Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Gożdzikowa - wiejski ogród 22:04, 02 mar 2017

Do góry
Witam jestem tutaj pierwszy raz z wątku Kwiaty we włosach gdzie Ania z wątku "Radości Ani...." podała link do Ciebie. Nie oglądałam twojego wątku zaledwie trzy ostatnie strony dot. lilii przeżyłam szok to jakaś anomalia przyrodnicza.
Pierwszy raz zobaczyłam tak piękną lilie tyle pączków kwiatowych a jaki kolor dech zatyka i pewnie reszta ogrodniczek tak samo. Jaki ma gruby "pieniek" tyle kwiatów? Boże. Dalej oglądam.
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:18, 01 mar 2017

Do góry
Serdecznie dziękuję wszystkim za odwiedziny i pochwały moich kwiatuszków

Mirelko lilie już tyle razy pokazywałam ,więc nie chciałam już zanudzać... ale proszę bardzo

Anabuko-Aniu hortek jeszcze nie przycinalam..

Aniu z Kamiennego sezon 2017 otwarty,dziś pierwsze prace zaliczylam

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:27, 01 mar 2017

Do góry
Anabuko1, Aniu, lilie wzejdą, uważam że to mocna roślina, tylko potem tej poskrzypki trzeba pilnowac i slimaków, przynajmniej u mnie całe pąki wżerają. Zaraz juz niebieskie sypię...
Te ręce można samemu zrobic, ale nie mam czasu.
Krokusy z ub.r, w tym dopiero zielone i ciut pąk. ja mam te późniejsze.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:23, 01 mar 2017

Do góry
Oo krokusy śliczne.Fajnie, że juz są.
Piękne te figurk7.Te dłonie też gdzieś w necie widziałam I bardzo mi się podobały.
Ja jestem też ciekawa jak kilka tylko moich nowych trawek przezimowalo.I lilie co sadzialam w listopadzie.Bo po wyprzedaży były.
Ogród z łezką II 08:14, 01 mar 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
dzięki za radę stosuję ją a tak teraz z T gadamy że te cebule lilii może mi nie zgniły tylko nornice je pożarły ?

Bo w gliniastej ziemi to dobry sposób sadzenia.

Nornice? Wielce prawdopodobne. Ja "swoje" przeganiam nieustająco. Chociaż tam gdzie moje lilie rosną rzadko nornice urzędują. I oby tak zostało
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:31, 28 lut 2017

Do góry
iryski w dwóch kolorach

lilie
Działeczka Asi :) 19:22, 28 lut 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Chcę zakupić przez internet cebule lilii, gdzie polecacie?

Asiu w zeszlym roku lilie kupowalam na cebule-kwiatowe.pl . byly ok. Z pelna swiadomoscia polecam. Sasiedzi podziwiali moje lilie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:27, 28 lut 2017

Do góry
Kokesz napisał(a)

Z kwiatów do cienia to na pewno niecierpki, begonie bulwiaste, półcień to tawułki arendsa, serduszka okazała, rododendrony, funkie, lilie, hortensje ogrodowe, dzwonek poszarskiego i dalmatyński.
Ja mam w cieniu tatarak trawiasty i też ładnie się komponuje z białymi kwiatami

dziekuje za podpowiedź muszę pomyśleć czy tatarak nie potrzebuje wilgotnego miejsca? Bardzo ładna roślinka i zastanawiam się nad nią. A co myślisz o parzydle leśnym.
Mój mały ogródeczek :) 06:34, 28 lut 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ech, to już faktycznie sporo kupiłaś.
I szał ,, rozwinięty
I gdzie te roślinki w opakowaniach kupowałaś ???

Troszkę kupiłam
jeszcze lilie mam w planie parę dokupić
ja roślinki kupowałam trochę w Majstrze, PSB Mrowka i Brico

A i czekam jeszcze na zamówione cebulki begonii
Ukojenie 21:09, 27 lut 2017

Do góry
Posadzilam wszystkie klacza i dalie i lilie. Zmeczylam sie. Duzo tych donic wyszlo - 17.
Pozostaly jeszcze cebule, ale te chyba moga polezec.

Lubiny z A wymagaly juz uwolnienia z firmowego opakowania, dalie natomiast byly wysuszone, a lilie maka piekne 'szparagi'...

Przerwa na kawę... 21:07, 27 lut 2017

Do góry
Pojechałam po podłoże do siania do LM a wróciłam... Oczywiście paczuszek jest więcej. Każdej z rodzaju po kilka sztuk. Nigdzie już nie wychodzę do sklepu. Nawet ze spożywczego wracam z cebulkami Nic na to nie poradzę, że bardzo lubię lilie. A gotowe malwy i przegorzan na ten sezon a nie na następny były niewątpliwym atutem. I nici z ograniczenia wydatków wyszły i nauki cierpliwości. Już sobie wykombinowałam, gdzie kłącza posadzę przegorzanu a kupione jego nasionka posypię obok sadzonek. W ten sposób już w tym roku coś zakwitnie ))))))

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:28, 27 lut 2017

Do góry
doradora napisał(a)
chcę założyć rabatę w cieniu z białymi kwiatami. Niestety nic mi nie przychodzi do głowy. Możecie mi coś polecić?

Z kwiatów do cienia to na pewno niecierpki, begonie bulwiaste, półcień to tawułki arendsa, serduszka okazała, rododendrony, funkie, lilie, hortensje ogrodowe, dzwonek poszarskiego i dalmatyński.
Ja mam w cieniu tatarak trawiasty i też ładnie się komponuje z białymi kwiatami
Ogród z łezką II 11:10, 27 lut 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
wiosnę widze że masz juz w blokach )

przyszłam zawiadomić że odgapiam od ciebie lilie ( choć zapach lilii u Małej Mi czuje do dziś)) ale widok twoich w zeszłym roku doprowadził ostatecznie do tego że zrobiliśmy z T listę chciejstw ....bo T do lilii bardziej ciapnie niż ja ))

Wyłazi sobie Lilie bankowo mus mieć Bardzo jestem ciekawa jakie lilie chcesz i w jakich ilościach
Mój R najchętniej by chciał żeby kwitło całe lato nieprzerwanie...mówię mu, że trzeba plastikowe rośliny nabyć
Kwiaty we włosach 21:13, 26 lut 2017

Do góry
Witaj Dario, trochę jest tych kwiatów.
Moje ulubione to oczywiście róże, potem irysy, łubiny, lilie,piwonie.Wiosenne tulipany, sasanki.
Krzewy to lilaki,krzewuszki,perukowce, tawuły.
Też lubię clematisy, budleje.
Mam dużo iglaków, też mam do nich sentyment.Oczywiście też byliny.Oj wymieniać bym jeszcze mogła.Zamówiłam inne kwiatki ,których nazw nie pamiętam. Pewnie też zaskarbią sobie moje względy. Dario a Ty, które masz ulubione.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies