Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 11 sie 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Marzenka pokaż cerex mantana ( nie mogę znaleźć w tym gąszczu stron). mam ja zamiar nabyć u Finki po remoncie przedogródka .
wielki + za te jeżówki w trawkach ...na stówę to skopiuję ale wiem że się i tak nie obrazisz ..i za cię

po malowaniu pokaz choć skrawek twojej pracy ...mam w kuchni kredens i w mieście stolarzy nikt mi go nie chce odnowić , po 13 latach już się porysował tu i tam ..jak zobaczyłam jak Irenka odnowiła meble to mnie chęć na renowację wzięła ...ale bojam sie okropnie takiej roboty

Alinko specjalistkami od malowania, skrobania są Iza. Konstancja i Kasiog. Ostatnio Irenka takiej wlrawy nabrała, że pół Wrocławia pobieliła anjgirsze chyba szlifowanie. Okazało się jednka, że M w czeluściach zakamarków pomieszczenie gospodarczego odnalazł multifukcyjne urządzeni Boscha (chyba innej firmy sprzętu w domu nie mamy....), którym szlifuje deski szybciej niż ja maluje..... Ale jutro M mam przerwe w pracach wiec mam nadzieję, że go dogonie z malowaniem
Carexy pokazałam.
Jeżówki i trawki kopiuj do woli, licencji również udzielam
Hirutkowy raj:)) 22:03, 11 sie 2014

Do góry
Vanilka zaczyna różowieć ale jest cudna

Mój kawałek planety 22:01, 11 sie 2014

Do góry
czytając o walce z perzem często pojawia się w postach i artykułach przyrząd pt widły amerykańskie, - light motive tak zwany, dla mnie widły, to widły ale dlaczego amerykańskie ?
Nie miałam żadnych, chciałam kupić ale jedne widły = dwa różaneczniki, jakiś czas temu zabierałam resztę klamotów z domu po rodzicach gdzie mieszka moja siostra i co znajduję - WIDŁY strasznie się ucieszyłam i wzięłam.
Myślę że nieco odbiegają od dizajnerskich przyrządów Gospodyni tego forum, myślę tez że pamiętają czasy gdy Ameryka była wrogim krajem który zrzucił na nas bombę biologiczną pod postacią stonki

oto one
z proflu ;

i en face

Pszczelarnia 21:59, 11 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Zazdroszcze ci zbiorów u nas większości zjadły ślimaki muszę popracować na następny rok na jakieś osłony buzam mocno tęskniłem za wami

Kondzio, u mnie urzęduje zaskroniec i ropuchy. I - odpukać - ślimaki są z rzadka (oczywiście że je wyciągam tu i ówdzie). Jedna ropucha regularnie wieczorem przychodzi na próg domu, za dnia straszy pod bukszpanem w norze i bardzo boi się podlewania.

Hirutkowy raj:)) 21:58, 11 sie 2014

Do góry
Moje rozmnażanie

Co się stało kwiatom ... 21:58, 11 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Prosze o zdjecia ogrodu i roz hi hi hi

Witaj Kondzio Wiesz jaka była mega burza , fotek nie robiłam bo się bałam, było okropnie
Ale na pocieszkę dla Ciebie mam coś, nic takiego bo wiadomo ciasnota

Pszczelarnia 21:57, 11 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Na chwilkę zrobiłam się skrupulatna. Próba oznakowania róż w ogrodzie:

te tabliczki pewnie w Anglii kupiłaś strasznie mi sie podobają
Hirutkowy raj:)) 21:54, 11 sie 2014

Do góry
I takie tam deszcz pokrapiał

w Oborze też mogą być ogrody 21:53, 11 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
To moje pomidorki w zeszłym roku

a co to za odmiana pomidorków? bo ja dziś wywaliłam paręnaście krzaków - wsio przez choroby.
Kosolkowa Pasja 21:53, 11 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Bakopa-kiedyś mnie nie zachwycała, a teraz polubiłam

I gość. Obchodzę z daleka
Kosolko to nie bakopana pierwszym zdjęciu a konik polny czy świerszcz śliczny , pośpiewał trochę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:52, 11 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Perovskia to taka dziwna roślinka, niby wygląda jak niebieski chwast a mimo to piekna, również zima.

Iza widziałam sadzenie i przymiarki, nawet nie wiem czy coś napisalam??

napisałaś, że widzisz i leżysz ... tzn w ogóle leżysz nie dlatego, że widzisz ... mam nadzieję ... bo akurat chwila była taka i fszyscy się u mnie chwalili, że leżą ...

to tak dla odmiany bo ile naród może na płocie wisieć ... a tak zupełnie nie na temat to wczoraj tak sobie zwizualizowałam ... jakaś sobota ... deklarujący wciąż wiszenie na Twoim płocie w rzeczy samej wiszą ... tak serio ... wychodzisz w pidżamce ... oczka przecierasz a towarzystwo nie znika ... hmmmmmmmmmmmm
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:52, 11 sie 2014

Do góry
Madżenko podziwiam nieustannie Twój ogród

Czy mogłabyś napisać jak się nazywają te trawy które zaznaczyłam i gdzie można je nabyć we Wrocławiu lub okolicach?

Przycinasz runiankę? Ja mam ją u siebie i moja jest dziwnie wysoka?

Pozdrawiam serdecznie
Ogród, który ciągle zmieniam 21:52, 11 sie 2014

Do góry
jeżówka Pink Poodle

niewyraźne zblizenie

widoczek

Co się stało kwiatom ... 21:52, 11 sie 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Cudne widoczki,ja wczoraj z M na rowerkach do Tyńca .Fajnie,że jesteś.

Renatko, fajnie że mnie odwiedziłaś
Tyniec ........piękna trasa rowerowa, zawsze zaczynam od Krowodrzy, potem Wawel i tak dalej..................aż do Tyńca, wracam przez Rząskę.
Dla Ciebie Nasza Dolinka Bolechowicka, wczoraj 6 rano.
Co się stało kwiatom ... 21:52, 11 sie 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Agnieszko, tęskniłam za dolinkami do tego stopnia że wczoraj o 6 rano już byłam w moim ukochanym miejscu na ziemi, oto dowód.
Pozdrawiam Cię cieplutko.
Za Twoim klimatem też tęskniłam

Hirutkowy raj:)) 21:50, 11 sie 2014

Do góry
Róże

Hirutkowy raj:)) 21:45, 11 sie 2014

Do góry
Mieczyki oj pokładają się

ogrodoweimpresjejolki 21:44, 11 sie 2014

Do góry
A ja Jolu zostawię tęczę......czekamy na Ciebie
Pszczelarnia 21:44, 11 sie 2014

Do góry
Na chwilkę zrobiłam się skrupulatna. Próba oznakowania róż w ogrodzie:

Pszczelarnia 21:44, 11 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Posadziłam graby fastigiata przed furtką - mają utworzyć łuk. Już je giąć na drutach, czy powinny jeszcze rosnąć? Nie wiem. Doradźcie.

Czym wyściółkować ziemię w tej części części stołu kamiennego? Korą zmieloną? Zrębkami? Nie wygląda schludnie, owocująca węgierka utrudnia sprawę. Proszę o poradę, mile widziane różne spojrzenia.

z grantami bym jeszcze poczekał a podłogę zrobiłbym ze starej cegły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies