Ciężka praca przy rabacie po lewej stronie od furtki zakończona. Wykopane wszystkie istniejące krzewy i drzewka. Mąż przekopał całą rabatkę z dużą ilością dobrej ziemi a ja posadziłam roślinki. Jeszcze wszystko malutkie ale za rok będzie już super.
mi się już podoba, tu klimat śródziemnomorski: oleander, agawa w ceglastej donicy, bukszpan, trawa i róża, zapewne bonica, dla mnie to wygląda super! wolę taki styl niż formalny, minimalistyczny
witam wszystkich w prawie jesiennej odsłonie, niestety w tym roku lato nie rozpieszcza, u nas leje prawie co dzień, parę dni temu oberwanie chmury zalało całą okolicę , oby już koniec tego deszczu!!!
dodaję kilka fotek aktualnych
altanka w letniej odsłonie
i żabie spa
No i cały misterny plan na sobotę wziął i poszedł w ... las :/
Wycieliśmy tylko chwaściory, m.in. nawłoć, bo komary miały tam niezłe Eldorado. I czekamy na części do kosiarki. Z nasadzeń nici, dzisiaj może uda się uruchomić koiarkę, po pracy będę działać w ogrodzie.
W ogóle to muszę się pochwalić podarunkami od Basi z Doliny Muminków
Wczoraj dostałam taki ogrom szczęścia
Mikołaj pofatygował się osobiście i przyjechał do Kielc z rodzicami aby przekazać mi 100 kilo roślinek
Jestem niezmiernie wdzięczna, dzięki Kochani, oszalałam
Kilka kolorów z ogrodu, który mam wrażenie że jakiś jesienny się robi. Wrzosy kwitną, liście brzoza gubi... mam nadzieję że do zimy jeszcze bardzo daleko.
Halinko, najpierw trzeba by zidentyfikować, co to jest, aby móc zwalczać. Może to jest:
lucerna nerkowata:
szczawik zajęczy (pospolitszy braciszek Twojego bordowego doniczkowego o wielkich liściach ):
bluszczyk kurdybanek:
albo może jednak fiołki masz wysiane, Kochana:
A najlepiej zrób zdjęcie i wklej tutaj. (Prawie głowę daję, ze to bluszczyk)
edit: obejrzałam Skłodowską - za nas dwie się cieszę, ze Ci kwitnie i ma się dobrze!
(Halinko, trochę znów ostrość uciekła przy robieniu zdjęć jej kwiata, myślę, że za blisko zbliżasz aparat do obiektu, musisz troszkę się odsunąć od tego, co chcesz focić, inaczej aparat ustawia ostrość na dalsze przedmioty. Wiem, ze wtedy kwiata nie widać aż tak wyraźnie, jakbyś chciała pokazać, ale za to jest ostry, spróbuj)
zostawiam pozdrowienia gorące
Aaaa i jeszcze zapytam, wapno sypiesz równo w trawnik, czy tylko na "wroga"?