Nie będzie trzykrotki. Podobnie chyba zachowują się liliowce prawda?
A co do ścianki, to ona jest bardzo prowizoryczna. Ładna tylko z przodu. Reszta ma zarosnąć bluszczem. Nie chciało mi się kamienia więcej kupować. Na razie się nie rozleciała .
Reniu, czemu na tych dwóch fotkach ścianka nie wygląda tak samo?
Na pierwszej wylewka jest na samym brzegu. A na drugim jakby była szersza i wylewka bardziej do środka... Pomijam szerokość, bo to może być złudzenie optyczne.
Fotki wyglądajq na robione o tym samym czasie.
Czy cow mi umknęło?
Witaj Mireczko po przerwie.
Życzę wszystkiego dobrego. Oby wszystko się ułożyło.
Piękna jest rozplenica na pierwszym zdjęciu.
Ma takie śliczne kotki. I wita przy ścieżce
Reniu, popatrzyłam sobie fotki. Piękny ogród stworzyłaś. I ta jesień z przebarwiającymi się liśćmi i trawami, rozchodnikami - śliczna jest.
Może kiedyś odwiedzę twój ogród w realu. I podotykam wszystko, by sprawdzić, czy prawdziwy.
Witam serdecznie moich Gości w tę piękną niedzielę. Słoneczko świeci aż miło. Pewnie wszyscy na grzybach albo na świeżym powietrzu
Dziękuję za Wasz głos w sprawie komody i za komplementy
Ciekawa jestem gdzie ją umieścisz, w ogóle czekam na czerwiec u Ciebie
Dziękuję
Dobrze, że nie mam słomianego zapału, bo miałam chwile zwątpienia w sens tej pracy.
Dziękuję Ewuniu. Nawet z tymi urwanymi uchwytami fajnie wygląda
Dziękuję
Zmywacz w żelu to taka specjalistyczna chemia rozpuszczająca farbę.
Dziękuję też uwielbiam i wiedziałam, że Tobie też się spodoba choćby z sentymentu A wiesz, że jak oszlifowałam drzwiczki i zobaczyłam jakie są piękne to przyszła mi myśl aby były tylko polakierowane Ale potem rozsądek wziął górę. Mebel stoi w ciemnym pomieszczeniu od północnej strony, ma rozjaśniać kąt i taki spełnia swe zadanie.
Dziękuję Kasiu, technikę ćwiczyłam na drzwiach, też wyszły świetnie po konsultacjach z Tobą Muszę je też obfocić
Dzięki Karol, coś Cię mało ostatnio, pewnie masz mnóstwo nauki
Niepowtarzalność to jeden z atutów takich mebli.
Dziękuję Jolu, mam takie samo zdanie na temat staroci
Mam jeszcze witrynę dębową i kredens do odnowienia w przyszłości. O zmianie koloru na Ikeowskich krzesłach nie piszę, bo to pikuś
Dziękuję bardzo...tak piszesz jak ja to czułam. Podróż sentymentalna bardzo przyjemna, dała mnie i Julii dużo radości.
Dziękuję Jolu, krople czułam jeszcze dwa razy... potem po malowaniu i lakierowaniu zapach zniknął
Dziękuję Aniu, masz rację
Dziękuję ... a w szufladzie były dwa stare poradniki pszczelarza. Oczywiście zachowałam je
Pamiętacie biały czajniczek na esencję mojej Babci. Otóż dziś komoda i ten czajniczek znów się spotkały
Na potrzeby sesji, w podziękowaniu dla Was
Moniko, do pewnego momentu wiosną przeczytapam twój wątek. Myelałam, że z tak wielkimi kulami nic nie da się zrobić. I na pinach znalazpam twój ogród w nowej odsłonie sierpniowej, zachwyciły mnie niskie dywany przy kulach. A potem znalazłam okrąg z miejscem na ognisko i ściankę. Masz cudownie.
Ania pisała ci, że ta twoja roślinka to trzykrotka. Potwierdzam. U mnie fajnie rośnie. Jest to wybór mojego e-ma ze szkółki. Zachwyciły go niebieskie kwiaty na niby trawce. Kupiliśmy 3 sztuki, wsadziliśmy do auta, w domu się zdziwiliśmy, bo kwiatów nie było
Doczytałam, że są to kwiaty jednego dnia. Zamykają się wieczorem. Następnie pojawiają się kolejne. U mnie tak co drugi dzień jest wysyp. Ja lubię jej delikatność... Choć początkowo miapam nerwa na to krótkie kwitnięcie. Jak ma sucho, żółknie ...
Wiosną planuję robić ściankę z cegły.
Mogłabyś opisać, jakich błędów uniknąć?
Miłej niedzieli
Ha, ha
Fajny zwyczaj z tą belką
To tak jak u nas wiankowanie więźby i oblewanie, by wszystko się dobrze trzymało
Zbyszek się pyta, ile tego piwa masz kupić? Bo moze warto na ten wykup zawitać, hi, hi
Nooo, piwo dla dzieci - wesoły był taki dzień
A ogródki fajnie się zapowiadają
Zachęcają do wejścia
Aspirynkę polecam, bo to piękna, zdrowa i niezawodna róża. Może kiedyś znajdziesz dla niej miejsce. Mam trzy artemis, hmmm... czyżby za jakiś czas też czekało mnie przesadzanie?