Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

oliwka 06:33, 12 mar 2017

Zagajanka napisał(a)
Czuć wiosnę w ogrodzie:

Hej Janko, miałaś pracowitą niedzielę czytam co jakiś czas twoje porady odnośnie róż i mam nadzieję, że uda mi się zapamiętać większość z nich
Twoja tojeść ładnie wykielkowała, czy ty będziesz ją jeszcze pikować przed sadzeniem ?
a co to za drzewko powyżej ? ma ładne pączki

Zagajanka 07:16, 12 mar 2017

Oliwko, tojesc bede pikowac (moze nawet dzisiaj? I jak troche podrosnie, to uszczykne jej wierzcholek, by sie ladnie rozkrzewila.
Drzewko na zdjeciu to Kalina Bodnenska Dawn - ona kwitnie czasem nawet w styczniu. U mnie ma pąki od dawna, ale było mało słonecznych dni, więc na kwiatki ciągle czekam
_Martini_ 09:51, 12 mar 2017

Zagajanka napisał(a)

Co to za drzewa? Szukam czegoś w formie pendula wysoko szczepionego na ten nasz nowy placyk. Myslalam o brzozie Long Trunk, ale jeszcze nie jestem do końca przekonana. Centralne miejsce więc to musi być drzewo bez zastrzeżeń.

Dużo pracy za Tobą. Mnie tak w głowę pocharatał Chopin. Pozwolisz, że zapiszę zdjęcia, jak cięłaś, co bym za rok nie musiała pytać?
KasiaWB 10:45, 12 mar 2017

Dzień dobry od piątku przemierzam po cichu Twój wątek zachwycam się kilka odkryć różanych sobie zapisałam

Pozdrawiam serdecznie
iwonadm 11:33, 12 mar 2017

Hej a masz może zdjęcia przed i po cięciu
Zagajanka 18:34, 12 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Co to za drzewa? Szukam czegoś w formie pendula wysoko szczepionego na ten nasz nowy placyk. Myslalam o brzozie Long Trunk, ale jeszcze nie jestem do końca przekonana. Centralne miejsce więc to musi być drzewo bez zastrzeżeń.

Dużo pracy za Tobą. Mnie tak w głowę pocharatał Chopin. Pozwolisz, że zapiszę zdjęcia, jak cięłaś, co bym za rok nie musiała pytać?

Zdjecia pewnie - po to tu sa miedzy innymi
Na pierwszej fotce jest wiąz Camperdownii, na drugiej trzy Kiku-Shidare i W rogu buk pendula purpurea
Wiaz ma bardzo duze przyrosty, wiec trzeba by brac naprawde wysoko szczepionego.
Buk rosnie powoli i tak samo powoli sie zageszcza.
Najbardzie z tych trzech lubie Kiku - wiosna zjawiskowo kwitnie, potem zdobi zielonym parasolem, a na jesieni kolorowo sie przebarwia
Zagajanka 18:36, 12 mar 2017

KasiaWB napisał(a)
Dzień dobry od piątku przemierzam po cichu Twój wątek zachwycam się kilka odkryć różanych sobie zapisałam

Pozdrawiam serdecznie

Witaj u mnie, Kasiu, miło mi, ze moje rozane szalenstwo przypadło Ci do gustu
Zagajanka 18:41, 12 mar 2017

iwonadm napisał(a)
Hej a masz może zdjęcia przed i po cięciu

Wstawie wieczorkiem pare fot jak opiolilam i zakulkowalam niektore roze.
Na razie padlam i leze - piec godzin w ogrodzie dzisiaj pozbawilo mnie sil na jakikolwiek ruch, oprocz klikania paluszkiem po literkach
Ale skonczylam ciecie roz, traw i popryskalam miedzianem. Rano tez pikowalam tojesc. Moze jeszcze wieczorkiem wysieje pomidorki? Czy to juz bedzie przesada?
polinka 18:47, 12 mar 2017

Janeczko, mozesz zdradzisz jakie cebulki teraz można posadzić? Widziałam, że kupiłaś i się zastanawiam czy to w tym roku zakwitnie?
Zagajanka 18:54, 12 mar 2017

Poli, kupilam agapanty, dalie, ostrozki, maki, lilie, piwonie, jaskry i mieczyki.
Lilie, jaskry i mieczyki na pewno w tym roku juz zakwitna (sadzilam, wiem), dalie, ostrozki i maki raczej tez (bede po raz pierszy sadzic, ale u innych kwitly juz w pierwszym roku).
Na agapanty (posadzilam w donicach) i piwonie chyba bede musiala poczekac rok-dwa.