdują
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:08, 20 wrz 2014

Do góry
może w końcu coś z ogrodu

molinia i krzewuszka -będzie miała mocne barwy jesienne

Cały rok w ogrodzie 10:40, 20 wrz 2014

Do góry
Wyjaśnilo się, to malwa Zebrina, której od trzech lat już nie mam w ogrodzie, to się nazywa szkoła przetrwania

Lawendowy zawrót głowy 10:40, 20 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Jaka to odmiana tych buczków?
Fajny masz komplet na tarasie/balkonie
Ogródek Ewy 10:27, 20 wrz 2014

Do góry
Czyż nie urocze? (też nie moje)
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:23, 20 wrz 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Mój kawałek planety 10:21, 20 wrz 2014

Do góry
MOże w tym tygodniu przyjdą panowie od kostki, czy tam płyt, przód - schody wejściowe to takie 3 płaszczyzny nie symetryczne każda 3 m x 2 x, na rysunku zaznaczyłam w kółku.

i to już jest postanowione.

Teraz taras :

mogę nie cudować (przepraszam że to tak wygląda) - zrobić zwykła schody - taras będzie miał schody z 2 stron

i to byłoby tak, to jest zdjęcie z góry

taras w rzeczywistości będzie szerszy ale zdjęcie jest pod kątem, nie zwracajcie większej uwagi na proporcje - chodzi mi o schody.

i druga wersja lekko przycudaczona, schody mają byś dość szerokie bo na 50 cm.

Ogród wśród pól i wiatrów 10:21, 20 wrz 2014

Do góry
Żegnaj lato na rok

Myślałam, że dziś coś podziałam ogrodowo, ale chyba nic z tego. Zachmurzone, mży coraz bardziej. Wczoraj Pan inżynier zrobił nam projekt przydomowej oczyszczalni ścieków, do końca roku ma być gotowa. Gdyby tak się stało, to od wiosny będę mogła się zająć południową stroną ogrodu. Dobrze, że jest zima na przemyślenia
A w ramach przygotowań do wiosny - cebulowo

Ogródek Ewy 10:19, 20 wrz 2014

Do góry
Widzę że wkradło się zamieszanie przez mój brak czasu, a raczej pośpiech. Wstawiłam zdjęcia bez notatki i rozpoczęły się ochy achy jakie mam piękne horcie a one wcale nie są moje. Zdjęcia horci i sadżca pochodzą z ogrodu w którym mam przyjemność pracować. Jest tam mnóstwo ciekawych i pięknych roślin które zdecydowałam się uwiecznić, jesli czas pozwoli to wstawię kilka zdjęć i jednocześnie poproszę Was o pomoc w nadaniu ich nazw.
Kwiat tej horci zaczyna robić się już brzydki ale zaimponowała mi jego wielkość, czy to anabelka ?

Ogród mały, ale pojemny;) 10:11, 20 wrz 2014

Do góry
ele2001 napisał(a)

Zdjęcia rewelacja, ogród do inspirowania się! Pozdrowienia!
Mój kawałek planety 09:56, 20 wrz 2014

Do góry
zdjęcie całej rabaty dla Jazzy bo kiedyś chciała, poza geometrią nie wiele podoba mi się w tym co zrobiłam, a najbardziej przeszkadza mi to że ogród jest płaski. Może mam takie wrażenie bo rośliny są małe ?
Teraz wiem jedno; gdyby budowała dom i wybierała projekt pognałabym od razu do firmy zajmującej się ogrodami i również zamówiła projekt. Realizowałabym go równocześnie z budową domu. Tak aby ogród i dom architektonicznie były jednym.

Lawendowy zawrót głowy 09:39, 20 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

No świetne te buki będą... .....czyli plan się powoli dopełnia- taki szkielet z dużych roślin najważniejszy do zaplanowania...drobnica później....
Ogród z łezką 09:36, 20 wrz 2014

Do góry
Nie wiem kiedy dokładnie ta Wasza Rocznica, ale jeżeli dzisiaj impreza to dzisiaj składam...

Spełnienia wszystkiego co sobie wymarzycie, radości, spokoju i zadowolenia z Życia....i następnych wielu Okrągłych Rocznic

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 09:33, 20 wrz 2014

Do góry
Agcia napisał(a)

Agcia ale kolory,no jest cudownie! Moje klimaty
Pozdrawiam serdecznie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:19, 20 wrz 2014

Do góry
Ludzie, Szkoda zdrowia na kłótnie, weekend jest!
Wszystkim zabłąkanym w moje progi, życzę pogody ducha, wiele dystansu na forum, i więcej serdeczności.
Codzienne życie i tak jest mocno absorbujące, żeby je dodatkowo jeszcze paskudzić złą atmosferą na forum.

Pax, pax, pax.

U BusyBee w ogródku... 09:15, 20 wrz 2014

Do góry
Wklejam u siebie zdjęcia z przecudnego ogrodu Wieloszki...tak mnie urzekły te szczepione świerki nidiformis, że muszę ich poszukać do swego przedogródka...Podobno przyrastają dość szybko i nie przemarzają....może byłyby alternatywą do cisów na kiju, które są dla mnie za drogie...
Nidiformis wiosenny i jesienny...czyż nie cudny...?

Może ktoś z odwiedzających wie, gdzie można takie świerki kupić......
Jurajski Ogród 09:06, 20 wrz 2014

Do góry
Gosiu, nie wiadomo kiedy przyjdą przymrozki, więc lawendę, tym bardziej młodą, lepiej zostawić w spokoju. Wiosną zetniesz.

Iwonko, rozplenice w tym roku szaleją

Iwonko4, daj czas (ze 2 lata) Bonice się rozrosnąć, dopiero wtedy da czadu

Marto, masz w 100% rację, tak właśnie jest, kiedy przychodzi czas jesieni - skłaniamy się do ciepłych, ogrzewających barw. Berberysowe widoczki będą, ale jeszcze nie czas..

Bogdziu, dziękuję

Agnieszko, staram się zawsze coś tam wstawiać trawkowego.

Dzisiaj u nas pada, mocno pada od rana. Miałam tyle planów ogrodowych, a tu nici Nie ma jednak tego złego, coby na dobre nie wyszło - trzeba wreszcie ogarnąć trochę dom.

Pozdrawiam Was weekendowo słonecznymi fotkami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies