piękne
tych tulipanów nie widziałam
planuje dokupić więcej czosnków o ile będą na wyprzedaży
dam Ci znać jak już ruszą i będzie można kupić za połowę ceny. a w Biedronce to nawet za 1 zł
Jeszcze mam pytanie odnośnie moich cyprysików na pniu. Nie są szczepione, tylko uformowano im koronę przez wygołocenie pnia. Wyczytałam gdzieś to na O., że pnie i tak będą rosły w górę, ta kulka będzie coraz wyżej, nawet jeśli będę ciąć tę koronę. Prawda to?
ufff w końcu w domu dosyć tułaczki po hotelach zajechałam na chwilkę na zakład i oczywiście nie mogłam się powstrzymać, parę fotek cyknęłam, do waszych ogrodów z wielką przyjemnością zajrzę wieczorkiem jak się rozpakuję, coś ogarnę i przede wszystkim zjem normalny obiad
Troszkę nieładnie z mojej strony bo dopiero teraz witam nowego gościa...chciałam tak bardziej uroczyście przywitać, a nie na łapu capu... ale u mnie savoir vivre jest na bakier
Ale witam serdecznie
Ogród nie jest wielki, chociaż też nie mały, ale trawy są wielkie I co roku uszczuplam kępy, by mieściły sie na wyznaczonym kawałku.
Ogród za mały na chciejstwa a za duży do roboty
Mariusz, były takie rozważania.. ale niestety dziewczyny musiały wyjechać wcześniej (impreza rodzinna) i jak przeliczyłam, to szarpać sie by zajechać na godzinkę było bez sensu.. liczę, że jeszcze raz przyjadą
I tegoroczne odkrycie na jesienne rabaty vernonia crinita ... miałam kupić 3 szt.. ale z powodów finansowych i ograniczeń w tym kierunku.. kupiłam tylko 1 szt... a teraz żałuję.. piękna roślina na jesień. Alternatywa dla wysokich astrów, nie pokłada się, kolor ma bajeczny, u mnie ma ok 1,4m, ale to jej pierwszy sezon.