Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Moja bajka 18:26, 22 paź 2017

Do góry

magnolia sprzed kilku dni, bo teraz jest już prawie łysa

liści nawalone, a ja nie mam nawet jak sprzątnąć, bo Iga zasmarkana w domu siedzi.
Elegancki i nowoczesny przedogrodek chciałabym mieć :) 15:15, 21 paź 2017

Do góry
Myślałam żeby magnolia pozostała centralnym punktem trójkąta, daleko wokół niej żywopłot z bukszpanu a w środku coś kwitnące latem * trawy róże czy lawenda) tylko nie wiem w jaki kształt to wszystko ubrać czy równolegle do kostki prostokąt czy trójkąt jak teraz prowizorycznie i za ciasno oczywiscie) jest.
Brak mi pomysłu....
Obawiam się ze uparlam się na te magnolie w środku a może wcale tak nie ma być i nie powinno nawet.. Bardzo prisze o sugestie rady.
Myślałam nawet aby wyrysowav tu wąskie prostokątne równolegle idące do pasa rui rabaty ,
Na presję coś tego typu ślę też mnie to nie przekonuje.

Ogromny problem mam i nie wuem jak go ugryźć...
Elegancki i nowoczesny przedogrodek chciałabym mieć :) 14:59, 21 paź 2017

Do góry
I teraz uwzględniając mój plan co do kibiców drzew przed tujami pozostaje mi do zaplanowania i obsadzenia taki trójkąt, którego najdłuższy bok wzdłuż kostki ma 12 m a obydwa ramiona po 8 m
Rośnie tutaj póki co magnolia suzan wsadzone wiosna, trzy kulki bukszpanu i mohe małe sadzoneczki z wiosny.

Tutaj również trzeba dosypać urodzajna ziemi i obornika i przekonać z istniejącą.
Chciałabym aby ta magnolia nadal rosła.
Zielonym do góry... :) 22:02, 20 paź 2017

Do góry
smaczny widoczek letni
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:56, 20 paź 2017

Do góry
ale robota!
Dobra robota!

Sabińkiej daj dużo miejsca- pół metra to minimalne minimum, powinno być więcej.Wystarczyło Ci jej,cy brakuje?
Pszczelarnia 18:08, 18 paź 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Lubię je też gdzieś w rogach widocznych ogrodu - tylko trzeba to przemyśleć. Na rabaty nic nie wejdzie. Żółta magnolia czeka na swoją kolej i jeszcze klon 'Brilantissimum' - zachłanna jestem. Myślałąm, ze mój pierwszy padł a ojciec go doprowadził do porządku odpowiedznim cięciem. I tak mam 2 klony.

A tu jeszcze zielony cercis czeka na swoje miejsce - a ja czekam na zgodę na usunięcie uschłych starych modrzewi.

Jak usuniesz modrzewie to moze zyskasz dosc miejsca ale jak usunac ich korzenie?
Pszczelarnia 17:25, 18 paź 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ozdobne jabłonki niekoniecznie w sadzie musza byc.

Lubię je też gdzieś w rogach widocznych ogrodu - tylko trzeba to przemyśleć. Na rabaty nic nie wejdzie. Żółta magnolia czeka na swoją kolej i jeszcze klon 'Brilantissimum' - zachłanna jestem. Myślałąm, ze mój pierwszy padł a ojciec go doprowadził do porządku odpowiedznim cięciem. I tak mam 2 klony.

A tu jeszcze zielony cercis czeka na swoje miejsce - a ja czekam na zgodę na usunięcie uschłych starych modrzewi.

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 13:37, 18 paź 2017

Do góry
Dziekuje Toszko za rady, popelniam bledy typowe dla poczatkujacej ogrodniczki ...

Kaline przesadze w inne miejsce bo ona mi tam nie pasuje za bardzo. Pod magnolia narazie nic nie bede sadzic, niech sobie rosnie spokojnie, jest 3pienna, mam nadzieje ze ladne drzewko z niej wyjdzie.

