Wczoraj i dzisiaj opady deszczu i tak ma być do końca tygodnia.
Lawendy czas Obcięłam bardzo krótko na wiosnę, uwielbiam jak jest taka stojąca i się nie pokłada.
Też mam takie klematisy. W opisie tylko sądzić i patrzeć jak rosną i kwitną. A tu klapa. Nawet błękitny anioł taki sobie szału nie ma.
Jedynie dwa które kiedyś kupiłam w Lidlu szaleją 2 razy do roku. Widzę u niektórych mają piękne klematisy kwitnące. Jak to robią nie wiem.
Dziś trochę podziałałam w ogrodzie. Po południu było nawet bardzo przyjemnie, bo zaświeciło słońce. Posadziłam resztę jeżówek, które wczoraj przysłano, przycięłam azalie. Posadziłąm róże Cutie Pie, bo czekały w kolejce w donicach już o wiele zadługo. Przyjcięłam też część tawuł japońskich - na wszystkie już nie miałam siły.
Podoba mi się zgranie tu koloru róży Garden of Roses z hortencją.
A to te dmuchawce tak Ci się porozsiewały?
Ja miałam jednego rok temu ale w tym roku nic nie wyrosło. Nie wiem skąd przywędrował ale z chęcią bym go jeszcze zobaczyła
Byłam dzisiaj w ogrodniczym na Kowalach i marketowych działach ogrodowych, myślałam, że sobie róże pooglądam a tu lipa, same mizerne końcówki, głównie okrywowych. No ale jedna, taka właśnie wyprzedażowa rabatówka wpadła mi w oko, bo to mój ulubiony różany odcień i wzięłam. Pobawię się z nią na razie w donicy a jak zrobię tetrisy po wysadzeniu miskanta jesienią, będę myśleć nad miejscem dla niej.
Na razie wybrałam internetowo coś co mi się podoba, ale z tego miliona mogę wybrać jeszcze max jedną
Oto i ona: National Parks "Gorgeous", musiałam trochę połamanych gałązek i suchych liści wyciąć
Zazwyczaj się nie wtrącam w ogrody. Każdy ma swoją koncepcję.
Ja bym przycielam tuje do równości. Kiedyś też miałam opory ze swoimi tujami. Górka im dobrze odrasta później co 2 lata lekko przyciąć.
Popatrz na trzmieliny na pniu, surmie, derenie też ładne. Dęby błotne Grean dwarf na pniu te przy okazji dadzą pokaż koloru w jesieni. One nie rosną szybko i można je formować.