A koło wjazdu powstała nowa rabata z hortensjami.
Niestety, ale hortki wyglądają kiepsko. Kupiłam je za śmieszne pieniądze i będę musiała ostro ciachać, żeby się zagęściły.
Wiosna 2014
Jesień 2014
Wsadziłam 3 śliwy dziecięce. Na powyższej rabacie są rozchodniki okazałe i hortki limelight. Brakuje jeszcze wykończenia w postaci żurawek.
Pozostałe 2 śliwy dziecięce posadziłam wzdłuż alei bukszpanowej.
Planuje przedłużyć rabatę hortensjowo-rozchodnikową aż do samego domu.
Ale piękna rabata i ten kolos... A może dobrze wygladałyby takie prawie białe hosty lub seledynowe żurawki, nazw nie podam, z łaciny ogrodowej jestem jeszcze słaba.
Ale słitaśne masz maluchy
Ja, jako jedyna kobieta pośród 3 poważnych już facetów, stwierdzam, że bardzo Ci zazdroszczę takich milusińskich masz kogo przytulać, dla moich przytulanie to nie honor
Agnieszko zawciąg przypadł mi do gustu tylko nie wiem czy będzie miał dosyc słonca bo z południowej strony wysokie brzozy rosną. Parzydło mam ale mnie nie zachwyca specjalnie , wole te wysokie. Jasnota jest ekspansywna wiec odpada bo już z kilkoma ekspansywnymi walczę to nowej tego typu rośliny sie boję a całkiem odpadają hortensje bo zasłonia juz wiosną rh . Ta grzadka jest przed rh i nie chcę go niczym zasłonic. Wygląda tak
A to nowa rabata przy placyku zabaw.
Nic nie kupowałam, tylko przesadzałam z różnych miejsc
Są tam też zawijaski z bukszpanów własnej produkcji, ale na razie w wersji mini mini