Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:20, 20 lip 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
Dzięki za zdjęcia

Ta 'Pomponella' naprawdę taka jasna? Czy to światło tak pada?
Na Pastellę mam już miejsce - będzie się mogła pokładać do woli

Witaj Ozz, witaj Karola - ja mam twoja pomponelle na fotce z konca czerwca tego roku, z naszego spotkania objazdowego - wydaje mi sie że kolor bardziej zblizony jest na niej do tego realnego - oto ta fotka

ogrodek bijou 23:19, 20 lip 2014

Do góry

Ogród - Moje spełnione marzenie 23:19, 20 lip 2014

Do góry
Irenko, Buki mają być formą żywopłotową, na razie są malutkie, ale rosną... A w sadzeniu i ich pielęgnacji pomagał i pomaga M... Widzę, że mu na nich zależy, więc mnie to bardzo cieszy...
Pozdrowienia zostawiam...

Wiuniu, dziękuję bardzo...
Co do nagany, to masz rację, sporo czasu mnie nie było...

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:14, 20 lip 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Gosia, wiesz dobrze że mnie w Końskowoli nie było, bo nie wiem jak by to sie skończyło
podaj na priv swój adres mailowy, to wyśle zdjęcia
Jeszcze raz dziekuję za spotkanie

Dorotko ja oczywiście mówiłam mojemu M. , że nic nie będę kupowała, ale oczywiście ja nie jestem konsekwentna jeżeli chodzi o rośliny. Kupiłam trochę traw- carexy po 5 zł. , hakone po 7 zł. żurawki po 6 zł, jeżowki pomarańczowa pełna ma być - po 10 zł. I jęczmień grzywiasty - po 8 zł. tylko mam nadzieję , że on będzie ładny. i jeszcze primule jakieś dziwne , na wiosnę się okaże jakie to.
Zdjęciejęczmieni a zrobił mój M.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:14, 20 lip 2014

Do góry
ups ... pospieszyłam się z dobranoc ... jeszcze horti ! ...

Polar Bear

Phantom

limka się nie załapała ... ale The Fairy ma jedno mgnienie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:12, 20 lip 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Miło was widzieć

Camperdownii uratował honor ogrodu

wszystkie precioza posadziłam

W sobotę była u mnie Gabrysia, my nie mamy fotek, ale skarby, które mi przywiozła Gabi już posadziłam, moje Gabrysiowe żeleźniaki

już rosną
ogrodek bijou 23:12, 20 lip 2014

Do góry
Jedna kwatera juz w miare zagospodarowana. Co prawda nie planowalam ogorkow book pomidorow, ale strasznie sie meczyly w doniczkach. Trudno.
Posadzilam tez hortensje incrediball w trzech rogach. Teraz patrzac z gory, wydaje mi sie ze moze posadzilam je za gleboko w tych rogach. Powinny chyba byc blizej sciezki. Rabaty maja po 90 cm glebokosci. Hortensia rozrasta sie do 120 cm w szerokosci.

Chyba je poprzesadzam....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:08, 20 lip 2014

Do góry
były motylki co siadały tam gdzie rozumiem ... ale były i takie, których co tu mówić ... nie rozumiem

i na dobranoc ...

Kompozycje z trawami w roli głównej 23:03, 20 lip 2014

Do góry
Muszę ograniczyć ogrodowisko. Trawy mnie zauroczyły. Wszystko bym wsadziła, a miejsca brak. Więc wsadzam w doniczki, w nich trawy też pięknie wyglądają Dwie pierwsze świeże, zobaczymy, jak się przyjmą.

W towarzystwie surfinii:
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:58, 20 lip 2014

Do góry
i na wprost w szpalerze ...

A miało być tak pięknie.... 22:52, 20 lip 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

Tak wygląda pąk i kwiat tej róży

Moja miała najpierw biały pączek,nawet napisałam do dostawcy,że pomylka.
Ale dostałam odpowiedz,że będzie fioletowa i chyba się własnie robi
I to ma być sporadyczny przypadek,ze pączek biały po matce Iceberg

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:52, 20 lip 2014

Do góry
weekend leniwy ... cieplutki ... no i finałowy bo od jutra do pracy ... chyba na zapas chciałam się nałapać wykadrowanych obrazków z tego co mi się w moim ugorze podobywuje ... no i nie ominie Was to ... nie ma lekko

tojeść na froncie jest moją ulubienicą ... tzn jak nie patrzę na jeżówkę ... motyle jak sądzę są w tej samej rozterce ... wspominałam coś, że nie ma lekko ?

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:52, 20 lip 2014

Do góry
Hortensja do identyfikacji:
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:50, 20 lip 2014

Do góry
Ta róża wygrała tegoroczną edycję Święta Róż w Końskowoli- to są dwa bukiety od dwóch różnych producentów. Według mnie ten drugi jest ładniejszy i mam nadzieję, że ten właśnie wygrał. Ja też mam tę różę w swoim ogrodzie.

Wpis w gazecie - Queen Elizabeth z plantacji Anny i Sylwestra Ceglarskich została w niedzielę "Najpiękniejszą Różą Wystawy 2014". Konkursu organizowanego podczas Święta Róż w Końskowoli

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:50, 20 lip 2014

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Little lime jest podobna do limelight tylko jest mniejsza

I takiej mi było trzeba Przyrosty ma jednak zacne. Jakieś 50 cm. Chcę ję wyprowadzić tak do 1,5 m.

Kupowanie hortensji pod koniec marca było ryzykowne. Plus dla centrum ogrodniczego - wszystkie odmiany się zgadzają.

Tuż po posadzeniu 06.04 wyglądały tak:

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:45, 20 lip 2014

Do góry
A teraz mini lawendowo
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:42, 20 lip 2014

Do góry
Chciałam Ci napisac ze razem z sadzonka dla ciebie przygotowałam sadzonkę jeszcze dla jednej osoby ale ona jej nie odebrała i została u mnie i zakwitła . Kwiat mniejszy niż zwykle ale taki

Moze Twojej faktycznie więcej swiata by sie przydało bo te roślinki które masz całe światło zabieraja.
Ogród wiecznie nieskończony 22:40, 20 lip 2014

Do góry
Boroweczki maja już piękne owoce
Ogród wiecznie nieskończony 22:39, 20 lip 2014

Do góry
Hortensja annabelle

W trakcie pracy ale bliżej niż dalej do końca
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:37, 20 lip 2014

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Widok na bluszcz i na ta piekna stara ceglę...nieoceniony.z lawendą w klimat prowansji wkracza.pieknie.pozdrawiamy

Monia ależ ja się za Tobą stęskniłam ... salon zewnętrzny w bieli i z kominkiem bomba ... a moja ściana ... daje radę i do frontu ... gdzie ewakuuję się z leżaczkiem do czasu gdy taras ... południowy taras dostanie pergolę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies