Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 17:24, 15 lis 2025

Dzięki Dziewczyny

Też gotuję zupy na kościach, tym razem będę tego miała sporo dwóch połówek nie wezmę bo po prostu ich nie zmieszczę do zamrażarki

Tu ja trzymam balustradę

W pokoju z zamaskowanymi rurami przymocowaliśmy listwy przypodłogowe i dwa regały na książki do ścian. Dziś obiad i fajrant ale jutro będę mogła parę książkowych kartonów opróżnić i ułożyć je na półkach

ElzbietaFranka 21:32, 15 lis 2025

K....a przeczytałam twoja odpowiedz.

Daj spokój z tą dynia. Każdego roku rozdaje teraz mnie dają i się proszą abym wzięła. Zastanawiam się, czy sądzić w przyszłym roku skoro tyle chętnych .
Mieszkam nie daleko Instytutu Genetyki SGGW. Właśnie mają pole dyniowe. Tam dynie jakie chcesz wpuszczają na teren aby tylko ludzie brali.

Też miałam bardzo duże problemy z przeprowadzeniem mediów w drodze. W akcie notarialnym nie dałam sobie wpisać zgody współwłaścicieli na przeprowadzenie mediów i musiałam sądownie to przeprowadzić 3 lata to trwało. Nie bo nie.
Takie skur.... Że na nich patrzeć nie mogę.

Bardzo ładny pokój na poddaszu pomalowany na zielono.
Może w przyszłym roku zaczniemy malować bo mam całą górę na biało już pachnie nudą.

Cieszę się, że tak wszystko u ciebie dobrze idzie. Powodzenia.

Pozdrawiam
tulucy 22:08, 15 lis 2025

Agata, Karo, tak też będę malować przed. Malo, ze wygodniej, to do tego to jest bezpieczniejszy sposób, bo pokrywa się całą deskę, a potem jak drewno pracuje, to nie ma braków w kolorze, że pióro wychodzi surowe drewno.
Kontonaogrod 02:11, 16 lis 2025

Ela ściskam

Zawsze mnie zastanawiało czym kierują się tacy ludzie. Zamiast sobie pomagać a przynajmniej nie przeszkadzać… czysta złośliwość i chęć odwetu? Za zero winy? Żebym jeszcze tej sąsiadce coś zrobiła prócz tego że kupiłam działkę naprzeciwko.. pewnie wystarczyło jakbym im coś zrobiła to może bym zrozumiała… ale tak? Też umowę o przyłączenie z Tauronem podpisałam w 2022. Walka trwała trzy lata

Łucja dokładnie

Nie mogę spać. Młoda na kolejnej 18txe, wzięłan auto żeby się tam dostać mam nadzieję nic głupiego im do głowy nie przyjdzie. Impreza bez alkoholu. Oby.

Kontonaogrod 08:54, 16 lis 2025

Z balustradami

Tyle zostało z dyni

sylwia_slomc... 09:17, 16 lis 2025

Bardzo ładny ten domek, podoba mi się. U mnie dynie wyjadają prawie do samej skorupy. Daje im razem z pestkami. Rozkrojoną tylko. U nas to głównie araukany tak wydziobują ją do zera.
Nie chcę Cię pozbawiać złudzeń, ale jeszcze nie słyszałam o 18-ce bez alko. A tych 18-stek moi przerobili nie mało. Zawsze ktoś przyniesie zwłaszcza jeśli w gronie osób są już takie pełnoletnie i nie ma rodziców w domu. A młodzi wolą bawić się bez nadzoru... Głupi wiek bo już się czują tacy dorośli, a to tylko wzgl. prawa ą bo w głowach jeszcze zielono mi. A o odpowiedzialności mało które myśli. Za to wszystkie myślą o wolności od rodzicielskiego nadzoru
kami 09:20, 16 lis 2025

Kury to zawsze dobre utylizatory
Fajnie i mgliście. Lubię takie proste balustrady. Napiszesz jaki jest koszt jednej?
Kontonaogrod 09:57, 16 lis 2025

Młoda wróciła w jednym kawałku. Przeziębiona i ze zdartym gardłem. Alko ktoś przyniósł - jak piszesz Sylwia - ale nie piła (tym razem)
Heh

Za dwa balkony i balustradę płaciłam lokalnemu gościowi 10 tys z montażem. Chyba dobra cena bo miałam i 12 i 15 z innych wycen.
Sonka 10:00, 16 lis 2025

Szkoda, że serial z budową się kończy. Podziwiam Waszą determinację i niezwykłą pracowitość, ale dzięki temu zaoszczędziliście sporo kasy. Ja osobiście nie rozumiem, dlaczego dom jest na górce i taki długi podjazd zabierający sporo gruntu i kosztów z tym związanych. Łatwiej by było na dole przy drodze.
Teraz będziesz miała więcej czasu na ogród, chociaż już teraz wygląda, jakby dom był zamieszkany od lat. Domek wyglada bardzo fajnie, ale tam pewnie piździ? Za to widoki obłędne.
Kontonaogrod 11:36, 16 lis 2025

Krysiu Dzialka jak wszystkie tutaj to długi pasek prostopadle od drogi. Z nieprzekraczalną linia zabudowy 200 metrów od asfaltu. Ot i cała tajemnica

Buduje nowy domek w Dobczycach. Póki co utwardzenie terenu tylko z wywozem humusu. Start budowy po świętach