Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:30, 07 sie 2014

Do góry
I szaleństwo totalne... kolejne 45 żurawek, to już nie jest normalne. Braknie mi chyba 5 sztuk.

Doniczki to żurawki, które będą przesadzone z innych miejsc.

Rh będą rozsunięte i coś między nie powsadzam na czas zanim się rozrosną, horti będa odsunięte od żywopłotu.

Sugestie i pomoc potrzebna od zaraz
Barwy Ogrodu Magdy 12:27, 07 sie 2014

Do góry
Była wiosna jest środek lata.
Na balkonie szaleją pelargonie bluszczolistne.

które w zbliżeniu stają się wręcz bajkowe

Bardzo je lubię, są niezniszczalne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:26, 07 sie 2014

Do góry
Czy jest na sali lekarz??

Zacząłem wstępnie rozkładać to co mam i mętlik w głowie... znowu będzie pstrokato. Jakk to jest, że wyjde za płot do kogoś innego i od razu pstrokatośc wychodzi z mojej głowy. To chyba już tak na mnie działą mój ogród.
Do rzeczy

Patrze na zdjęcia i korekty już potrzebne, iglaczek wypad, Evergoldy przeprowadzka

Ogród i nie tylko... 12:23, 07 sie 2014

Do góry
Wczoraj po pracy wybrałam się do mojej ukochanej Galerii przez duże G bo miałam po prostu ochotę pogadać na żywo z bratnią duszą, znaleźć się na moment w otoczeniu samego piękna. Napiłam się kawki, porozmawiałam, pooglądałam, nacieszyłam oczy i duszę. Do domu wróciłam z lampą na schody .
Popołudnie w każdym razie bardzo mi się udało.

Wieczorem zrobię fajniejsze zdjęcie .
Ogródek Anity 12:07, 07 sie 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
I takie jeszcze panoramy

Witam Pania po urlopie

Ale cudnie. Trawe masz wzorcowa zazdraszczam. A budleja piekna, szkoda, ze nie mam gdzie jej wcisnac Co do hortek, ja zawsze je bardzo krotko scinam i pieknie odbijaja. Im starsze tym wyzsze

Ogród na glinie 12:05, 07 sie 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Moim zdaniem dobrze będzie skrócić nieco ten ogród i przesłonić częściowo żeby był ciekawszy.
W projekcie który przedstawiłaś od domu widać wszystko jak na dłoni a w ogrodzie nie o to chodzi.
Dlatego narysowałam na środku taki jęzor który należałoby obsadzić wyższymi roślinami np.drzewami (tulipanowiec itp.)
Oprócz tego przedstawiłam linię rabat wg.własnego pomysłu.
Przede wszystkim rabaty należy uprościć.Nie robić tak wielu zakoli z którymi potem nie wiadomo co zrobić.
Grab "Pendula" można okolić kostką w taki sposób jak zaproponowałam.

Oto mój pomysł.

Basiu dziękuję za Twoja propozycję.
Teorię znam, że nie powinno być wszystko widoczne jak na dłoni.
W praktyce nie jest to takie łatwe.
Tam gdzie warzywnik to jedyne miejsce nasłonecznione i oddalone od ulicy, wiec niebardzo mogę je przewęzić. Myślałam o ułożeniu rabat 1x2m wzdłuż i pokombinowaniu, ale przewężenie to zawsze mniej miejsca na warzywa. Mogłoby być ciekawiej w innym ustawieniu niż 3 rabaty koło siebie...

A co do jęzora, to mam w tej chwili koncepcję nad którą pracuję - koło żwirkowe wypoczynkowe z posadzonym na nim ambrowcem, okalone ekranem z cisa, który nieco zasłaniałby co się na tym kółku dzieje. No i wcześniej zakręca niż jest narysowane zasłaniając śmietnik.

Jak narysuję to pokażę. Pokombinuję jeszcze z tym warzywnikiem.
Ogród tworzony z pasją 12:03, 07 sie 2014

Do góry
Strona pólnocna ogrodu:

I magnolia przygotowująca sie na kolejne kwitnienie
Kolorowy ogród na piasku 11:57, 07 sie 2014

Do góry
Ojej to wszystko z nerwów i na pewno trochę popracowałaś w ogrodzie przed wizytą kuruj się poczekamy, buziolkiVivo dostałam połamanego Galweya gałązkę wstawiłam do wazoniku i się rozwinęła czy to kwiatki Galweya?
Ogród z łezką 11:55, 07 sie 2014

Do góry
Kasiu

Uroczy ten Wasz maluszek do schrupania, myśle ze nauka w domu jak najbardziej ale szkolenie to po ukonczeniu 4/5 miesiaca. Fido zaczął koniec 6 m , i efekty były a u młodszych piesków ktore chodziły to ucieczki, zabawa, rozproszenie.

Nasz Fido jak był malutki

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:53, 07 sie 2014

Do góry
Rozwinęła mi się zlamana gałązka Jamesa Galwey, ale nie wiem czy to on?
Ogródek Agam 11:52, 07 sie 2014

Do góry
agam napisał(a)
Odsłona pierwsza tylnej rabaty, jeszcze nie skończona . Wrażliwi niech zamkną oczy .

