Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Kuba 07:21, 23 paź 2016

rabata z RB i zawilcami wygląda zachęcająco, tylko dlaczego kończy się w połowie, dalej będzie coś innego?
moje zawilce w tym roku w ogóle nie wzeszły, mam wrażenie że to kapryśna roślina, bo czytam że u innych też różnie, może Ty masz lepsze z nimi doświadczenia
Anabell 21:33, 23 paź 2016

Monico - nadrobiłam wielkie zaległości
Sad wydoroślał, iglaki porosły, widać ogromnie wielkie zmiany nastąpiły, nowe rabaty Ścianka wodna nowość- bardzo mi się podoba
Rozplenicy Cassian nie spotkałam jeszcze a w sprzedaży to rzadkością są nazwy odmian co mnie denerwuje.
Monico z trzykrotki to nie będziesz zadowolona.
Ja wyrzucam ją na niewidoczne miejsce, zagłuszy miejsce przed chwastami.
Było wcześniej już pięknie masz wielkie wyczucie doskonałości nie umiem tego.
Borbetka 15:55, 24 paź 2016

violinek napisał(a)
Fajny plan ...bede podpatrywac ...sama mam "rabate pod swierkami " i chyba wyprobowalam juz wszystko co jest kwaso i cieniolubne - najlepiej rosna mi hosty ( aczkolwiek w tym roku zaliczylam duze straty - nornice , ktore lubia takie zakamarki ) , dosadzilam tez hortensje ogrodowa - moze da rade
Borbetko ..niech na swierkowej rosnie wszystko na zdrowie !
Pozdrawiam V.

Zacytuję, bo mi się pomyli. Ogrodowa da radę. Host nie mogę mieć. Problem ze ślimakami mam straszny.
Borbetka 15:56, 24 paź 2016

butterfly napisał(a)
Borbetka, pospacerowałam po twoim sierpniowym ogrodzie (tak, takie zaległości miałam...) i już mi cieplej
Soczyście i pulchniutko na rabatach.
Nowy lifting rabaty bardzo na plus, połączenie RB z zawilcami do skopiowania ale u mnie chyba już nie wcisnę...

Też miałam z. Honorine Jobert ale w tym roku nie dały popisu. Niby nie wymarzły bo pokazały liście ale do tej pory do wys ok 25 cm...oczywiście nie zakwitły... zostawiłam na razie , zobacze co będzie po tej zimie ale nie mogłam sie oprzeć i zakupiłam na to samo miejsce Whirlwind...

Też się o to zamartwiam. Może mogłam kupić zwykłe różowe? Ale te białe są tak śliczne. Najwyżej wymienię na przyszły rok. A te przykryję grubą warstwą liści.
Borbetka 15:57, 24 paź 2016

MirellaB napisał(a)
Monika skoro zamówiłaś to wybrałaś już kolor narcyzów?
Mi się wszystkie podobają: białe, żółte, lekko żółte z pomarańczowym dziobem, żółte pełne - tyle tych piękności

Białe kupiłam. Takie: http://cebule-kwiatowe.pl/produkt/narcyz-pachnacy-bridal-crown-5-szt.html
Borbetka 15:59, 24 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Moniko, do pewnego momentu wiosną przeczytapam twój wątek. Myelałam, że z tak wielkimi kulami nic nie da się zrobić. I na pinach znalazpam twój ogród w nowej odsłonie sierpniowej, zachwyciły mnie niskie dywany przy kulach. A potem znalazłam okrąg z miejscem na ognisko i ściankę. Masz cudownie.

Ania pisała ci, że ta twoja roślinka to trzykrotka. Potwierdzam. U mnie fajnie rośnie. Jest to wybór mojego e-ma ze szkółki. Zachwyciły go niebieskie kwiaty na niby trawce. Kupiliśmy 3 sztuki, wsadziliśmy do auta, w domu się zdziwiliśmy, bo kwiatów nie było
Doczytałam, że są to kwiaty jednego dnia. Zamykają się wieczorem. Następnie pojawiają się kolejne. U mnie tak co drugi dzień jest wysyp. Ja lubię jej delikatność... Choć początkowo miapam nerwa na to krótkie kwitnięcie. Jak ma sucho, żółknie ...

Wiosną planuję robić ściankę z cegły.
Mogłabyś opisać, jakich błędów uniknąć?
Miłej niedzieli

Nie będzie trzykrotki. Podobnie chyba zachowują się liliowce prawda?
A co do ścianki, to ona jest bardzo prowizoryczna. Ładna tylko z przodu. Reszta ma zarosnąć bluszczem. Nie chciało mi się kamienia więcej kupować. Na razie się nie rozleciała .
Borbetka 16:00, 24 paź 2016

Zielona napisał(a)
Monia - zmiana rewelacyjna, ale kiedy patrzę na starą fotkę, to uśmiecham się do siebie, bo Ty ZAWSZE masz i miałaś idealnie czysto, zadbane, przycięte... Bardzo to w Tobie lubię, bo przypomina mi słowa mojej Mamy z ciężkich czasów, kiedy mój pokój wyglądał... hmmmm... nie wyglądał, a Mama mawiała: "Marta, jeśli będziesz dbała, by był porządek - to choćby nie wiem jak skromnie tu było, będzie ładnie".

Jak przystało na Martę, trafne wszystko .
Borbetka 16:00, 24 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Fajna rewolucja na tyłach się dokonała.
Poprosimy o nowe fotki frontu!

Są Marzena, w wizytówce.
Borbetka 16:01, 24 paź 2016

Kuba napisał(a)
rabata z RB i zawilcami wygląda zachęcająco, tylko dlaczego kończy się w połowie, dalej będzie coś innego?
moje zawilce w tym roku w ogóle nie wzeszły, mam wrażenie że to kapryśna roślina, bo czytam że u innych też różnie, może Ty masz lepsze z nimi doświadczenia

To ujęcie przekłamuje. Red Baron jest aż do kul, które się rozrosną. Imperata na całej linii. Nie mam doświadczenia z zawilcami, ale się na nie rzuciłam, bo nie mogę się napatrzeć u innych na nie .
Borbetka 16:04, 24 paź 2016

Anabell napisał(a)
Monico - nadrobiłam wielkie zaległości
Sad wydoroślał, iglaki porosły, widać ogromnie wielkie zmiany nastąpiły, nowe rabaty Ścianka wodna nowość- bardzo mi się podoba
Rozplenicy Cassian nie spotkałam jeszcze a w sprzedaży to rzadkością są nazwy odmian co mnie denerwuje.
Monico z trzykrotki to nie będziesz zadowolona.
Ja wyrzucam ją na niewidoczne miejsce, zagłuszy miejsce przed chwastami.
Było wcześniej już pięknie masz wielkie wyczucie doskonałości nie umiem tego.

Lubię mieć ogarnięte, a zdjęcia ... ? Nie zawsze pokazują jak jest naprawdę. Doskonałość to doskonałe słowo. Dziękuję bardzo Anabell.