Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 21:21, 14 mar 2020

Po cięciu traw powstała taka wielka góra

A rabaty czyste

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:22, 14 mar 2020

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:22, 14 mar 2020

Staw wyczyszczony, obcięte martwe liście. Czekamy na wzrost temperatury

Instagram Ogrodowiska
basia3012 21:51, 14 mar 2020

Gardenarium napisał(a)

Siły są przy tak przyjemnej robocie, aż jestem zdziwiona, że to początki a pielenie i sadzenie nie powoduje bólu rąk czy nadgarstków. Kilka miejsc już na tip top, a nawet odwodnienie zrobione. W szklarni folia zdjęta a w sobotę mróz...ale włączę ogrzewanie na dwa dni.

Ja też tak mam, przy pracy w ogrodzie siły mi przybywa. Radzę sobie nawet z wykopaniem np. 10 letniego krzewu. I to wcale nie do wyrzucenia lecz do przesadzenia. Trochę szpadlem, trochę piłką do piłowania desek, na folię i jakoś poszło. Mam nadzieję, że krzew to przeżyje.
W ogrodzie robię to co akurat trzeba zrobić. Nie cierpię za to robić oprysków.

Danusiu, kupiłam te opaski z dobroczynkiem gruszowym. Mam w planach zawiesić je na Conicach, jałowcach płożących, sośnie, cisach, może na wiązie ( chyba Jaculine ... nie pamiętam (?). Czy na śliwach wiśniowych, dereniach, jaśminowcach, kalinach koralowych, wiśniach Umbraculivera, tujach Smaragdach też jest jakiś cel? Jeśli oczywiście zostanie bo mam tylko 25 sztuk.
Czy już teraz można zawieszać czy inny termin jest lepszy?
Gardenarium 23:02, 14 mar 2020

Na opasce zapewne napisali przy jakiej temperaturze? Czy nie napisali? Ja nigdy nie wieszałam więc nie wiem

Instagram Ogrodowiska
basia3012 23:11, 14 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Na opasce zapewne napisali przy jakiej temperaturze? Czy nie napisali? Ja nigdy nie wieszałam więc nie wiem

Właśnie o tej temperaturze nie napisali. O wszystkim innym tak. Ale pisali, że do końca marca chyba? Więc może jak mrozu nie będzie to zawiesimy w najbliższych dniach.
sylwia_slomc... 23:16, 14 mar 2020

Gardenarium napisał(a)

Przepiękne Stałam się miłośniczką ciemierników
Bog 06:10, 15 mar 2020

Mnie też zachwycają ciemierniki u Danusi zwłaszcza rozowe widzialam w sklepie nietety cena byla zaporowa
Bog 06:47, 15 mar 2020

U mnie dzis rano minus 7 bratki zmarzna moglam wnieść do domu.
Danusiu Twoje ciemierniki wytrzymują taki mroz ?
Sebek 07:04, 15 mar 2020

Ja wczoraj zakończyłem wiosenne prace. Zostały mi tylko bukszpany i trawnik do ogarnięcia. Nie chce myśleć ile u Was jest odpadków. Możecie je potem spalić? Czy do rozdrabniarki i na kompost?