Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 16:56, 07 wrz 2014

Do góry
Zurawki
Rio

Niezbyt lubiana Golden Zebra

Cherry Cola

Fire Chief
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:53, 07 wrz 2014

Do góry
nigdy nie mów nigdy ... nie mój kolor niby a nie mogłam oderwać oczu ... Lady of Shalott

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:53, 07 wrz 2014

Do góry
Angela zatrzymała mnie tuż przed odejściem ... posadzona w szpalerze ... o prostym pokroju i subtelnych kwiatach w bogatych gronach kazała na siebie spojrzeć ...

Do góry
ja oszalałam dla ... kolejna w moim gdybaniu do towarzystwa dla Novalis

Do góry
Kasia nie mogła odejść od tej ...

niekwestionowana królowa ...

Do góry
Ascot ... absolutny must have !!!

kolejna burgundowa dama i kolejne must have

na tę zagłosował Przemysław o ile siem nie mylę ...

Do góry
w czasie święta miał miejsce konkurs na najpiękniejszą różę ogrodową ... róże miały numerki i każdy mógł wybrać swój typ ... niestety drugiego dnia wiele róż było mocno zmęczonych i ich kompozycje na tym ucierpiały ... kilka zabrałam ze sobą w aparacie ... i wklejam ku pamięci

ta księżniczka może być dobrym towarzystwem dla Novalis ... tak gdybam ... tylko

prześliczna soczysta Astrid ...

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 16:51, 07 wrz 2014

Do góry
Rozchodniki

Kondziowy ogrod cz II 16:51, 07 wrz 2014

Do góry
Dopracowałeś trawnikową aleję.........wygląda jak zielona rzeka, a nawet lepiej

nie wspomnę o rabatach, pięknie Kondziu
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 16:48, 07 wrz 2014

Do góry
Zrobiłam porządek w warzywniku, musiałam pozegnac ogórki bo dostały chorobki, zaraziły pomidory i tak to... :/ pomidory te, co nietrafione zebrałam i dojrzewają na parapecie - reszta do kubła. Nie bede przecież pryskac chemia.
Zasiałam poplon ( moj maz upadł jak mu powiedziałam, nie zdziwi go chyba jak niedługo podjade kombajnem... )
i dbam o resztę
Przesadziłam poziomki i użyłam do tego KOMPOSTU WŁASNEJ PRODUKCJI. No cyrk po prostu

I poza tym to mi sie nie chce nic...

Upiekłam ciasto, zrobiłam sałatkę warzywna i pizzę z córka. I do wieczora leżę na tarasie

Kilka fotek wrzucam na leżąco

Jezowki

Bergenie szykują sie na kwitnienie

Kłosy Hameln
Ogród do kwadratu 16:45, 07 wrz 2014

Do góry
Bogdziu... zapraszam... posunę się troszkę... zmieścimy się

Ana... ... nie mogę zdzierżyć tych nieporządków... nie wytrzymam do wiosny

Kwitnie resztka naparstnic

Rozplenice szaleją w najlepsze

...a róże im wtórują
Rosario Rose w roli głównej

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 16:41, 07 wrz 2014

Do góry

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 16:36, 07 wrz 2014

Do góry
Weekend zaliczam do bardzo udanych. W sobotę pojechałem na kiermasz ogrodiczy w Toruniu. Co prawda pamiętając wiosenny nie liczyłem na zbyt wiele.
Okazało się, że było mnóstwo traw, żurawek i innych bylin. Trochę mało miskantów jednak na ten moment nie są mi jeszcze potrzebne.

Portfel mnie trochę ograniczał więc nie kupiłem zbyt wiele. Starczyło jednak na zrobienie 1/3 rabaty z klonami nad stawem . Zupełnie nie planowana, powstała od razu po powrocie z kiermaszu.

Proszę nie patrzeć na otoczenie, chwasty które teraz udają trawnik będą jesienią przekopane. Wiosną założę porządny trawnik.

Dereń po prawej do przesadzenia. W trakcie prac wymyśliłem już całą resztę.

Takie coś mi wyszło:

Do raju daleko - u Ewy 16:23, 07 wrz 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
wczoraj kupiłam w obi taki leżaczek z wyprzedaży

Mam taki sam tylko dokupiłam do niego gąbeczkę w paseczki i podusię w Józku

Mój ulubiony sprzęt tarasowy

Edit: A kwiaty wyglądają jeszcze pięknie
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:18, 07 wrz 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Hanabi Rose z nowymi kwiatami

Endless Summer i Fantasia -po nich widać że to już schyłek lata

Zbysiu, a może mi tę Fantazję wyhodujesz i prześlesz ?
Przyjazny ogród 16:18, 07 wrz 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
[/quote
Mariusz dawno mnie u Ciebie nie było ,ale wszystko nadrobiłam te fotki musiałam powtórzyć bo są przeeeeeepiękne !!!!! sama dążę do ,zeby miec takie widoki w ogrodzie ,ale jakoś marnie mi to idzie
jeżówki wspaniałe w ilości jednak jest efekt pięknie to wyglada
pozdrawiam serdecznie i ide dumać jak przerobić rabaty ,zeby choc trochę było jak u Ciebie
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:17, 07 wrz 2014

Do góry
Moja młoda Yokudanka. Zdjęcie niewyraźne, ale może się dopatrzycie piękna Mi się podoba bardzo.

Ogród, który ciągle zmieniam 16:13, 07 wrz 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Aniulek dziękuję poidełko to dzieło mojego M i nasz wspólny pomysł jestem zadowolona bo takie troche niepowtarzane przesyłam zdjęcia z bliska buziaki

Śliczny zegar razem z fontanną. Zdolny twój mąż. Pochwal go. Bardzo mi się podoba, ale to wyższa szkoła jazdy.
Czym sklejaliście kamienie? Czy może są przewiercone i zdrutowane?
Mojego kamienia jeszcze nie wykorzystałam. Mam takie dwa. Leżą sobie (płasko ze względów bezpieczeństwa, gdyby dzieci chciały z nich zrobić użytek. ) Są dekoracją samą w sobie. Ale jak masz pomysł, zawsze można skopiować.
Jak dziecko we mgle wciąż błądzę... 15:58, 07 wrz 2014

Do góry
Na początek, rzucam rabatę w rogu zaraz przy wieździe na działkę. Jest prawie całkiem pusta. Tylko póki co obsadziłam je tujami, zeby rosły już sobie... ponizej zamieszczam jej aktualne zdjęcie i to co wypociłam sama.
Prosze o komentarz czy to się czegoś trzyma? i czy za mało/za dużo tego?
Rabata ma ok. 60m2 więc sporo. Jest całodniowo słoneczna. Planuję tam świerk biały/srebrny, żeby rzucał trochę cienia na tzw. parking.
Iiii? będzie coś z tego?

Tylko jakoś tak odwrotnie to umiescilam...
Ogród Loczka 15:48, 07 wrz 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies