Danusiu,
ja mam jeszcze pytanie innego typu - widziałam gdzieś (na Ogrodowisku albo w Mai w ogrodzie) jak powstawało ciurkadełko w "Ogrodzie nie tylko bukszpanowym". Nie mogę teraz znaleźć...
Czy gdzieś są zamieszczone zdjęcia/film czy mi się to tylko śniło...?
Ev
Było, ten staw z kostkami trochę był pokazany chyba.
Siedziałam na Ogrodowisku dziś do 2 w nocy, to widziałam nas trzy. Nocny marek z Ciebie.
Witaj.
Przeczytałam i pomyślałam sobie: ja miałam tak samo, też ciągle bym siedziała w ogrodzie.Powiem Ci, że to wielkie szczęście mieć jakąś pasję w sobie, bo człowiek moim zdaniem jest bardziej wartościowy i wrażliwy.
Koniecznie oglądaj Maję w przyszłym tygodniu
Ja też lubie Maję w pgrodzie staram się nie opuszczac ani odcineczka, zakupiłam również obie jej książki - przepiękne ma tam zdjęcia,
Zbyszku, w następnej Mai w ogrodzie być może pojawi się jedno albo więcej zdjęć z naszego wspólnego cięcia jałowca, bo wysyłałam Oglądajcie w przyszłym tygodniu.
Danusiu dziękuję bardzo za wiadomość . To super. Już sobie wiążę supełek i będziemy oglądać .
Zbyszku, w następnej Mai w ogrodzie być może pojawi się jedno albo więcej zdjęć z naszego wspólnego cięcia jałowca, bo wysyłałam Oglądajcie w przyszłym tygodniu.
Ja polecam oprócz miłorzębów (jak Paweł) - śliwy wiśniowe Nigra. Kwitną wiosną na różowo, potem mają bordowe liście, które trwają bardzo długo, jako ostatnie spadają, bo obserwuję je u siebie.
Z innych drzew mam wiśnie Umbraculifera i różne buki: kolumnowe i takie o rozpierzchłym pokroju.
Buki rosną duże.
Z kwitnących ładne są wiśnie "Kanzan" i "Kiku Shidare Sakura".
Siedziałam na Ogrodowisku dziś do 2 w nocy, to widziałam nas trzy. Nocny marek z Ciebie.
Witaj.
Przeczytałam i pomyślałam sobie: ja miałam tak samo, też ciągle bym siedziała w ogrodzie.Powiem Ci, że to wielkie szczęście mieć jakąś pasję w sobie, bo człowiek moim zdaniem jest bardziej wartościowy i wrażliwy.
A ja mam radę: nie sadź sumaków wcale. Posadź inne, piękniejsze i mniej zaborcze drzewa.
wczesniej myslałam o brzozach, bardzo je lubie, ale to takie "smieciuszki". A z sumaka po przymrozku wszystko spada prawie jednoczesnie. Chciałabym żeby to było drzewko/krzew szybkorosnący nie wymagający zbyt duzo zabiegow. Możecie cos polecic? Bo ja sie zupełnie na tym nie znam
A te moje dwa sumaki przy bramie nie wyglądaja za specjalnie. Kazdy większy samochód (np dostawczy) wjeżdzając w brame łamie im gałązki. Brama jest przy słupie granicznym z sąsiadką i mysle, ze ona tez troche obłamała gałęzie. Nawet myslałam by je przesadzic.
A niedaleko mnie jest piękny sumakowy ogród...
Ja proponuje miłorząb. Również po przymrozku jednocześnie zrzuca wszystkie liście, dodatkowo dobrze
znosi cięcie i możesz go modelować tak aby nie przeszkadzał. Sumaki są bardzo ekspansywne i nie
wyglądają ogólnie zbyt dobrze. Raz posadzonego sumaka strasznie ciężko się pozbyć
U Marzenki......
Mimo dużej ilości kamieni wygodnie chodzi się po ziemi!
Bo ,,kamole" dostały lokum takie,jakiego się nie spodziewały,
I zamiast turlać się pod nogami,muszą zadowolić się gabionami!
Ale nie narzekają bo podgląd na wodną ścianę mają!
Co prawda patrzą trochę z ukosa,i przed tarasem zadzierają nosa!
A taras,cóż ,podest i dechy,
do tego jakieś pudła wsadzili mu na plechy.
Całe szczęście ,że w michach pachną białe petunie..
No i goście czasami odwiedzą go tłumnie....
I wtedy słychać śmiech,achy i ochy...
I jak tu przy ludziach stroić jakieś fochy......
Ogrodowe badyle prężą się w szeregu...
Bambusy,miskanty, dużo zielonego!
Hosty,bukszpany w kratkę posadzone,
Czy coś tu dojdzie jeszcze? Czy już wszystko wsadzone?
Można by pisać o tym do pierwszego
Zostawiam pole dla innych,Marzenko!
Dla Ciebie wszystkiego najlepszego!
TVN24: UWAGA - w czerwcu nowe godziny emisji!
poniedziałek-piątek: godz. 4.00 i 5:20 (dla widzów z USA i Kanady)
sobota: godz. 4:00 i 5:35
niedziela: godz. 2:45 i 4:55
Oglądajcie w tę niedzielę i cały tydzień Maję w ogrodzie z Ogrodowiskiem. Wystąpią nasze koleżanki ogrodniczki Gosia, Ania i Kasia oraz Bogdzia i kolega ogrodnik Sebek.
No i Kasia, ja i Anula nieobecna niestety. Nasze ogródki w komplecie.
TVN24: UWAGA - w czerwcu nowe godziny emisji!
poniedziałek-piątek: godz. 4.00 i 5:20 (dla widzów z USA i Kanady)
sobota: godz. 4:00 i 5:35
niedziela: godz. 2:45 i 4:55