Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:59, 10 maj 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Oj niestety tak...
Ale kiedyś tuje urosną

Urosną może i tak, ale masz dosyć duże odstępy miedzy tujami. Jeżeli ta siatka jest na stałe to możesz zawiesić tzw mate osłonowa zielona będzie łatwiej znieść ten wiatr.

Bardzo tanie te kliniki ja kupowałam w Lidlu Atropurourea po 19;zł.

Pozdrawiam

Ptasi gaj 13:18, 10 maj 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Ładne są rabaty wyspowe ale muszą być na dużej przestrzeni.
Bardzo ładna ta wiśnia Elu.

Nareszcie się zrobiło ciepło to może wszystko nabierze rozpędu.

Zmieniłaś awatara a ja po awatarach zaglądam. I tak nie zaglądam, ale dzisisj zajrzę. Tyrsm idę przesadzać
Mam dylemat czy Memory posadzić na środku czy z boku. To wysoka duża trawa i boje się aby nie zdominowała reszty.

Tak u nas też cieplutko.

Ptasi gaj 08:57, 10 maj 2021

Do góry
Oj Grzesiu dużo, ale jeszcze robię zaraz idę będę sądzić i przesadzać krzaki.
Palmowe, piwonie, hortensje, róże do sadzenia i przesadzania.
Później idę pielic pod tuje jak wypiele kartony i na to kora z altanki.

Dzisiaj zamówię ziemię i obsadze rondel trawami.

U nas też pięknie rosa na trawie szkli się w słońcu przyjemnie chodzić po takiej trawie.
Ogród zielonej AniaK 07:39, 10 maj 2021

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)
Dzisiaj u mnie chłodno wietrznie ale słonecznie
pokażę mój misz masz
Pozdrawiam serdecznie

Aniu masz mnóstwo szafirkow ładnie wyglądają z tulipanami. Na fotce co to za roślina ta różowa za szafirkami. Tulipany w tym roku wyjątkowo długo kwitną bo chlody były,

Ptasi gaj 07:23, 10 maj 2021

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)

Widzę, że już je posadziłaś do gruntu. U mnie jeszcze w donicach, dopiero niedawno je odkryłam. Wyglądają podobnie, maluchy, ale kilka z nich ma zamiar zakwitnąć. W jakim miejscu je posadziłaś, słoneczne, cień, półcień?

Aniu różnie posadziłam ta na pierwszej focie w półcieniu, na drugiej w słońcu.
Nic nie pisałaś, że kupiłaś kaliny. Myślałam że się chcesz dowiedzieć Aniu jak się mają to kupisz.
Franek mi odpisał, że dopiero po 2-3 latach będą kwitły ładnie więc czekam niedługo minie 1 rok.

Teraz czekam na kwitnięcie watanabe
Ptasi gaj 00:23, 10 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Zrobiłam fotki kalina St. Keverne od Franka

Widzę, że już je posadziłaś do gruntu. U mnie jeszcze w donicach, dopiero niedawno je odkryłam. Wyglądają podobnie, maluchy, ale kilka z nich ma zamiar zakwitnąć. W jakim miejscu je posadziłaś, słoneczne, cień, półcień?
Ptasi gaj 23:12, 09 maj 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)

Oczko piękne (jak wszystko u Ciebie Ela)- zakochać się można.

Bardzo się cieszę,że ogród się podoba.
Ptasi gaj 23:10, 09 maj 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ela pięknie wygląda kwitnąca wiśnia
Też jestem ciekawa jakie trawy planujesz na nowej rabacie.

Dnusiu mam ich pełno w foliaku.

Wiśnia ma Ok 7 lat była kilka razy cięta, pędy tarzały się o ziemi.
Na początku źle ja prowadziłam. Jak okwitnie poprowadzę pędy do góry trzeba powiązać. Rosła do góry to ja ciężarki jej do pędów przywiązywałam aby stworzyć parasol.
Po pędach koty wchodziły i tam skakały polowały na ptaki.
Ptasi gaj 22:16, 09 maj 2021

Do góry
CD

Trawnik skoszony

Ptasi gaj 22:11, 09 maj 2021

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ela, ty jesteś mistrzyni. Posprzątane i roślinki piękne

Róże wszystkie poza Alchymistem ciachęłam nad 1-2 widocznym pąkiem, czyli 10-15 cm od ziemi. Rhapsody in Blue miały sporo pąkóe na metrowych pędach, ale te też ciachnęłam nisko, bo chcę żeby się rozkrzewiły, a nie wypuszczały niebotyczne baty.

Kasiu u mnie to mus niskie cięcie. Jutro rankiem opryskam róże od grzyba jeszcze Miedzianem. Chodzę z sekatorem i co chwilę przycinam bo pędy albo czarne albo brązowe.

Wczoraj przycinalam ta NN przy altanie. Niektóre pędy na górce miały takie cherlawe pąki. Przycinam aby zobaczyć a one w połowie pędy w środku brązowe albo czarne.

Kasiu to tylko tak z daleka wygląda. EM dzisiaj pokosil i obrobił kanciki po swojemu, ale już nic nie mówię bo wszystkiego sama nie zrobię.

Dzisiaj zrobiliśmy też okrągła rabatę jeszcze nie skończona. Siano po wertykulacji, siatka i na siatkę poszło kilka taczek darni z kancikow, później kompost rozsypie i zwykła ziemia. Tutaj będą trawy zakupione jesienią, aby nie była mdła posadzę szałwię i jeżówki.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 19:31, 09 maj 2021

Do góry
Bożenko długo ciebie nie było na wątku już pewnie inaczej niż na tych zimowych fotkach pięknych i kwietniowych.
Porzadeczek u ciebie. Czy Edenka dobrze przeżyła zimę bonu mnie pnące mocno oberwały wczoraj 2 ścięłam odbijają od dołu.

Te rusztowania różane ładne.

Pozdrawiam miłej niedzieli u nas świeci słonko i +10

Dzięki Elu
Ja tak se działam po cichutku u mnie wszystko małe to nie ma co focić
Moja Edenka też oberwał ale nie jest tak źle ,trochę powycinałam pędów i jest dobrze niech tylko się ciepło zrobi to ruszy
Reszta róż dobrze przezimowała dzisiaj u nas piękna pogoda ,poleniuchowałam w ogrodzie
Pamiętajcie o ogrodach 13:55, 09 maj 2021

Do góry
Grzegorz bardzo ładnie gambiony wyszły nie masz się czego wstydzić.

Siedzę na działce i też myślę co by tu ulepszyć aby było na stałe i już nie wracać do tego.
Dzisiaj u mnie koszenie, eM w tygodniu nie ma czasu.
U nas też pięknie tak jak piszesz może ruszy roślinność.

Pozdrawiam miłej niedzieli
Ptasi gaj 11:12, 09 maj 2021

Do góry
Tak Aniu to wiśnia kiku shidare. Dzisiaj zrobię fotkę calej jeszcze rozwinie pąki albo jutro.

U mnie dopiero pierwsze koszenie będzie zimno i trawnik po wertykulacji to tak szybko nie rośnie

Piękna pogoda u nas.
Ptasi gaj 09:37, 09 maj 2021

Do góry
Roze pnące dzisiej przycięłam ok 20 cm od ziemi na szczęście odbijają. Paskudna zima trudno może się odrodza i będzie dobrze.

Trawka jutro do koszenia

Kiku piękna jeszcze nie wszystkie kwiaty rozwinięte może jutro zrobię fotkę calej

U mnie tez się szykuje drugie koszenie.

Ale pięknie ci kwitnie to drzewko.
To wiśnia ? Czy co to jest ?
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 08:54, 09 maj 2021

Do góry
Bożenko długo ciebie nie było na wątku już pewnie inaczej niż na tych zimowych fotkach pięknych i kwietniowych.
Porzadeczek u ciebie. Czy Edenka dobrze przeżyła zimę bonu mnie pnące mocno oberwały wczoraj 2 ścięłam odbijają od dołu.

Te rusztowania różane ładne.

Pozdrawiam miłej niedzieli u nas świeci słonko i +10
Ptasi gaj 08:44, 09 maj 2021

Do góry
Kim napisał(a)
Elu pięknie u Ciebie tulipany śliczne ,trawnik miodzio no i wiśnia zachwyca
U mnie dzisiaj bez deszczu ale zimno i ten wstrętny wiatr że głowę chce urwać ,ponoć ma być nareszcie cieplej no oby bo ogórki posiałam

Bożeno dzięki, że się podoba staram się, ale pogoda do bani i wszystko w doskoku robię.

U mnie dużo wysianych nasion w doniczkach, ale chyba ostatni rok tyle sieje. Robota z tym a nieraz jak ciepło to szybciej nasiona wschodzą i doganiają te wcześniejsze.

U nas od rana słonko świeci.
Idę za te aż działac trzeba nadrobić czasowo.

Ogród w Klein Kottorz 23:42, 08 maj 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Grażyno, okno tarasowe wynagradza mi wszystkie niedostatki mojego domu (niedokończony remont).
Codziennie rozpoczynam dzień patrząc przez to okno na roślinki i to wprowadza mnie w pozytywny nastrój

Dziękuję za pochwałę firan - to moje dzieło Nienawidzę szycia, ale szyłam, szyłam aż uszyłam

Skarpy będą trawiaste, na ten moment jest taki plan

Danusiu okienko piękne. Szkoda, że ja nie pomyślałam o takim wcześniej tego mi brakuje. Myśleliśmy z eMem może to zmienić, ale machnęłam ręką. Taras miałam robić,ale kto tam będzie siedział znowu wladuje forsę a pies z kulawą mogą tam nie usiądzie. Latem siedzimy nad oczkiem.

Skarpa idealna pod trawy. Popatrz na palczatki,zresztą co ci będę doradzać jak ty specjalistka od pięknych traw.

Hortensje ogrodowe to w całej Polsce byle jaki. Też się dzisiaj przyglądałam swojej i pewnie badyle do wycięcia jeszcze jej dam tydzień czasu aby się zastanowiła.

Pozdrawiam
LeŚnicZaNka 23:23, 08 maj 2021

Do góry
Kasiu juro już będzie cieplejszy dziś i u ciebie. Dawno nie pamiętam takiej wiosny aby w ciepłych kapotkach o tej porze chodzić.

Rośliny się specjalnie nie rozwijają ledwo to wszystko z ziemi wychodzi oprócz chwastów. Nawet ten mój trawnik 3 tygodnie temu nawożony wzrost nie zachwyca.
Pokaż co tam masz w ogrodzie. A jak twoje róże tyle ich masz mocno oberwały?
Wszyscy w tym roku narzekamy. Zima przyszła nagle w połowie stycznia jeszcze miałam zielone liście i co niektóre kwitły nie były w spoczynku i mróz je załatwił.

Pozdrawiam Kasiu miłej niedzieli
Ptasi gaj 22:35, 08 maj 2021

Do góry
Roze pnące dzisiej przycięłam ok 20 cm od ziemi na szczęście odbijają. Paskudna zima trudno może się odrodza i będzie dobrze.

Trawka jutro do koszenia

Kiku piękna jeszcze nie wszystkie kwiaty rozwinięte może jutro zrobię fotkę calej

Ptasi gaj 22:27, 08 maj 2021

Do góry
Zrobiłam fotki kalina St. Keverne od Franka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies