Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:38, 14 lis 2025

anabuko1 napisał(a)

Ładne jesienne barwy.
Ale i ogrom liści do grabienia

Już spadły i zagrabione na dwie tury
sylwia_slomc... 21:12, 14 lis 2025

eda napisał(a)
Kochane chłopaki niech im się powodzi
Fajnie was zobaczyć Sylwuś .
Jeju jak połamało przewiało Żona twojego ? Przepracował się ? No nie ... współczuję tyle pracy już wykonaliście ...przejełaś pałeczkę podziwiam i życzę fajnego fachowca na ciągnięcie dalej budowy ...trzymam kciuki za wasze zdrowie .

Miał przyjść brat Emusia, ale chyba sobie odpuścimy już w tym sezonie bo pogoda w przyszłym tygodniu już bardziej zimowa ma być....
Kręgosłup i biodra dają w kość.
eda 22:44, 14 lis 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Miał przyjść brat Emusia, ale chyba sobie odpuścimy już w tym sezonie bo pogoda w przyszłym tygodniu już bardziej zimowa ma być....
Kręgosłup i biodra dają w kość.

Ojej też tak myślę trza się wstrzymać odpocząć już bo idzie zimno początek śnieg z deszczem ... u mnie też Żon mój położył pod elewacja od ziemi płytki i nie fuguje odkłada na wiosnę także zdrówka odpocznijcie i spokojnej nocy ...
sylwia_slomc... 08:24, 15 lis 2025

eda napisał(a)

Ojej też tak myślę trza się wstrzymać odpocząć już bo idzie zimno początek śnieg z deszczem ... u mnie też Żon mój położył pod elewacja od ziemi płytki i nie fuguje odkłada na wiosnę także zdrówka odpocznijcie i spokojnej nocy ...

Ja fugowałam bo się bałam, że jak woda się dostanie i przyjdzie mróz to odparzy bo rozsadzać będzie. Trzeba by zaczynać robotę od początku...
vita 10:31, 15 lis 2025

Trudno zwolnić tempo robót przed zimą, ale jak czytam, ogarniasz wszystko z takim typowym dla Ciebie optymizmem. Udali się Wam chłopcy, super foty z koncertu

Te hosty nadal atrakcyjne Bardzo lubię oglądać Twoje zdjęcia

sylwia_slomczewska napisał(a)
sylwia_slomc... 16:48, 15 lis 2025

vita napisał(a)
Trudno zwolnić tempo robót przed zimą, ale jak czytam, ogarniasz wszystko z takim typowym dla Ciebie optymizmem. Udali się Wam chłopcy, super foty z koncertu

Te hosty nadal atrakcyjne Bardzo lubię oglądać Twoje zdjęcia

Bo ja na zdjęciach pokazuje wszystko, nawet jak już jest nie ładne
Hosty w tym roku ładnie się przebarwiły praktycznie wszystkie, ale paprocie uschły jeszcze w czasie wakacji jak przyszedł okres wiatrów i zero deszczu przez miesiąc i dłużej. W zasadzie w tym sezonie było bardzo deszczowo u nas od samej wiosny, ale potem dwa takie miesiące kompletnej suszy. Dla roślin szok. Nawet liliowce nad rowem mimo podlewania zaschły prawie całkiem. Mam nadzieję, że wiosną się obudzą. Podejrzewam, że mogą być podkopane przez nornice i dlatego, ale nic nie poradzę bo są już po tylu powodziach za głęboko pod ziemią. Nie ma szans nawet zrobić sadzonki bo się do korzeni dokopać nie udaje.
Joku 18:00, 15 lis 2025

Klimat u was jakiś mało sympatyczny. Albo leje bez opamiętania, albo suszy. Chociaż jak mój M patrzy na mapę pogody to mówi: no tak, szczęściarze oni znowu mają ciepłe lato a my zimno i wiatr.
kasiek 18:20, 15 lis 2025

Piękne zestawienie! Fot tyle co kolorów na jesień, w zimowe wieczory może uda mi się nadrobić Chłopaki petarda, gratuluje, a eMusia pozdrów i przekaż życzenia duuuuużo zdrowia i sił!
sylwia_slomc... 19:59, 15 lis 2025

Joku napisał(a)
Klimat u was jakiś mało sympatyczny. Albo leje bez opamiętania, albo suszy. Chociaż jak mój M patrzy na mapę pogody to mówi: no tak, szczęściarze oni znowu mają ciepłe lato a my zimno i wiatr.
Taka miejscówka nad Wisłą pod Tatrami
sylwia_slomc... 20:00, 15 lis 2025

kasiek napisał(a)

Piękne zestawienie! Fot tyle co kolorów na jesień, w zimowe wieczory może uda mi się nadrobić Chłopaki petarda, gratuluje, a eMusia pozdrów i przekaż życzenia duuuuużo zdrowia i sił!

Przekazane Twojego też pozdrów od nas