Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:09, 24 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
foty światowe przy moim upodobaniu do bylin taki stan porzadku nie mozliwy ...choc czasem mi sie marzy

Justynko- mam tak samo.
Mimo wszystko u Reni jest mocne ograniczenie gatunków. Na rzecz formy.
Też czasami za tym tęsknię.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:00, 24 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, czemu na tych dwóch fotkach ścianka nie wygląda tak samo?
Na pierwszej wylewka jest na samym brzegu. A na drugim jakby była szersza i wylewka bardziej do środka... Pomijam szerokość, bo to może być złudzenie optyczne.
Fotki wyglądajq na robione o tym samym czasie.
Czy cow mi umknęło?

Iwonko...ścianka Reni jest po łuku
Ten kawałek co go nie widać z brzegu jest załamany

Borówcowy raj 15:59, 24 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Moniko, do pewnego momentu wiosną przeczytapam twój wątek. Myelałam, że z tak wielkimi kulami nic nie da się zrobić. I na pinach znalazpam twój ogród w nowej odsłonie sierpniowej, zachwyciły mnie niskie dywany przy kulach. A potem znalazłam okrąg z miejscem na ognisko i ściankę. Masz cudownie.

Ania pisała ci, że ta twoja roślinka to trzykrotka. Potwierdzam. U mnie fajnie rośnie. Jest to wybór mojego e-ma ze szkółki. Zachwyciły go niebieskie kwiaty na niby trawce. Kupiliśmy 3 sztuki, wsadziliśmy do auta, w domu się zdziwiliśmy, bo kwiatów nie było
Doczytałam, że są to kwiaty jednego dnia. Zamykają się wieczorem. Następnie pojawiają się kolejne. U mnie tak co drugi dzień jest wysyp. Ja lubię jej delikatność... Choć początkowo miapam nerwa na to krótkie kwitnięcie. Jak ma sucho, żółknie ...

Wiosną planuję robić ściankę z cegły.
Mogłabyś opisać, jakich błędów uniknąć?
Miłej niedzieli

Nie będzie trzykrotki. Podobnie chyba zachowują się liliowce prawda?
A co do ścianki, to ona jest bardzo prowizoryczna. Ładna tylko z przodu. Reszta ma zarosnąć bluszczem. Nie chciało mi się kamienia więcej kupować. Na razie się nie rozleciała .
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:15, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ścianka wodna

Reniu, czemu na tych dwóch fotkach ścianka nie wygląda tak samo?
Na pierwszej wylewka jest na samym brzegu. A na drugim jakby była szersza i wylewka bardziej do środka... Pomijam szerokość, bo to może być złudzenie optyczne.
Fotki wyglądajq na robione o tym samym czasie.
Czy cow mi umknęło?

Wszystkiego po trochu 14:28, 24 paź 2016

Do góry
Witaj Mireczko po przerwie.
Życzę wszystkiego dobrego. Oby wszystko się ułożyło.
Piękna jest rozplenica na pierwszym zdjęciu.
Ma takie śliczne kotki. I wita przy ścieżce
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:38, 24 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Może kiedyś odwiedzę twój ogród w realu. I podotykam wszystko, by sprawdzić, czy prawdziwy.
Iwonka prawdziwy, prawdziwy Podotykałam, a powiem Ci, że też myślałam, że to niemożliwe mieć taki perfekcyjny ogród
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:46, 24 paź 2016

Do góry
Reniu, popatrzyłam sobie fotki. Piękny ogród stworzyłaś. I ta jesień z przebarwiającymi się liśćmi i trawami, rozchodnikami - śliczna jest.
Może kiedyś odwiedzę twój ogród w realu. I podotykam wszystko, by sprawdzić, czy prawdziwy.

Podwórkowa rehabilitacja 15:56, 23 paź 2016

Do góry
Witam serdecznie moich Gości w tę piękną niedzielę. Słoneczko świeci aż miło. Pewnie wszyscy na grzybach albo na świeżym powietrzu
Dziękuję za Wasz głos w sprawie komody i za komplementy

tulucy napisał(a)
Napięcie rośnie zapowiada się super

Ascot właśnie muszę przesadzić i dlatego kombinuję...

tulucy napisał(a)
Piękna

Ciekawa jestem gdzie ją umieścisz, w ogóle czekam na czerwiec u Ciebie
Dziękuję

Agania napisał(a)
Ja aż niedowierzam

Dobrze, że nie mam słomianego zapału, bo miałam chwile zwątpienia w sens tej pracy.

Nallar napisał(a)
Brawo za upór, wytrwałość i wiarę że się uda.
Warto było, jest piękna.

Dziękuję Ewuniu. Nawet z tymi urwanymi uchwytami fajnie wygląda

Iwk4 napisał(a)
Jej, Reniu, jakie cudo stworzyłaś.
Gratuluję efektu i podziwiam pracę.
Co to jest zmywacz w żelu?