No i przesune linie rabaty o ok 0.5 - 1 m, bede luzniej sadzic, etc

Bede w Polsce na kilka dni w listopadzie, powiedz mi czy moge jeszcze nawiezc obornika i piasku, i przeorac z dobrociami (oczywiscie jesli da sie wjechac sprzetem, bo narazie woda stoii...) czy to juz za pozno?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:26, 18 paź 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
Kasia pokaż małe montanki co? A jak nie, to coś innego z ogrodu

W tej chwili to najpiękniej prezentują się moje-niemoje dęby za ogrodzeniem
Moja codzienność - ogród Oli 12:00, 18 paź 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
dla czego tak dawno u Ciebie nie byłam, nie wiem. A tutaj tak bujnie rośnie, łany takie piękne.
Masz śliczną jesień u siebie

No ja nie wiem Martuś ale fajnie, że jesteś
Dziękuję !
Moja codzienność - ogród Oli 11:10, 18 paź 2017

Do góry
dla czego tak dawno u Ciebie nie byłam, nie wiem. A tutaj tak bujnie rośnie, łany takie piękne.
Masz śliczną jesień u siebie
Typografia ogrodu 10:45, 18 paź 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
taka woda byłaby świetna, ale trzeba się liczyć, że nie jest bezobsługowa
jak już się rozmyslislismy to kusicie a wysoki poziom wód gruntowych? Boje się tego.
Typografia ogrodu 10:44, 18 paź 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
łany juz się rysują, już są, jeszcze utyć ciut muszą i będzie obłędnie.
Pięknie Asiu
mam nadzieje ze zima będzie dla nich tak łaskawa jak ten mokry rok i za rok będzie już tłusto
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:58, 18 paź 2017

Do góry
Kasia pokaż małe montanki co? A jak nie, to coś innego z ogrodu
Typografia ogrodu 09:02, 18 paź 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

niestety coś za coś
Typografia ogrodu 08:47, 18 paź 2017

Do góry
Typografia ogrodu 08:40, 18 paź 2017

Do góry
łany juz się rysują, już są, jeszcze utyć ciut muszą i będzie obłędnie.
Pięknie Asiu
Moja glebo terapia 18:48, 17 paź 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

Masz go w półcieniu? czy na słonku? Ta trawka pięknie wygląda jak ma jasne podłoże, u Ciebie akurat kostka jest dla niego uwypukleniem koloru... ślicznie wygląda... ja nie mam takich miejsc...
Ale wietrznica utkwiła mi w głowie i muszę ją sobie gdzieś zapisać

W sumie to rośnie od południowej strony i w lecie ma raczej dużo słonka ale nie jest to patelnia, trochę go cieniuje magnolia zobaczę jak będzie się zachowywał w pełnym słońcu bo podobną wysepkę konwalnikową zrobiłam kawałek dalej gdzie już nie ma co cieniować.

Jak byś chciała poeksperymentować z wietrznicą nie czekając jak u mnie przezimuje to w Albamar mają w promocyjnej cenie po 4zł

Liliowo i kolorowo:) 18:40, 17 paź 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Miałaś kolorowy weekend a liście? Swoje zgrabiłam i spaliłam. A z gruszek w worku się będą kompostowały.

Oj tak Ula, nadrabiam troche to moje lato, które w sumie spędziłam w czterech ścianach. Magnolia pięknie się odbarwiła w tym roku ale w jeden dzień opadły już liście, dziś wygrabiłam Moja brama wjazdowa "Świeci na pomarańczowo" piękne są te kolory jesieni
Zakwitły mi jesienne krokusy.

Ptasi gaj 23:50, 16 paź 2017

Do góry
c..d. magnolia wyjątkowo się przebarwia

Szaro buro i ponuro ale ciepło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies