Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 20:14, 09 sie 2014

Do góry
Ivona moja Bombshell też cieniutkie gałązki i prawie zero kwiatów chyba musi zmężnieć i wypuścić nowe proste odrosty

zobacz anabelkę jaka sztywna każdy pęd z jednym kwiatem

Lavana z kwiatem anabelki dla porównania

Hayes Starburst
Kondziowy ogrod cz II 20:07, 09 sie 2014

Do góry
Niestety spóźnione, ale nie mniej serdeczne gratulacje i życzenia wszystkiego co się szczęściem zwie.
Buziam Was mocno.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:37, 09 sie 2014

Do góry
Gardney, widzę że nie dasz się namówić na drzewa Tawuły i pęcherznice tracą liście! Stożki i kulki na pniu to cisy?
Lubię tawuły żółtolistne, mam little princess (nie patrzymy na bałagan na rabatach, tylko na obwódkę):

To wdzięczna roślinka, ale 3x w sezonie ją trzeba ciąć żeby nie wyrosła na mega krzaczor. A wybieranie gałązek ze żwirku.. hmm...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:36, 09 sie 2014

Do góry
Kasiu ,iRenko, Bogusiu- dzień był nad wyraz udany.
Na dodatek zakończony krótkim deszczykiem.Oprócz podlewania z węża tu i ówdzie, były zbiory.

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 19:30, 09 sie 2014

Do góry
noo to bedą małosolne i leczo z cukinii)
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 19:28, 09 sie 2014

Do góry
dzisiejsze..

Miejsko & sielsko 19:13, 09 sie 2014

Do góry

Rozpoznawanie chorób i szkodników 19:09, 09 sie 2014

Do góry
Witam. Takie skupisko znalazłam wczoraj na spodniej stronie liści na jednej z lip. Co to i co z tym zrobić? Może pojawić sie tego więcej? Opryskać to czymś? Zauważyłam to tylko dlatego, że poniżej jedna cała gałązkę jest uschnięta i widać ją z daleka.

Miejsko & sielsko 19:05, 09 sie 2014

Do góry
Miejsko & sielsko 19:01, 09 sie 2014

Do góry
kostrzewy przepięknie się rozrosły,

W Gąszczu u Tess 18:51, 09 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Tesiu - patrzam, że u Ciebie tu różne rodgersje są, a powiedz mi jak się nazywa ta, która na końcach liści ma takie ,,rogi"? Bo ciągle nie mogę dojść czy to stopowcolistna czy kasztanowcolistna Tę drugą wymienioną już posiadam, ale to by znaczyło, że muszę się zaopatrzyć w tę pierwszą

A to nie jest tak, że po prostu te liście jak są stare to dostają takich rogów na końcach, he?

p.s. jaaaaki kopytnik!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:19, 09 sie 2014

Do góry
Dla jasności obrazu wycięłam surfinie bo one są przecież tylko dostawione. Może ten rytm nadać tawułami np tak:
Ogród wiecznie nieskończony 18:12, 09 sie 2014

Do góry
Moje pierwsze w zyciu papryczki , z nasion wychodowane
Ogród wiecznie nieskończony 18:10, 09 sie 2014

Do góry
Hortensja dębolistna już kwitnie co mnie niezmiernie cieszy
Ogród wiecznie nieskończony 18:09, 09 sie 2014

Do góry
Clematisy uśmiechają sie do mnie a pod nimi posadziłem białe zawilce
Ogród wiecznie nieskończony 18:08, 09 sie 2014

Do góry
Dynię już rosną jak dzikie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:06, 09 sie 2014

Do góry
Właśnie nie jest moim celem zakrywać siatkę, jak już pisałam wyżej chcę żeby to miejsce było widoczne dobrze z ulicy - cel to takie prywatno-publiczne miejsce. Chodzi o to że jak się idzie np do takiego eeleganckiego sklepu to zazwyczaj jest wokół otwarta przyjazna przestrzeń. O to właśnie mi chodzi. Może siatka tu nie jest zbyt piękna ale może kiedyś wymienimy to na ogrodzenie systemowe żeby lepiej wyglądało. Na razie brakuje tych papierowych na to
I ciągle mam jakiś opór z dosadzaniem czegoś na miejsce od ulicy bo boję się że zrobi się bardzo przysadziście i ciasno. Raczej skłaniam się teraz ku berberysowi. Może tak - dwa berberysy które będę trzymać w ryzach żeby nie były za duże i zamiast żurawek jasne tawuły.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:01, 09 sie 2014

Do góry
Dzięki za odpowiedź zamieszczaam zdjęcia obejścia tak dla wyczucia środowiska dla rabaty W ogóle wymyśliłam żeby się trzymać kolorystyki fiolet - bordo- biel. Z początku chciałam iść w kolory biel-jasna zieleń żeby było świetliście ale brakuje mi życia w tym wszystkim dlatego chcę trzymać się tych kolorów. Widać po prawej przyciętą dzisiaj lawendę - mam już duże krzaczory które jednego roku zapuściłam w lawendzie rośnie forsycja - niezbyt udane połączenie ale forsycja rosła tu już i nie miałam weny żeby ją stamtąd ewakuować Właśnie jest tylko jeden problem ja bym chętnie posadziła szpaler drzewek tyle że tam nie ma miejsca, właściwie to stwierdziłam teraz że tam się zmieści maksymalnie 1 pęcherznica. A najlepiej coś innego, buk purpurea przeraża mnie drobnymi listkami (a może się mylę) co prawda mam dmuchawę ale i tak nie da się tak dokładnie tego wydmuchać i boję się wprowadzać tam więcej liściastych. Przy murku rośnie żółta trzmielina - dziś wszystko docięte i prezentuje się lepiej. Może zamiast pęcherznicy coś innego? A może berberys o takim płaczącym krzazastym pokroju. Chcę przegryźć to że jest dużo kulek czymś innym ale nieo zblizonym kształtem do kuli. Jałowiec - na razie nie jest duży marny byłby z niego bonsai tak myślę. dla porównania skali - jedno przęsło siatki to tylko 2,6 m, czyli miejsca nie ma aż tak wiele żeby sadzić drzewa szpalerem. A może zamiast tych bordo żurawek dla kontrastu dać tawułkę taką jasnozieloną chyba nazywa się golden princess?
Wierzba iwa (chyba to ta) stęka bo wybierałam spod niej trawsko takie - posadziłam 3 lata temu i mi się w tym roku porozłaziło po prawej stronie rabaty. Chyba połamałam jej gałązki.
Surfinie pokochałam miłością wzajemną - założyłam im nawet automatyczne podlewanie, z przyjemnością obrywam im przekwitnięte kwiatki.
Ogród wiecznie nieskończony 17:54, 09 sie 2014

Do góry
Dynia wykipiała
Ogród wiecznie nieskończony 17:52, 09 sie 2014

Do góry
Winogrona na soki już tez rosną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies