Czy takie nasiona hosty można już zbierać, czy trzeba jeszcze poczekać. Mam zamiar pozyskać sadzonki w przyszłym sezonie. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenie w tym temacie?
Czyli zagoszczą u mnie na pewno, bo tam akurat łyso mam, bo ostatnio wywaliłam kilka roślin, które w ogóle nijak wyglądały....tam już z Kasią zaplanowałam lilie, a ponieważ one dużo miejsca nie zajmują to takich floksów będę szukała im do towarzystwa....
Iwonko,
stipy się rozsiały bardzo i cały czas wychodzą nowe siewki. Część trawek już rozdałam, czekam aż się ochłodzi i będę wysyłała. Postaram się obdzielić wszystkich chętnych, ale nie spodziewaj się wielkich roślin. To są małe siewki.
Róże wciskam wszędzie gdzie mam wolne miejsce, ale również dla koloru. Wiem że planujesz zakup róż. Gorąco polecam Red Leonardo da Vinci. U mnie młodziutka na patelni radzi sobie znakomicie. Kwiat się nie przypala i już 2 tygodnie kwitnie. Tu widać że kwiatek wyblakł na słoneczku ale dzielnie się trzyma.
Kasieńko witaj dzięki za odwiedzinki..
Nie smuć się, ja się nie daję...
U mnie popsuło się pod słonecznikami na rabacie... Rośliny zbite deszczem a jeszcze dziura po przekwitniętym jastruniu wielkim ehhh nie patrzę w prawą stronę rabaty nie mam czasu żeby ogarnąć ogródeczek
W tym roku idzie mi zdecydowanie gorzej... A takie miałam plany i na planach się skończyło... Chciałam burzę kwiatów Teraz rabata...