Aguś jaką masz trawkę przy oknie środkowym?
Rododendronowy ogród II. 11:52, 07 sie 2014

Do góry
Poczytałam Bogdziu zaległości, zastanawiałam się właśnie czy deszcze Twojemu ogrodowi sprzyjają czy nie....bo ja miałam piękną pogodę nad morzem. Nowe liliowce ciekawe są
a dla Ciebie trochę słońca, piasku i wody morskiej

Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:44, 07 sie 2014

Do góry
kupiłam takiego żółciaka ale co to jest????Zamyka na noc kwiatki
Kolorowy ogród na piasku 11:43, 07 sie 2014

Do góry
Drodzy, bardzo Was przepraszam, jeszcze troszkę musicie poczekać na moją relację. Jestem chora, dopadła mnie grypa żołądkowa. Już wczoraj czułam się dziwnie i nie wiedziałam dlaczego.
Podzielę się z Wami moimi przeżyciami, odczuciami, trochę zdjęciami z wizyty Mai w naszym ogrodzie jak tylko ciut dojdę do siebie.
Na dowód, że Maja była

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:43, 07 sie 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Ogród, który ciągle zmieniam 11:40, 07 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Jagódka dopiero teraz - sory ale znowu brak czasu. Zapraszam na meila
A u Ciebie widziaąłm i czytałam wszystko - nowe ujęcia - śliczne, zapasy w spiżarni - super, nalewki - robią wrażenie , o winnicy nie wspomnę. Te sadzonki to rewelacja tak od razu i takie owoce - impenujące
Wszystko wspaniałe.
A do tej piwnicy to ja też się załapię????
Szkodza, że nie mieszkasz bliżej
Dla relasu moje jedne z wielu kaczuszek

Ale słodziutkie kaczuchy
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:24, 07 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Do Ciebie też pojechały jeżówki????
Już sama sie dziwię gdzie ja ich nie wypchnęłam..
Zwrócili uwagę na ilość siewek które wszędzie mam.. i było pytanie co z tym robię... wiec rzekłam, że idą w dobre ręce ... Zaskoczeni byli, że tak mi się wszytko wysiewa.. wytłumaczyłam, że to dzięki temu, że nie przesadzam z pieleniem i ....nie używam pazurków. Coś tam bełkotałam o jeżówkach, uprawie i odmianach.. jak przyszło do wybrania najfajniejszych to dziura w mózgu się zrobiła... i nie pozostało nic innego jak krzyknąć "cięcie" ha, ha, ha, ha.. klepki mi sie zagotowały...

Siewki werbenkowe... jakbym nie powysyłała iluś setek werben.. to jejku co to by tu było... busz werbenowy..

ale jak się ładnie komponują z ciężkimi hortensjami , jestem oczarowana tą werbeną, czy jest dla ciebie uciążliwa, czy masz jej już dość ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:13, 07 sie 2014

Do góry
Aneta - kwiatostany na rozplenicy były, ale jeszcze ukryte.. pomiędzy liśćmi, a przez te 3 dni wydarły do góry Zresztą na tak krótkiej wizycie trudno wszytko zobaczyć.. to jest niemożliwe, ja sama zapominam o niektórych roślinach, że je mam..

Marek - róża Mary Ann jest przepiękna.. i też Anna.. w połowie, ale Anna Zaczęłam nadrabiać Twój wątek.. ale pora uciekać do obowiazkó.. znó zasiedziałąm sie na forum

Jola - ja mam sklerozę.. i chaos, wiec zapomnieć łatwo.. i tu juz nawet nie gra roli wielkość ogrodu, tylko jego styl

Ola - u mnie padało, a raczej kropiło... i ani deszczu, ani słońca...

Teraz muszę już uciekać... znów ugrzęzłam u siebie zamiast u Was... chyba nigdy nei nadrobię zaległosci...buuuuu

Na pocieszenie zostawiam jakieś słąbe fotki.... czyli ja i moje 4 litery...

I przygotowania do kręcenia w szklarni..ale tam pomysłodawca i wytwórca konstrukcji stalowej szklarni się produkował.. mi było wstyd pokazać sie przy takich plonach, które w tym roku są okropne... pomidory jako taka, a ogórów nie mam....bo nie takie posadziłam i wydarłam dziady.. na cholerę mi szklarniowe?? Dokupiłam zwykłe i złapały przędziorka.. wiec też wydarłam... Szklarnia to moja tegoroczna największa porażka.. Ja uciekłam z tego miejsca .. nie wiem co kręcili i o czym rozmawiali.. dostali zakaz pokazywania ogórków.. Ja w tym czasie zajęłam sie Muminkiem i jego ulubioną zabawką

Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:09, 07 sie 2014

Do góry
Moje kany zaczynają pokaz Kolorystyka z floksami oczywiście dobrana beznadziejnie ale jak sadziłam wiosną, to nawet nie wiedziałam jaki kolor mają te kwiaty i jak wyglądają. Zgrzyt początkującej ogrodniczki

Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:06, 07 sie 2014

Do góry
I kfiatek dla zagladajacych

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies