Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

JulkAd 09:27, 16 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Nowa rabata....prawie skończona...Trzeba dosiać trawę , ale to wiosną- bo planujemy reanimować cały trawnik....

Bardzo dobry pomysł z reanimacją , na pewno się uda...u mnie po dwóch sezonach reanimacji trawnik rewelacyjny (z małymi przerwami, kiedy było zbyt sucho)

....wracam czytać dalej, bo nastukałaś tych stron, że ho, ho
JulkAd 09:30, 16 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Naprawdę nic nie pisałaś a to masz pociechę Kobieto......Ja z braku córki...uczę swoich gotować starszy- na studiach gotuje sobie sam...i nie chce już za bardzo słoików...mówi , że swoje świeże dania włoskie woli od wekowanych

.... a Twoje w jakim są wieku??

Kasiu nie żałuj braku córki....czasami wolałabym mieć dwóch chłopaków...a z gotowaniem.....hmmm ...u mnie syn gotuje...a córka?...czasami wodę przypali
JulkAd 09:31, 16 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Anetko a studiuje poza domem??...jedzenie mu szykujesz?? ...bo mój niby taki dzielny i gotuje sobie, ale szkoda mi się go zrobiło....i właśnie kończę wekowanie... będzie miał parę słoiczków na czarną godzinę.

He, he....skąd ja to znam?
JulkAd 09:33, 16 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Gdyby we Wrocku studiował to tak jak Julitka- jechałabyś wioząc mu rzeczy....a z powrotem cały samochód buksowych kulek albo cisów

No i właśnie...dlatego cieszę się, że mój wybrał Wrocław
JulkAd 09:37, 16 paź 2014

BusyBee napisał(a)

No paczaj..... jacy nowocześni!!...rozchodniki ....obwódka buksikowa....no no no...

Dzięki za inspirkę...co do mojej rabatki to jeszcze nie wiem...widzę, że z zimozielonych są tylko kule bukszpanowe i cyprysik w tle... na wiosnę będzie łyso...hortki będą gołe, nie będzie traw- ani rozplenic, ani miskantów......po prawej z ziemi zaczną wyłazić rozchodniki- przy tej kuli pojedynczej...a po lewej będą żurawki...trochę goło...przydało by się coś zimozielonego wzdłuż łezki...może taką obwódkę zrobić?.... a może pas bergenii? ...

...a może jakieś pomysły...??
...dla przypomnienia rabatka...

A dla mnie ta rabatka jest ok...nad cebulowymi bym się zastanowiła...ale w takim miejscu, żeby później suchych liści nie było widać..

edit:...doczytałam, że wsadziłaś
lojalna_ 10:55, 16 paź 2014

JulkAd napisał(a)

A dla mnie ta rabatka jest ok...nad cebulowymi bym się zastanowiła...ale w takim miejscu, żeby później suchych liści nie było widać..

edit:...doczytałam, że wsadziłaś

Ja zrobiłam to samo .....a za mało traw mam na rabacie

Ładniutko stercza na stazy
BusyBee 16:19, 16 paź 2014

Widzę Julcia, że dokładnie polatałaś po stronkach...jesteś na bieżąco, chociaż nic nadzwyczajnego się u mnie nie dzieje...
... Teraz w ogrodzie coraz mniej zajęć.....nuuuda i dłużyzna... tylko grabienie liści, bo lecą z drzew...a te moje orzechy to prawdziwe utrapienie...w dodatku trzeba ich liście dokładnie usuwać, bo są duże i szkodliwe dla innych roślin..
....poza tym naprawdę nic się nie dzieje.....praca, praca, praca...zawodowa oczywiście...

Będzie zaraz więcej czasu na spotkania towarzyskie i gotowanie... lubię takie długie wieczory..... z lampką wina w kuchni....coś sobie pichcimy ....najbardziej lubię włoskie przysmaki...świetnie komponują mi się z winem...mniam

Poza tym czas na książki, na które nie mam za bardzo czasu latem....a uwielbiam

Może podzielicie się ze mną czymś pysznym,....albo fajnym tytułem książki...
BusyBee 16:23, 16 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Ja zrobiłam to samo .....a za mało traw mam na rabacie

Ładniutko stercza na stazy

Jolu trawy to zawsze zdążysz...warto je znaleźć w dobrej cenie....bo dość drogie są...albo chociaż spore kępy i ...dzielić, dzielić .... pięknie się rozrastają...
Ja mam większość swoich traw pierwszy sezon...prawie wszystkie można będzie podzielić wiosną cóż za radość
Ewa777 16:47, 16 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Widzę Julcia, że dokładnie polatałaś po stronkach...jesteś na bieżąco, chociaż nic nadzwyczajnego się u mnie nie dzieje...
... Teraz w ogrodzie coraz mniej zajęć.....nuuuda i dłużyzna... tylko grabienie liści, bo lecą z drzew...a te moje orzechy to prawdziwe utrapienie...w dodatku trzeba ich liście dokładnie usuwać, bo są duże i szkodliwe dla innych roślin..
....poza tym naprawdę nic się nie dzieje.....praca, praca, praca...zawodowa oczywiście...

Będzie zaraz więcej czasu na spotkania towarzyskie i gotowanie... lubię takie długie wieczory..... z lampką wina w kuchni....coś sobie pichcimy ....najbardziej lubię włoskie przysmaki...świetnie komponują mi się z winem...mniam

Poza tym czas na książki, na które nie mam za bardzo czasu latem....a uwielbiam

Może podzielicie się ze mną czymś pysznym,....albo fajnym tytułem książki...

Zapraszam do mnie na zupkę dyniową

BusyBee 18:09, 16 paź 2014

Ewa777 napisał(a)

Zapraszam do mnie na zupkę dyniową

Już pędzę
...mam nadzieję, że Danusia nie pogoni nas z takimi przepisami...przecież są ewidentnie roślinne