Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 15:22, 08 wrz 2017

makadamia napisał(a)

Asia kiedyś robiła tak, że oznaczała zdjęcia numerami, a potem na planie rysowała strzałki z numerami - to było bardzo pomocne
Ja sama dopiero po którymś zdjęciu zorientowałam się o co chodzi
Dodatkowo zmyliły mnie te pergole - nie widziałam ich wcześniej.

W każdym razie Asiu - Margerytko, dopiero teraz widać, jakie tytaniczne zadanie sobie postawiłaś. W skrócie: tam gdzie masz trawnik - mają być rabaty, a tam gdzie rabaty - trawnik.
Wygląda to tak, jakby ktoś specjalnie projektował Ci ogród tak, żebyś się jak najbardziej urobiła

Nie jest tak źle,boki zostają....prawie. Najważniejsze że ułożyło się to w jedną całość bo miałam dużo obaw.
Margerytka40 15:29, 08 wrz 2017

Tam gdzie wbite łopaty z nałożonymi reklamówkami masz Asiu to miejsce gdzie jest początek tego okręgu w lewym rogu planu na górze

Plan jeszcze raz
JoannaDe 15:33, 08 wrz 2017

Już się odnalażlam ale musiałam ściągnąć sobie Twój plan. Wyszło super. Ale pracy nie zazdroszczę
anka_ 15:37, 08 wrz 2017

makadamia napisał(a)
...W każdym razie Asiu - Margerytko, dopiero teraz widać, jakie tytaniczne zadanie sobie postawiłaś....
Podpisuję się pod tym. I szczerze podziwiam za plany, zapał i ilość włożonej pracy.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Margerytka40 15:48, 08 wrz 2017

anka_ napisał(a)
Podpisuję się pod tym. I szczerze podziwiam za plany, zapał i ilość włożonej pracy.

Mogłam zostawić ogród tak jak był,może co najwyżej drobne zmiany wprowadzicć ale pytanie czy była bym zadowolona,czy dało by mi to ogrodowe szczęście-wiem,że nie. Mam nadzieję,że rewolucja da mi satysfakcję z pracy. Na pewno będzie dużo lepiej . Pewnie,że to praca na długie sezony ale jak tego nie zrobię to równie dobrze wywalić wszystko i posiać trawę. Ot tyle
Margerytka40 15:53, 08 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)
Już się odnalażlam ale musiałam ściągnąć sobie Twój plan. Wyszło super. Ale pracy nie zazdroszczę

Nie jest tak źle. Na razie mnie nosi i góry mogę przenosić. Wizja ogrodu mnie nakręca.
Margerytka40 18:41, 08 wrz 2017

Uff,zdążyłam dziś jeszcze wykopać 10 cm rowki na liniach żeby bardziej trwale je zaznaczyć. Sznurki,które leżały w tym celu do jutra były by rozniesione po całym ogrodzie. Maniek by miał dobrą zabawę . Mam jakiś tam pomysł związany z magnolią ale jeszcze jutro muszę wszystko wymierzyć.
JoannaDe 19:09, 08 wrz 2017

fajnie masz ze podziałałaś. U mnie dzisiaj kicha pogodowa. Nosa nie wysunęłam na ogród.

Ciekawa jestem co wymyśliłaś z magnolia
Margerytka40 19:42, 08 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)
fajnie masz ze podziałałaś. U mnie dzisiaj kicha pogodowa. Nosa nie wysunęłam na ogród.

Ciekawa jestem co wymyśliłaś z magnolia

Myślę czy nie dało by się tam ciurkadełka umieścić. Przy altanie było by fajnie.
Margerytka40 19:50, 08 wrz 2017

Miałam dziś trawy sadzić a tymczasem latałam ze sznurkami po działce. Ale przynajmniej coś tam mi się wyjaśniło. Mam teraz pojęcie jak te rabaty realnie będą wyglądać. Sadzenie chyba jutro,ma być ładnie.
Nie przeraża mnie zrywanie darni ale przeniesienie tych roślin z rabat ,to myślenie gdzie i co