Dziękuję
Zmywacz w żelu to taka specjalistyczna chemia rozpuszczająca farbę.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Reniu normalnie jakbym siebie widziała przed dwoma laty czyszczącą z warstw farby olejnej kredens do gospody Cudnie wyszła szafeczka Ja bym pewnie zostawiła w kolorze blatu , ale i w tym jest śliczna i co najważniejsze z historią Uwielbiam takie przedmioty

Dziękuję też uwielbiam i wiedziałam, że Tobie też się spodoba choćby z sentymentu A wiesz, że jak oszlifowałam drzwiczki i zobaczyłam jakie są piękne to przyszła mi myśl aby były tylko polakierowane Ale potem rozsądek wziął górę. Mebel stoi w ciemnym pomieszczeniu od północnej strony, ma rozjaśniać kąt i taki spełnia swe zadanie.

Katkak napisał(a)
Reniu, komoda wyszla bajecznie. Podziwiam samozaparcie do usuwania kolejnych warstw farby.

Dziękuję Kasiu, technikę ćwiczyłam na drzwiach, też wyszły świetnie po konsultacjach z Tobą Muszę je też obfocić

Karol99 napisał(a)
Bardzo ładna ta komoda. Takie meble są niepowtarzalne.

Dzięki Karol, coś Cię mało ostatnio, pewnie masz mnóstwo nauki
Niepowtarzalność to jeden z atutów takich mebli.

yolka napisał(a)
Stare przedmioty warto ratować, są piękne i są naszą przeszłością. Fajną rzecz zrobiłaś

Dziękuję Jolu, mam takie samo zdanie na temat staroci
Mam jeszcze witrynę dębową i kredens do odnowienia w przyszłości. O zmianie koloru na Ikeowskich krzesłach nie piszę, bo to pikuś

Rumianka napisał(a)
Komoda wyszła super...Tyle pracy włożyłaś w jej odnowienie, ale zobacz jak było warto...Pradziadek patrzył z góry na Twoje poczynania z radością w serduchu... A przy okazji wróciłam myślami jak odnawiałam starą ławkę z 5 warstw farby...Listwy dałam całkiem nowe, bo stare były połamane i spróchniałe...Ratowałam więc stelaż metalowy...też dawałam żel...Masz fajną pamiątkę rodzinną, to jest taka podróż sentymentalna, prawda?

Dziękuję bardzo...tak piszesz jak ja to czułam. Podróż sentymentalna bardzo przyjemna, dała mnie i Julii dużo radości.

lojalna_ napisał(a)
Na tę relacje czekałam , delektuje sie kolejnymi etapami .....ech ten zapach ...nadal czujesz babcine krople ....

Swietnie wyszło swietnie ))

Dziękuję Jolu, krople czułam jeszcze dwa razy... potem po malowaniu i lakierowaniu zapach zniknął

AnnaCh napisał(a)
Reniu piękny kredens wyszedł, przynajmniej ma duszę

Dziękuję Aniu, masz rację

Jana napisał(a)
Wow komoda wyszła pięknie

Dziękuję ... a w szufladzie były dwa stare poradniki pszczelarza. Oczywiście zachowałam je
Pamiętacie biały czajniczek na esencję mojej Babci. Otóż dziś komoda i ten czajniczek znów się spotkały
Na potrzeby sesji, w podziękowaniu dla Was

Doświadczalnia bylinowo-różana 12:05, 23 paź 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

Ładne są, smukłe. Zastanawiałam się nad Fastigiata Robusta, ale kupiłam fastigiata. No i rozczochrane są, każdy inny. W końcu chyba powstanie z nich żywopłot a nie każda kolumna z osobna.

Skoro każdy inny, to może nie Fastigiata. Bo one też raczej smukłe są, a dopiero z wiekiem pęcznieją.

Mysza napisał(a)
Ewa, śliczne dekoracje jesienne
Cisy pasują idealnie w tym miejscu.

Dzięki Cisy w tym miejscu też mi się podobają

jolanka napisał(a)

Podobno cisy nie lubią "dotykaczy" ale poza tym krzaczek się rozrósł i za bardzo wchodzi pod cis, nie ma tego efektu, jakby znikał - będę przesadzać te kilkanaście centymetrów

No to zobaczę. Jeśli zauważę, że kocimiętka zbytnio dominuje, to ją wywalę.

Kawa napisał(a)
macham Ewunia
donice z wrzosami śliczne
róże też no...
ale ta niska kocimiętka też śliczna , ta wielka jakoś do mnie nie przemawia

Hej Kamilko, odmachuję Niską kocimiętkę polecam. Jest bardzo wytrwała i taka poduszkowa

Dominika11 napisał(a)
pięknie to wygląda

Dzięki Domi

Kasiek napisał(a)
Gdzie kupilas cisy? Piekne sooom....

Kupiłam w szkółce niedaleko, tu na miejscu

Iwk4 napisał(a)

Piękna jesień

Twoja Summer Song wygląda na zdrowiutką różyczkę

Dzieki Summer miała trochę plamistości, ale zrzuciła te liście a nowe nic nie mają. Kwitnie dalej, cały czas

Johanka77 napisał(a)
Piękna jesień u Ciebie. A cisów zazdroszczę. Marzą mi się

Asiu, jeśli tylko masz na nie miejsce to sadź

Milka napisał(a)
Dekoracje jesienne super i te donice, jak moje, tylko mniejsze, a u mnie nadal lato w donicach i nie wiem czy zmienię, lenia mam

Jeśli Ty masz lenia, taka pracowita kobieta, to pewnie organizm sam się dopomina odpoczynku. Nic na siłę

Ogród z rzeźbą 00:26, 23 paź 2016

Do góry
Hej Aniu. Zobaczypam wpisy, ale ciebie nie ma
Pozdrowienia zostawiam
Borówcowy raj 00:11, 23 paź 2016

Do góry
Moniko, do pewnego momentu wiosną przeczytapam twój wątek. Myelałam, że z tak wielkimi kulami nic nie da się zrobić. I na pinach znalazpam twój ogród w nowej odsłonie sierpniowej, zachwyciły mnie niskie dywany przy kulach. A potem znalazłam okrąg z miejscem na ognisko i ściankę. Masz cudownie.

Ania pisała ci, że ta twoja roślinka to trzykrotka. Potwierdzam. U mnie fajnie rośnie. Jest to wybór mojego e-ma ze szkółki. Zachwyciły go niebieskie kwiaty na niby trawce. Kupiliśmy 3 sztuki, wsadziliśmy do auta, w domu się zdziwiliśmy, bo kwiatów nie było
Doczytałam, że są to kwiaty jednego dnia. Zamykają się wieczorem. Następnie pojawiają się kolejne. U mnie tak co drugi dzień jest wysyp. Ja lubię jej delikatność... Choć początkowo miapam nerwa na to krótkie kwitnięcie. Jak ma sucho, żółknie ...

Wiosną planuję robić ściankę z cegły.
Mogłabyś opisać, jakich błędów uniknąć?
Miłej niedzieli

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:21, 22 paź 2016

Do góry
Ha, ha
Fajny zwyczaj z tą belką
To tak jak u nas wiankowanie więźby i oblewanie, by wszystko się dobrze trzymało
Zbyszek się pyta, ile tego piwa masz kupić? Bo moze warto na ten wykup zawitać, hi, hi

Nooo, piwo dla dzieci - wesoły był taki dzień
A ogródki fajnie się zapowiadają
Zachęcają do wejścia
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:13, 22 paź 2016

Do góry
Iza, jak ty fajnie historyjki opowiadasz
A co z tą belką? O co chodzi?
Ogród z pergolą 08:50, 22 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, fajna ta gra w zielone
Niestety do jutra jestem na telefonie tylko.
W poniedziałek będzie komp

Iwonka no problem, to w poniedziałek zagrasz?
Podwórkowa rehabilitacja 07:32, 22 paź 2016

Do góry
Jej, Reniu, jakie cudo stworzyłaś.
Gratuluję efektu i podziwiam pracę.
Co to jest zmywacz w żelu?
Ogródek Iwony II 07:20, 22 paź 2016

Do góry
Reniu, jeszcze nie zmieniłam. Chwilowo zachwycam się czerwienią liści. Po zachwytach postaram się go ogarnąć
Ogród z pergolą 07:18, 22 paź 2016

Do góry
Aniu, fajna ta gra w zielone
Niestety do jutra jestem na telefonie tylko.
W poniedziałek będzie komp
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 06:47, 22 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
W pierwszy weekend października jeszcze było kwitnąco...

Ale czad
Gosiu, dla mnie też starczy kilka nasionek tego cuda?
Czy aminek jest jednoroczny?
Ogród prawie romantyczny 20:57, 21 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Agnieszko, twoja aspirinka piękna, kwitnie ci długo. nawet sobie wygooglowalam, poczytałam i zamknęłam stronę szkółki - miejsca brak na kolejne róże. Z białych mam artemis. Jesienią przesadzałam, jak widziałam u Nawigatorki jej wielkość. teraz może sobie rosnąć. Też ma takie zdrowe listki jak twoja aspirinka

Odpozdrawiam

Aspirynkę polecam, bo to piękna, zdrowa i niezawodna róża. Może kiedyś znajdziesz dla niej miejsce. Mam trzy artemis, hmmm... czyżby za jakiś czas też czekało mnie przesadzanie?

Tydzień temu aspirina wyglądała tak

a dzisiaj już jesiennie bardzo

Ogródek Iwony II 18:21, 21 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Elisko, winobluszcz jest piękny, ale może być problemem
Sierpień 2014 - akcja likwidowania winobluszczu przy tarasie:

ścięliśmy 10-letni winobluszcz, wybraliśmy całą ziemię z donicy - takie miał korzenie:

Pomiędzy cegłami nawet przerastał
Teraz berberysy tu rosną:

Super te berberysy do elewacji pasują,do tego te róże - miodzio!. Ja też mam winobluszcz więc wiem jaki jest inwazyjny...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies