Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w skali mikro cz.II 22:31, 10 sie 2014

Do góry
Dziewczynki Kofane jestem dzięki ze zaglądacie i pamiętacie . Dziś na szybciora mega szybka relacja z ogrodnictwa egipskiego

Kwiaty

To tak na rozgrzewkę ciąg dalszy nastąpi ... jutro ściskam Was mooocno

Dwa ogrody 22:24, 10 sie 2014

Do góry
Małgoś, kilka róż to nowe nabytki. Te, które już rosły wcześniej zabrały się za drugie kwitnienie. Ale wilgotne i gorące lato nie oszczędza roślin, troszkę chorują nie tylko róże, ale nawet lawendy, z którymi do tej pory nie miałam żadnego problemu.
Vanilki mają dwa lata, przesadzałam je ze starego ogrodu.

Bociuś dzień dobry
Biała lawenda mnie rozczarowała w tym roku, bardzo słabo odbiła po zimie, po kwitnieniu przycięłam i jest do... w ogóle nie daje nowych przyrostów. Mam stary krzaczek na skalniaku w starym ogrodzie i ten kwitnie drugi raz w najlepsze. Myślę, że to kwestia gliny, na ciężkiej glebie nie będzie dobrze rosła, nawet wzbogaconej kompostem, piaskiem i dolomitem. U mnie w każdym razie padła.
Zawilców wiosennych nie trafiłaś w ogóle, czy nie chcą rosnąć? Sadziłam wczesną wiosną, długo się zbierały i tak naprawdę dopiero teraz widać ładne kępki. Jeśli chcesz...?
Siałam driakiew wiosną, będzie miała białe kwiatki

Karolino, trawy przesadzam, ale nie dzielę poza Ice dance, jest nie do zdarcia Chciałam podzielić LM ale Bociek mi odradził Dzieliłam Litle Bunny ( jeśli nie mylę nazwy) w ubiegłym roku, do końca wyglądały jak suche, po zimie ruszyły. Nie wyrzucaj swoich rozplenic. Poczekaj do wiosny.

Bogdziu, bardzo miła jesteś, ale ja widzę, że jeszcze sporo czasu upłynie, zanim będzie dobrze. Nie mogę ruszyć z pozostałymi sprawami, budowa trwa

Jedyny kwiatek Rubensa kupionego wiosną
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:20, 10 sie 2014

Do góry
Dziewczyny, dajcie spokój pinterestowi i do łóżka! Tu na dobranoc miły cukierkowy widoczek. Kolorowych snów!

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:18, 10 sie 2014

Do góry
Ania mam nadzieję, że wkrótce przyjdą lepsze dni...
będziesz miała więcej czasu i odpoczniesz w końcu

chociaż Ty z tych, co to nie umieją na tyłku siedzieć

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:17, 10 sie 2014

Do góry
Marzenka pokaż cerex mantana ( nie mogę znaleźć w tym gąszczu stron). mam ja zamiar nabyć u Finki po remoncie przedogródka .
wielki + za te jeżówki w trawkach ...na stówę to skopiuję ale wiem że się i tak nie obrazisz ..i za cię

po malowaniu pokaz choć skrawek twojej pracy ...mam w kuchni kredens i w mieście stolarzy nikt mi go nie chce odnowić , po 13 latach już się porysował tu i tam ..jak zobaczyłam jak Irenka odnowiła meble to mnie chęć na renowację wzięła ...ale bojam sie okropnie takiej roboty
Działka wkoło Lubczyka :) 22:13, 10 sie 2014

Do góry
To jeszcze pare zdjęć z dzisiaj

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:10, 10 sie 2014

Do góry
To trochę różyczek dzisiejszych
Kronprincess Mary polecam wszystkim pięknie kwitnie i pachnie

Mariatheresia

Eden Rose

NN, gdzieś jest wkopana metryczka, ale nie miałam kiedy poszukaća co jest u niej śmieszne, że co roku wypuszcza jedną ponad 1,5 metrową łodygę na której ma mnóstwo kwiatów, Venrose też ale teraz ma przerwę w kwitnieniu, do tej pory kwitła
Ogród u stóp klasztoru 22:09, 10 sie 2014

Do góry
Mało pokazuję oczko wodne , a ono fajnie już zarosło i szum dochodzi w gąszczy roślin. znowu zamieszkała w nim żabka zielona a ptaki maja staw kąpielowy .

Lawendowy zawrót głowy 22:07, 10 sie 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
niecałe dwa tygodnie temu było u nas urwanie chmury i wszystko co miałam nasadzone pod swierkami spłynęło .... dlatego teraz co sie dało uratować zasadziłam przed domem chociaż tam własnie za chwilke pracę brukarskie i dosypywanie ziemi ...zawsze robota

Jola znam takie widoki
jakieś anomalia pogodowe...
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:03, 10 sie 2014
Do góry
agata19762 napisał(a)

Aniu ostatnio tylko dni pracowite...
no dzisiaj eMuś zabrał nas na basen na Słowację

Zasłużony odpoczynek i jakże relaksujący
Miłego wieczoru
Co się stało kwiatom ... 22:01, 10 sie 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Gosia, dziękuję za pamięć.Pozdrawiam
Dla Ciebie Charles de Gaulle.

Dzięki śliczna
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:59, 10 sie 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Agatko
Jaki pracowity dzień mieliście
Nasza kosiarka też zepsuta (spalinowa,napęd już dawno poszedł) teraz męczymy się z elektryczną,nie jestem nauczona z tym kablem...plącze się pod nogami

Miłego dnia

Aniu ostatnio tylko dni pracowite...
no dzisiaj eMuś zabrał nas na basen na Słowację

u nas linka od napędu już trzeci raz zmieniana ...
nie wiem czy na moich 32 arach dałabym radę z elektryczną
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:58, 10 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

U nas też już większość wykupiona...
Ale Honeydew.. była wiec chociaż jedną wzięłam.... godzina pilates czy jeżówka.. wybór oczywisty Foto brak...

Za to przepraszam różę Pastellę.... może kolor nijaki... ale najpiękniej powtarza kwitnienie.... ma najwięcej kwiatów.. i ani plamki na żadnym liściu... pierwsze 2 lata była taka sobie.. a w tym jest okazem zdrowia.. w dodatku ładny zwarty krzew.. a nie drapak.. może ją na pomarańczową rabatę przenieść???

Aniu Pastelka pięknie powtórnie kwitnie, moja dopiero się zbiera ale też ma sporo pąków u Ciebie jednak wszystko szybciejczytala,że znowu będziesz przesadzać ty na czterech literach nie umiesz usiedzieć odpuść troszeczkę bo padniesz pozdrówka
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:55, 10 sie 2014

Do góry
Aaa i pytanie do znawców żurawek. Padły mi 4 szt. Berry Smoothie. Wszystkie pochodzą z 1 zeszłorocznej kępy. Rozsadziłem jesienią, rosną obok siebie. Na przypalenie mi to nie wygląda. A może jednak? Podlewałem regularnie.

Co się stało kwiatom ... 21:55, 10 sie 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Piekne hortki, nie mam grandiflory ani silver dolar, chociaz sie nad nimi zastanawialam
Bobo tez sobie kupilam

Mam tylko cztery hortensje, i jedną z patyczka młodziutką z wiosny, piękne są .Pozdrawiam.
Limka.
Co się stało kwiatom ... 21:51, 10 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudności pokazujesz Wszystkie roślinki które uwielbiam. Pozdrawiam serdecznie

Gosia, dziękuję za pamięć.Pozdrawiam
Dla Ciebie Charles de Gaulle.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:51, 10 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Tyle przed deszczem udało mi się fotek machnąć, jutro się poprawię

na pierwszej fotce co to za rozowe kwiatuszki ? bardzo ladnie tam wygladaja

a na drugiej chcialam zapytac o to drzewko przed hortką ?

no i hortki cudne
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:45, 10 sie 2014

Do góry
Ciężka walka ze zdobniczką bukową trwa.

Rozplenice zaczynają.

Dobranoc wszystkim
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:43, 10 sie 2014

Do góry
No i Vianetta pięknie kwitnie

a jeszcze ma pąki Yuki-no-yoso'oi, Violet Elizabeth 2 kwitnienie
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:39, 10 sie 2014

Do góry
I cała reszta.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies