Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Cis - Taxus 22:36, 13 mar 2020

Do góry
Może zaszkodzić. Skoro nie zbudziły się do życia, to proszę poczekaj dwa dni.
Ogród Basi i Romka 22:08, 13 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Żywność przetworzona, czyli gotowane ziemniaki, zupa, resztki z obiadu, także chleb nie nadaje się na kompost.

Ale z kolei w segregacji jest ujęte jako odpad zielony...

Dziękuję za odpowiedź, z tych rzeczy wrzucałam tylko pieczywo, pozdrawiam
Ogród Basi i Romka 22:01, 13 mar 2020

Do góry
Żywność przetworzona, czyli gotowane ziemniaki, zupa, resztki z obiadu, także chleb nie nadaje się na kompost.

Ale z kolei w segregacji jest ujęte jako odpad zielony...
Sekatory 21:50, 13 mar 2020

Do góry
Już nie kupisz ich nigdzie. Fabryka została sprzedana a ktoś kto to kupił zmasakrował jakość i narzędzi nie ma. W Anglii nie ma od lat, weszły inne firmy. My importowaliśmy JB kilka lat, ale w związku z pogorszeniem jakości zrezygnowaliśmy.
Teraz już to nie istnieje. Ja mam, ale na własne potrzeby.
Cis - Taxus 21:40, 13 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cisy należy przyciąć zanim zaczną rosnąć. JUż prawie kwitną. Do kiedy..nie wiem zalezy od rejonu, ponieważ nie wiadomo gdzie zamieszkujesz - odpowiedź jest niemożliwa. Ja z okolic W-wy już pocięłam.

Na daty tu się nie bijemy, nie jest to dobre określanie kiedy. Ważny jest etap rozwoju rośliny a nie data. Data to rzecz ruchoma nie dla przyrody. Przyroda żyje nie datami a temperaturami.

Pani Danusiu jestem że Śląska, nie miałam możliwości zrobić tego wczesniej. Wiem że powinnam stąd takie głupie pytanie...oglądałam, nie widzę jeszcze kwitnienia. Jutro w nocy ma być ujemna temp.czy to nie przeszkodzi jak jutro podetnę?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:40, 13 mar 2020

Do góry
Tu nie chodzi o to żeby szybko urosło Kula musi być gęsta, a więc często cięta żeby się zagęszczała, a więc pisanie że ważne żeby szybko urosło.... bo tu nie chodzi o szybkość tylko o to żeby właściwa forma była.
Ligustr to ładna roślina, ale z epoki PRLu osiedla z wielkiej płyty i wszędzie ligustrowe żywopłoty. Ja nie mam nic przeciwko ligustrowi, ale to co chcesz robić to moim zdaniem nie z tej rośliny.

Raczej nadaje się bardziej tuja Globosa lub Danica różnej wielkości i tnij żeby od śniegu się nie rozklapciały. Ligustr odpada.

Świerk serbski - Picea omorika 21:36, 13 mar 2020

Do góry
A po co chcesz skrócić, jak chcesz prowadzić, czy chcesz żeby były wszystkie równe czy masz inny powód?
Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 21:34, 13 mar 2020

Do góry
Przy obecnej zmianie klimatu i stref nie ma mowy o przemarzaniu.
Lawenda - Lavandula 21:32, 13 mar 2020

Do góry
Lawenda z racji słąbego oświetlenia jest teraz słabowita, ledwie się trzyma, wygina, jak uszczkniesz to zginie, zgnije - tu jest jej potrzebne światło. Ja nie wiem co poradzić. Czy masz możliwość doświetlenia?
Cis - Taxus 21:30, 13 mar 2020

Do góry
Cisy należy przyciąć zanim zaczną rosnąć. JUż prawie kwitną. Do kiedy..nie wiem zalezy od rejonu, ponieważ nie wiadomo gdzie zamieszkujesz - odpowiedź jest niemożliwa. Ja z okolic W-wy już pocięłam.

Na daty tu się nie bijemy, nie jest to dobre określanie kiedy. Ważny jest etap rozwoju rośliny a nie data. Data to rzecz ruchoma nie dla przyrody. Przyroda żyje nie datami a temperaturami.
W kamiennym kręgu od początku 21:26, 12 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Postępy wiosenne nadzwyczaj zaawansowane

Danusiu, jak tak dalej pójdzie, to za tydzień pojawią się pierwsze tulipanowe kwiatki
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:49, 12 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To brzmi dobrze, więc raczej nie ma ryzyka, a cel jaki chesz osiągnąć, przemawia za gęstym sadzeniem świerków.

Twoje słowa, to "miód na moje uszy" Nie lubię "męczenia" roślin, ale te świerki tak bardzo pasują mi w tym miejscu. Tylko odległości mnie gnębią. Nie zdecyduję się na 1 metr, bo to za rzeczywiście jest za mało. Nie chciałabym, żeby rośliny dusiły się w moim ogrodzie. Więc jaka jest optymalna odległość od płotu i wzajemnie od drzewek, żeby uzyskać efekt osłony ?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:26, 12 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dzięki Kasiu, u Ciebie też widziałam te łany krokusów, ja tyle nie mam, ale jesienią właśnie wsadzę krokusów.

Mebelki są tekowe - a więc nie malowane, zszarzałe, choć fajnie że wydają się rozbielone.

Tekowe takie są bez malowania? Ale czad a myślałam że rozbielone
Ja za to zapomniałam o tulipanach - myślałam że te z zeszłego roku pociągną ale teraz widzę że to jednorazówki, w tym roku same liscie - tak więc w maju ja jestem u Ciebie na tulipanach
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 20:25, 12 mar 2020

Do góry
Perz pocięty na kawałki wzejdzie w zwiększonej ilości. Moim zdaniem nie można siać, najpierw trzeba odchwaścić, wybrać rozłogi, ponieważ perz wylezie na wierzch spod tej nawiezionej ziemi.

Jesli podłoże pod spodem jest gliniaste nie wystarczy go przykryć, trzeba rozluźnić piaskiem, mieszać, jechać jakimś sprzętem typu brona rotacyjna i warstwę humusu również z tym wszystkim przemieszać.

Nie można liczyć, że trawnik zasiejesz w kwietniu. Pośpiech tutaj jest niewskazany.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:22, 12 mar 2020

Do góry
Niestety nie, dzisiaj zajmowałam się papierologią niestety. Ale C. Ogr. zaliczyłam po drodze
Kosiarka 19:20, 12 mar 2020

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/304-jak-wybrac-kosiarke
W kamiennym kręgu od początku 23:01, 11 mar 2020

Do góry
Postępy wiosenne nadzwyczaj zaawansowane
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:52, 11 mar 2020

Do góry
MartaCho napisał(a)
Przepiękne! Cudnie wyglądają w tych donicach Fajnie mieć na czym oko zawiesić w takie ponure deszczowe dni, jak u nas dzisiaj

Wystarczył jeden dzień słoneczny i poczułam się jak na ciepłą wiosnę. Było cudownie.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:51, 11 mar 2020

Do góry
Śliczne mebelki, w zeszłym roku ten kolor odpuściłam, a potem żałowałam że nie kupiłam, Świetne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies