Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:52, 13 paź 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Przepiękne marcinki.
W ogródku emerytki 15:48, 13 paź 2022

Do góry

W ogródku emerytki 15:43, 13 paź 2022

Do góry
W lesie na Porębie.

W ogródku emerytki 15:37, 13 paź 2022

Do góry
Jesień w Górach Kaczawskich.
Prawa strona Poręby.

Lewa strona Poręby.

Droga na Porębę /eMuś wszedł mi w kadr/

W ogródku emerytki 15:33, 13 paź 2022

Do góry
Trafiłam też na szmaciaka, ale nie zerwałam, niech rośnie i się mnoży

I mam ciekawą koniczynę i zwykłą margerytkę /wczoraj trochę oklapła, dziś już stoi/

Ogródek Kasipod 15:32, 13 paź 2022

Do góry
Kasiapod napisał(a)
W ubiegły weekend nie podziałałam ogrodowo, brakuje czasu
Jesiennie się robi

Piękna jesień u Ciebie, rozplenice rzeczywiście gwiazdorzą.
W ogródku emerytki 15:26, 13 paź 2022

Do góry
Wczoraj była wspaniała pogoda i poszliśmy z eMem na Porębę w Górach Kaczawskich /od nas jest ok. 0,5 km/.
W planach miałam zebranie nasion żmijowca, ale niestety roślina zniknęła
Ale z pustymi rękami nie wróciłam
Chwalę się znalezionym jednym! grzybkiem, już zjedzonym w jajecznicy

I znalazłam takie dziwo
To jest okratek australijski, nie jest pod ochroną, więc zabrałam jeden /było kilka/ i dałam na cienistą, razem z mchem i patykami

April podbija las... 14:54, 13 paź 2022

Do góry
April napisał(a)

Brachytricha w tle

Trudno coś wybrać, bo masz niezwykle urokliwie jesienią. Ten buk w cieniu jest cudowny, aż nabrałam na niego ochoty, a miejsca nie mam No przepięknie, a już te trzcinniki to wymiatają, muszę je podsadzić takimi rozchodnikami bo to boski zestaw Zdrowiej!
Tajemniczy Ogród 14:47, 13 paź 2022

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Vanilki bledsze:

Z drugiej strony, po co gdzieś daleko się zapuszczać w nieznane, jak tu na O takie piękne ogrody do podziwiania no pięknie u Ciebie
Ogrodowe wariacje 14:40, 13 paź 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Jejku jak masz pięknie, a ta róża jest obłędna! Podoba mi się wizualizacja rabaty, lepiej niż z Annabellkami chociaż ja je bardzo lubię Ja się muszę rozglądnąć za jakąś nie bardzo wysoką ale sztywną i pionową trawą do donicy przed bramą wjazdową, w sumie teraz jest dobry czas żeby ją posadzić.

Dziękuję Daria Wyobraź sobie, że to nie ja poganiam z powiększeniem rabaty Nie wiem czy jesienią się wyrobimy, może chociaż trawę odwrócimy do góry nogami, a nasadzenia wiosną.
Największy problem tkwi w trawach ozdobnych, które uwielbiam, a mąż niekoniecznie, zwłaszcza nie rozumie fenomenu hakonek no cóż popracuję nad tym i trawy muszą tam być

Teraz fajny czas na sadzenie traw bo doskonale je widać

Tajemniczy Ogród 14:30, 13 paź 2022

Do góry
Vanilki bledsze:

A anabelki zupełnie blade:

I takie tam:
Tajemniczy Ogród 13:45, 13 paź 2022

Do góry
Kilka dni dzieli te zdjęcia od siebie (oba robione w październiku), a klon Ginnala zakończył już swój wspaniały pokaz:

Diamand Rouge nadal świecą, ze wszystkich moich hortensji najdłużej trzymają jesienią kolor. Warunek - muszą rosnąć w słońcu, żeby w ogóle kwitły. Przetestowałam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:29, 13 paź 2022

Do góry

Zobacz Sylwia to moje kupione chyba to samo

Mój ogrodowy pamiętnik 13:15, 13 paź 2022

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Kolejne etapy jesieni.

Agusia piękniś jakich mało w słoneczku pewnie nieźle świeci
U Nas też są suchelce na tujach - w tym roku wyjątkowo dużo - ale faktycznie chyba po cięciu, choć może i susza zrobiła robotę - Ja mam sporo brabantów - to są tak zaszyszkowane że masakra - Mnie ostatnio sąsiadka pytała czy usychają? czy je pryskam? po pewnie jakaś choroba - nie pryskam, wiosną wróci ich piękność
Buziaki przesyłam.

Moje szmaragdy w tym roku też są zaszyszkowane. Susza na pewno daje im się we znaki.
Ale tak jak mówisz wiosną wrócą do normy.
Tuje teraz są passe zauważyłam. Wszyscy je potępiają w czambuł i trochę mnie to wkurza mówiąc szczerze .
Ptasi gaj 13:14, 13 paź 2022

Do góry
Bylismy też u Kapiasa w drodze powrotnej. Ogród jesienny zadbany i ładny. Mam fotki w drugim telefonie i trzeba zgrać.
Kupiłam takie marcinki. Podobne do tych co ma Sylwia. Niech oceni.

One mają ciemniejszy kolor tutaj wyszły takie jaskrawe
Ptasi gaj 13:10, 13 paź 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Koronka koniakowska - mistrzyni nad mistrzyniami dziergała, przepiękna, ciekawe jaki był cel, czy znaleźć się w KG? Czy bardziej praktyczny?

Bożenka pewnie jeden KG. Możesz przeczytać ile góralek ja dziergalo na stronie chyba Jaworzynki.
Słuchajcie byłam zszokowana tyle się mówi o tym Koniakowie, że koronkarki w każdym domu a tu jeden sklep otwarty może się mylę.

Stringi też byly, ale nie pokazuje foty (męskie i damskie) bo to nie miejsce. Wyrzucili by mnie z forum.

Zaprowadził nas do niego przewodnik tam każdy każdego poleca, aby dutki zarobic.
Dużo czasu spędziliśmy w autokarze więc nie było specjalnie czasu na chodzenie po sklepach.

Pogoda była piękna oprócz wtorku. Jednak mgła po południu opadła i słońce zaświeciło.
Jak w góry to tylko jesienią

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 13:09, 13 paź 2022

Do góry
Siedząc w kolejce do lekarza "zaprojektowałam" rabatę z tym cisem
Od lewej:
- trawa odmiany nieznanej, chyba miskant z dużą ilością białego koloru - mam jedną sztukę, którą męczę w doniczce
- dużo hortensji Annabelle (te białe bazgroły) - nie mam jeszcze
- przed hortensjami cis - już prawie kupiony
- hortensja kosmata - kwitnie na fioletowo - nie mam
- przed hortensją kosmatą - klon palmowy nn o pomarańczowych liściach
Dołem różna drobnica, którą zgromadziłam: hortensje ogrodowe, irysy syberyjskie, hosty limonkowe i pstrokate, żurawki, Carex Ice dance. O takie klimaty:
https://in.pinterest.com/pin/140806228538088/
https://in.pinterest.com/pin/801288958716185291/

W dalszej części rabaty, już przed tarasem, byłyby róże.

Co myślicie?

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:28, 13 paź 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Przyszły zamówione trzcinniki Brachytricha. Nieco jestem zawiedziona, bo po sadzonkach za 24 zeta za sztukę w 2-litrowych doniczkach spodziewałam się więcej. Planowałam je dzielić wiosną . Chciałam zamówić 5-litrowe, ale już nie było, może dobrze... Miałam nie robić zamówień internetowych, ale nigdzie stacjonarnie nie znalazłam tych traw. In plus zapisuje błyskawiczna dostawę i bardzo dobrze zalakowane rośliny.

Takie mikrusy. Nie będzie czego dzielić

Tu masz dużo tańsze sadzonki: https://albamar.pl/trawy-ozdobne/319-trzcinnik-krotkowlosy-calamagrostis-brachytricha-9503290976259.html?search_query=Trzcinnik&results=5
Ogrodowe wariacje 12:27, 13 paź 2022

Do góry
Trawy trzcinnik Hildebrand mają świetny kolor o tej porze roku, o taki efekt mi chodziło Jak powiększę rabatę pod brzozą to je podzielę o będzie więcej

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:19, 13 paź 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Przyszły zamówione trzcinniki Brachytricha. Nieco jestem zawiedziona, bo po sadzonkach za 24 zeta za sztukę w 2-litrowych doniczkach spodziewałam się więcej. Chciałam zamówić 5-litrowe, ale już nie było, może dobrze... Miałam nie robić zamówień internetowych, ale nigdzie stacjonarnie nie znalazłam tych traw. In plus zapisuje błyskawiczna dostawę i bardzo dobrze zalakowane rośliny.

Takie mikrusy

Judith napisz proszę na priv gdzie nie zamawiać bo też mam je w planie cena konkretna.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies