Urosną może i tak, ale masz dosyć duże odstępy miedzy tujami. Jeżeli ta siatka jest na stałe to możesz zawiesić tzw mate osłonowa zielona będzie łatwiej znieść ten wiatr.
Bardzo tanie te kliniki ja kupowałam w Lidlu Atropurourea po 19;zł.
Zmieniłaś awatara a ja po awatarach zaglądam. I tak nie zaglądam, ale dzisisj zajrzę. Tyrsm idę przesadzać
Mam dylemat czy Memory posadzić na środku czy z boku. To wysoka duża trawa i boje się aby nie zdominowała reszty.
Oj Grzesiu dużo, ale jeszcze robię zaraz idę będę sądzić i przesadzać krzaki.
Palmowe, piwonie, hortensje, róże do sadzenia i przesadzania.
Później idę pielic pod tuje jak wypiele kartony i na to kora z altanki.
Dzisiaj zamówię ziemię i obsadze rondel trawami.
U nas też pięknie rosa na trawie szkli się w słońcu przyjemnie chodzić po takiej trawie.
Aniu masz mnóstwo szafirkow ładnie wyglądają z tulipanami. Na fotce co to za roślina ta różowa za szafirkami. Tulipany w tym roku wyjątkowo długo kwitną bo chlody były,
Aniu różnie posadziłam ta na pierwszej focie w półcieniu, na drugiej w słońcu.
Nic nie pisałaś, że kupiłaś kaliny. Myślałam że się chcesz dowiedzieć Aniu jak się mają to kupisz.
Franek mi odpisał, że dopiero po 2-3 latach będą kwitły ładnie więc czekam niedługo minie 1 rok.
Widzę, że już je posadziłaś do gruntu. U mnie jeszcze w donicach, dopiero niedawno je odkryłam. Wyglądają podobnie, maluchy, ale kilka z nich ma zamiar zakwitnąć. W jakim miejscu je posadziłaś, słoneczne, cień, półcień?
Wiśnia ma Ok 7 lat była kilka razy cięta, pędy tarzały się o ziemi.
Na początku źle ja prowadziłam. Jak okwitnie poprowadzę pędy do góry trzeba powiązać. Rosła do góry to ja ciężarki jej do pędów przywiązywałam aby stworzyć parasol.
Po pędach koty wchodziły i tam skakały polowały na ptaki.
Kasiu u mnie to mus niskie cięcie. Jutro rankiem opryskam róże od grzyba jeszcze Miedzianem. Chodzę z sekatorem i co chwilę przycinam bo pędy albo czarne albo brązowe.
Wczoraj przycinalam ta NN przy altanie. Niektóre pędy na górce miały takie cherlawe pąki. Przycinam aby zobaczyć a one w połowie pędy w środku brązowe albo czarne.
Kasiu to tylko tak z daleka wygląda. EM dzisiaj pokosil i obrobił kanciki po swojemu, ale już nic nie mówię bo wszystkiego sama nie zrobię.
Dzisiaj zrobiliśmy też okrągła rabatę jeszcze nie skończona. Siano po wertykulacji, siatka i na siatkę poszło kilka taczek darni z kancikow, później kompost rozsypie i zwykła ziemia. Tutaj będą trawy zakupione jesienią, aby nie była mdła posadzę szałwię i jeżówki.
Dzięki Elu
Ja tak se działam po cichutku u mnie wszystko małe to nie ma co focić
Moja Edenka też oberwał ale nie jest tak źle ,trochę powycinałam pędów i jest dobrze niech tylko się ciepło zrobi to ruszy
Reszta róż dobrze przezimowała dzisiaj u nas piękna pogoda ,poleniuchowałam w ogrodzie
Grzegorz bardzo ładnie gambiony wyszły nie masz się czego wstydzić.
Siedzę na działce i też myślę co by tu ulepszyć aby było na stałe i już nie wracać do tego.
Dzisiaj u mnie koszenie, eM w tygodniu nie ma czasu.
U nas też pięknie tak jak piszesz może ruszy roślinność.
Bożenko długo ciebie nie było na wątku już pewnie inaczej niż na tych zimowych fotkach pięknych i kwietniowych.
Porzadeczek u ciebie. Czy Edenka dobrze przeżyła zimę bonu mnie pnące mocno oberwały wczoraj 2 ścięłam odbijają od dołu.
Te rusztowania różane ładne.
Pozdrawiam miłej niedzieli u nas świeci słonko i +10
Bożeno dzięki, że się podoba staram się, ale pogoda do bani i wszystko w doskoku robię.
U mnie dużo wysianych nasion w doniczkach, ale chyba ostatni rok tyle sieje. Robota z tym a nieraz jak ciepło to szybciej nasiona wschodzą i doganiają te wcześniejsze.
U nas od rana słonko świeci.
Idę za te aż działac trzeba nadrobić czasowo.
Danusiu okienko piękne. Szkoda, że ja nie pomyślałam o takim wcześniej tego mi brakuje. Myśleliśmy z eMem może to zmienić, ale machnęłam ręką. Taras miałam robić,ale kto tam będzie siedział znowu wladuje forsę a pies z kulawą mogą tam nie usiądzie. Latem siedzimy nad oczkiem.
Skarpa idealna pod trawy. Popatrz na palczatki,zresztą co ci będę doradzać jak ty specjalistka od pięknych traw.
Hortensje ogrodowe to w całej Polsce byle jaki. Też się dzisiaj przyglądałam swojej i pewnie badyle do wycięcia jeszcze jej dam tydzień czasu aby się zastanowiła.
Kasiu juro już będzie cieplejszy dziś i u ciebie. Dawno nie pamiętam takiej wiosny aby w ciepłych kapotkach o tej porze chodzić.
Rośliny się specjalnie nie rozwijają ledwo to wszystko z ziemi wychodzi oprócz chwastów. Nawet ten mój trawnik 3 tygodnie temu nawożony wzrost nie zachwyca.
Pokaż co tam masz w ogrodzie. A jak twoje róże tyle ich masz mocno oberwały?
Wszyscy w tym roku narzekamy. Zima przyszła nagle w połowie stycznia jeszcze miałam zielone liście i co niektóre kwitły nie były w spoczynku i mróz je załatwił.