Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:05, 21 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ach ta bujność u ciebie A ten stolik , krzesełka i mur z drzewkami cudności Buziaczki

Obie widzę malowałyśmy niebieskie mam, w zakątku medytacji
teraz widzisz, że ciut inaczej w ogrodzie, wtedy łysawo było no i po Agi ogrodzie i innych, bujność nie zaskakuje, tam dżungle
trzepak też na biało, ale pół zrobiłam
jak dziś lunie, biorę się za inne malowanki
poranny gość
biorę się za te obrazki i drewno
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:05, 21 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)

przymiarka kolorów
Monika i Reine de Rehst

odważne, meksykańskie zestawienie
miałam takie w tulipanach, tam mi się nie podobało
ale w ubraniach takie zestawienie uwielbiam
Ogródek Anity 16:04, 21 lip 2014

Do góry
Dzisiaj kupiłam nowe hortensje - Diamantino i Diamant Rouge. Już posadzone
Diamantino to nowość 2014, rośnie niewysoką, do 120 cm, ma piękne duże srebrzyste kwiatostany i wcześnie kwitnie- pierwsza połowa czerwca.
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:03, 21 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)

inspekcja i zarazem pełna aprobata dla ogrodu

inspekcja sama słodycz, jakie śliczne dziecięce nósie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:00, 21 lip 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...ale się naciełaś kulasów...nie dziwię się że ręce Cię bolą.. biały zakatek uroczy...

Oj tak, ale powiem ci Agnieszko, że nabrałam wprawy, lecę na oko i wychodzą prawie identyczne
trudniej jest z kulkami z jałowców, uczula mnie i kicham i całą czerwona jestem
zakątek dziękuje

i moje cynie, lubię je

Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:59, 21 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
dzisiaj kawałek jej

o jej! się dzieje! ależ piekny łuczek wycięłaś!
Kwiatowy ogródek Monteverde 15:58, 21 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Sweet Violet, Violet Perfume różnie nazywają

wydaje się, że to ta

moja - choc na zdjęciach tego nie widac - ma takie bardzo delikatne jasniejsze paski po zewnętrznej płatków, zauważyłaś coś takiego u siebie, Aniu?
Kwiatowy ogródek Monteverde 15:56, 21 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Irenko to Summer Snow, jak masz jakieś brzydactwo w ogrodzie to wszystko zasłoni jest bardzo ekspansywny i pięknie zarasta

chyba kupię go na płot zamiast "Paul Farges'a"

wydaje mi się, że w chorwacji "Summer Snow" jest głównym ich powojnikiem, tj. rosnie niemal jak chwast na płotach, siatkach, stokach, krawędziach, etc.

Kiwtek jest bardzo drobny?

A ja się pochwalę: zalałam powojniki, które padały (jeden zasechł aż do korzenia), gnojówką ze skrzypu i widzę oznaki zycia

tfu tfu
w Oborze też mogą być ogrody 15:50, 21 lip 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
rzut oka na całość z tej strony od domu sąsiadów

Alisonku, witam ponownie. Sąsiad ma fajne widoki - dopiero teraz zwróciłam uwagę że tam jest okno i na dole i u góry
Fajnie to wygląda, widzę że u Ciebie zagościły trzmielinki na patyczku Fajnie te lizaki się prezentują I cały ogródek przyjemniutki już jest. A myślałaś o obsadzeniu ogrodzenia murowanego bluszczem? tak aby była z niego zielona ściana?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:50, 21 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Ale bujnie rośnie Piwowarskiego zostaw bedziesz mieć do nalewek hi hi hi mebelki ładnie pomalowane poprostu pieknie wyglada

Nie zostawiam, mam go dość...nawet nalewki mnie nie skuszą, 3 godziny cięłam, aby drania ujarzmić
jak zmiana koloru może służyć, cieszę się, ze podoba się

to on, drugi dalej w kulę cięty, ale nie sfociłam
musiałam wszytko wywalić, aby się do niego dobrać i tu od nowa komponuję

a ten jaśminowiec też do wywalenia, co 3 dni muszę go ciąć, mam dość, wolę kolejny buk lub ambrowiec, mniej pracy

jeżówki dorodne w tym roku, ale jedna jakas bidula się zaplątała wśród tawułek
Ogród z pompą 15:47, 21 lip 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)
Miały być zdjęcia z góry, ale wczoraj już nie dałam rady.
Nie znoszę robić takich zdjęć, bo są one obnażające. Widać wszystkie dziury. Z poziomu dżdżownicy wszystko wygląda lepiej

Pisząc o zaułku za rabatą żwirową, mam na myśli to miejsce. Bezpośrednio za brzozą i kosaćcami. Miejsce jest niewidoczne ani z podjazdu, ani jak widać, nawet z góry. Widać je dopiero pod pewnym kątem z tarasu.
P

Trochę mi tak tam dziurawo, w szczególności z lewej strony pod migdałkiem i pomiędzy RH a limką. Właśnie pomiędzy RH a limką chciałam wsadzić M. Cabaret. Tu następuje głębokie HMMMMM.
a może jeszcze 1-2 takie same hortensje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:42, 21 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Irenko ale dojrzały ten Twój ogród wszystko pięknie rośnie kulki Ci bardzo wychodzą, tniesz z szablonem? a cięłaś już lawendę? pozdrówka

Bez szablonu, na oko, widać mam dobre część lawendy cięłam, część czeka, bo jeszcze kwitnie
Aniu, powojniki mi kapryszą, róże co chwilę coś z liśćmi, ledwo pąki...mszyca, idealnie nie jest, ale w miarę się staram...trawa wypalona, podlewam to, co mi może paść, ale nie da się wszystkiego..

maki z głogownikiem

budlejowo, 3 kolory...biel, ciemny i jasny fiolet

Mój wymarzony ogród 15:38, 21 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Nie, nie, nie mówię że rośliny zupełnie out. Ale pomyślałam, że może chciałabyś ciut przysłonić widok na dalszy plan, i w końcówce tego kwadratu bądź prostokąta posadzić coś wysokiego, zrobionego na stożek albo ekran. Na zdjęciu wygląda to jak zawieszone w powietrzu, ale to zrobione na szybko jest. a pomiędzy kulkami a tym wyższym piętrem możesz wsadzić inne roślinki

już załapałam - blondynaze mnie

Wiesz Ewelinko takiej opcji nie biorę zupełnie pod uwagę - wolałabym żeby ta rabata była"skierowana" nie w stronę domu a w stronę podwórka
ale biorąc pod uwagę taki układ rabata zamiast się zwęzić musiałaby się poszerzyća tego bym nie chciała
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:36, 21 lip 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

od zachodniej strony rośnie, w dość słonecznym miejscu osłoniętym od wiatrów... W tym roku jest ciut lepiej, może dlatego że ją ostro postraszyłam wycięciem A może źle ją przycinałam, bo cięłam wiosną i potem takie cienkie rosły...

Czyli ma świetne warunki
swojej w ogóle nie tnę, pozwalam jej rosnąć, jak chce i całkiem jej to wychodzi, choć ogranicza ją pień tamaryszka, ale cóż robić
w kręgu bukszpanowo, różano, hortensjowym, skrywa się liliowiec....cudny, będę przenosić, tylko nie wiem gdzie!
z trudem wlazłam i kawałek sfociłam

Chopiny tak wysoko, ze nie mogę ich skubać, z drabiną nie da się wejść

chłopczyka nie widać, a taki golas fajny

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:33, 21 lip 2014

Do góry
A tak, mamy długi weekend więc regeneruję się dziś Sąsiadkę obdarowałam mieczykami białymi a i dla mnie coś zostało. Ot deszcze je dobijają.

tak nieskromnie powiem że podoba mi się te zestawienia donicowe

a to pstrokate też ma swój urok

a tak, mamy też ruchomą ozdobę ogrodową. Wadą ozdoby jest to że pcha się do każdego zdjęcia i udaje że akuratnie on tam chciał usiąść pierwszy, a to ja potem z aparatem przyszłam Luby się z ozdoby śmieje jak widzi jakie ozdoba ma parcie na szkło! zatem wrzucam i ogrodową odsłonę naszej ozdoby. O mały włos nasza ozdoba nie dostała brata albo siostrzyczki paryżanki Tożto byłby foch!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:28, 21 lip 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Irenko cudownie wszystko kwitnie

Wiesz że moje werbenki już z pół metra mają chyba uda mi się je kwitnące zobaczyć

Na bank będą kwitnąć
moje kwitną, a też późno ruszyły
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:25, 21 lip 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale cudne masz te pełne lilie, no jak zwykle wszystko mi sie podoba, lubie ogladac te TWoje rabaty bo zawsze cos podpatrze Pozdrawiam

A ja podziwiam twoje hortensje, 3x3, szok!
u mnie kwitną ogrodowe, anabellka i limki, ale te w cieniu bardziej...o dziwo
miło słyszeć, ze mając taki piękny ogród, znajdujesz u mnie jakieś inspiracje
zakątek w połowie cienisty
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:16, 21 lip 2014

Do góry
Na poprzednie i zaległe wpisy odpowiem kwieciście tylko znajdę dłuższą chwilkę a w zasadzie wieczór

pozdrawiam wszystkich zagladających a zwłaszcza piszacych

dla Was róże oczywista

Gloria Dei

ponowne kwitnienie Grace

nowiutka w doniczce Monika

przymiarka kolorów
Monika i Reine de Rehst

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:11, 21 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

To jest horti wiechowata Le Vasterival, mam ja jest świetna teraz będzie kwitłapozdrawiam obie Panie

jest piękna też mam
u mnie już kwitnie

w pobliżu ambrowca....alez on urósł!
i mieczyki....ścinam, bo się pokłądają

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:11, 21 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Pozdrawiam i co tam działasz?

a nic leżę i odpoczywam i czekam na wrzesień na wielkie przesadzanie bo od leżenia mi się w główce poprzekręcalo, jeszcze robię akcję dom czyli okna mycie itd. no i gości przyjmuję więc sprzątam przed i po i dumam czy ten kolor z tym pasuje jak przesadzę

W ub roku w lipcu wymyślałam zmiany w ogrodzie i plan był dobry zrealizowany więc teraz musowo też

inspekcja i zarazem pełna aprobata dla ogrodu

i moje lato

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies