Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

agniecha973 10:28, 07 lis 2014

Cheyenne można siać.
Mala_Mi 10:29, 07 lis 2014

monteverde napisał(a)

miesiąc temu przesadziłam lilak węgierski, ale od razu zrzucił listki, myślę, że mu nie zaszkodziłam

Liściaste najlepiej przesadzać w okresie poza wegetacją.... późna jesień, wczesna wiosna.. jak robimy to w okresie wegetacji to w stresie roślina gubi liście. Nic mu nie będzie, jak był z bryłą ziemi i podlewałaś po przesadzeniu to wiosna odbije i będzie jak nowy. Ja lilaki to już chyba wszystkie u siebie przesadzałam i to całkiem duże. One bardzo dobrze znoszą przeprowadzki Może ewentualnie słabiej zakwitnąć w pierwszym roku po przesadzeniu. A iście i tak by do tej pory zgubił

Mala_Mi 10:33, 07 lis 2014

agniecha973 napisał(a)
Cheyenne można siać.

Mam jedną sadzonkę, ale młoda i rosła w krzakach, wiec nawet nie widziałam dokładnie jak kwitnie.. i nic więcej nie powiem na jej temat... widocznie ona taka mało rasowa
Ale to co widziałam nie powodowało chęci przeniesienia jej na śwatło dzienne.. taka byle jaka odmiana. Dla mojego gustu byle jaka. Ale może dlatego, że była zabiedzona.. teraz ją przesadziłam ... zobaczymy co z niej będzie To, że sie sieje już mnie martwi.. bo tych co mam wystarczy do pielenia
Mirka 11:33, 07 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Mirka.... odmianowe jeżówki nie rosną z nasion!!!!! Tylko purpurowe, czyli biała i różowa.
Uciekam..
Aniu to jest nowa odmiana uprawiana z nasion oglądałam Ogród bez tajemnic i tam była o niej mowa Rośnie pietrowo i na jednym krzaku może być wiele kolorów od żółtego po różowy Jak byś trafiła na nasionka to daj znać
Mala_Mi 13:54, 07 lis 2014

Mirka napisał(a)
Aniu to jest nowa odmiana uprawiana z nasion oglądałam Ogród bez tajemnic i tam była o niej mowa Rośnie pietrowo i na jednym krzaku może być wiele kolorów od żółtego po różowy Jak byś trafiła na nasionka to daj znać

Z tym wiele kolorów na jednym krzaku, to chyba nie do końca... moja miała jeden kolor.
Przeszperałam neta w poszukiwaniu tej odmiany ale pokazywanej przez zwykłych śmiertelników, a nie szkółki co reklamuj towar.

Raczej może się okazać że odmiana ma rożne kolory. Ciekawa jestem opinii innych właścicieli tej odmiany.

Te szkółki wyraźnie piszą, że krzak może być różowy, czerwony lub żółty...
http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/64-byliny/4811-jezowka-echinacea?start=144
A to nasza Finka, jej ufam... i też segreguje kolory w poszczególnych egzemplarzach
http://www.sklep.zielonypunkt-zieba.pl/echinacea-purpurea-cheyenne-spirit-jezowka-purpurowa.html

http://ogrodowo.eu/pl/oferta/produkt/trawy_i_byliny/jezowka-cheyenne-spirit

http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/56,113393,15267411,Roslinne_debiuty_2013.html

Koniec przerwy.... mykam....
zbigniew_gazda 14:52, 07 lis 2014

Byłem Aniu i poczytałem. Ale w życiu nie nadążę za takim tempem.
Margarete 15:52, 07 lis 2014

Ojejku jak u ciebie zasuwa ten wątek, wszędzie zwolniło a u ciebie gna....
Jożina widziałam - fajny ale zimno mi sie robi od samego patrzenia, cóz jak mus to mus...i w kałuzy porządek zrobic trzeba żeby mieć radoche z niej na wiosne.
U mnie kolory też słabe ale dzis urzekł mnie mój green carpet i go obfotografowałam w charakterze jednej jedynej "żarówy" w moim ogrodzie.
Klony licho sie wybarwiły wiec dobrze że chociaż on. Czekam jeszcze az moja kalina na pniu sczerwienieje i berberys janina. Czy twoja janina sie wybarwiła już ? bo moja zaczyna dopiero
Buziak zosatwiam i donoszę że cały czas jeszcze pojedyncza babcia jestem........czekamy.......
malgorzata_s... 16:47, 07 lis 2014

Józek pożycz woderyAnek ty nadal szalejesz? Ja tylko liście zbieram Buziaki
Milka 17:03, 07 lis 2014

Rany, ależ liści!!!!
grabki do łapki, wzmocniona herbatka i dasz radę ale też chwilę odpocznij i podziwiaj, bo jak ryjemy nosem, to co my widzimy?
Pszczelarnia 17:22, 07 lis 2014

Ania, dobrze, że są liście do grabienia, bo inaczej bym myślała, że już tylko w domu siedzisz! .

Przesadziłaś róże spod tarasu? Pytam informacyjnie.