Zbyszku, w następnej Mai w ogrodzie być może pojawi się jedno albo więcej zdjęć z naszego wspólnego cięcia jałowca, bo wysyłałam Oglądajcie w przyszłym tygodniu.
Ja polecam oprócz miłorzębów (jak Paweł) - śliwy wiśniowe Nigra. Kwitną wiosną na różowo, potem mają bordowe liście, które trwają bardzo długo, jako ostatnie spadają, bo obserwuję je u siebie.
Z innych drzew mam wiśnie Umbraculifera i różne buki: kolumnowe i takie o rozpierzchłym pokroju.
Buki rosną duże.
Z kwitnących ładne są wiśnie "Kanzan" i "Kiku Shidare Sakura".
Siedziałam na Ogrodowisku dziś do 2 w nocy, to widziałam nas trzy. Nocny marek z Ciebie.
Witaj.
Przeczytałam i pomyślałam sobie: ja miałam tak samo, też ciągle bym siedziała w ogrodzie.Powiem Ci, że to wielkie szczęście mieć jakąś pasję w sobie, bo człowiek moim zdaniem jest bardziej wartościowy i wrażliwy.
Ja proponuje miłorząb. Również po przymrozku jednocześnie zrzuca wszystkie liście, dodatkowo dobrze
znosi cięcie i możesz go modelować tak aby nie przeszkadzał. Sumaki są bardzo ekspansywne i nie
wyglądają ogólnie zbyt dobrze. Raz posadzonego sumaka strasznie ciężko się pozbyć
U Marzenki......
Mimo dużej ilości kamieni wygodnie chodzi się po ziemi!
Bo ,,kamole" dostały lokum takie,jakiego się nie spodziewały,
I zamiast turlać się pod nogami,muszą zadowolić się gabionami!
Ale nie narzekają bo podgląd na wodną ścianę mają!
Co prawda patrzą trochę z ukosa,i przed tarasem zadzierają nosa!
A taras,cóż ,podest i dechy,
do tego jakieś pudła wsadzili mu na plechy.
Całe szczęście ,że w michach pachną białe petunie..
No i goście czasami odwiedzą go tłumnie....
I wtedy słychać śmiech,achy i ochy...
I jak tu przy ludziach stroić jakieś fochy......
Ogrodowe badyle prężą się w szeregu...
Bambusy,miskanty, dużo zielonego!
Hosty,bukszpany w kratkę posadzone,
Czy coś tu dojdzie jeszcze? Czy już wszystko wsadzone?
Można by pisać o tym do pierwszego
Zostawiam pole dla innych,Marzenko!
Dla Ciebie wszystkiego najlepszego!
TVN24: UWAGA - w czerwcu nowe godziny emisji!
poniedziałek-piątek: godz. 4.00 i 5:20 (dla widzów z USA i Kanady)
sobota: godz. 4:00 i 5:35
niedziela: godz. 2:45 i 4:55
Oglądajcie w tę niedzielę i cały tydzień Maję w ogrodzie z Ogrodowiskiem. Wystąpią nasze koleżanki ogrodniczki Gosia, Ania i Kasia oraz Bogdzia i kolega ogrodnik Sebek.
No i Kasia, ja i Anula nieobecna niestety. Nasze ogródki w komplecie.
TVN24: UWAGA - w czerwcu nowe godziny emisji!
poniedziałek-piątek: godz. 4.00 i 5:20 (dla widzów z USA i Kanady)
sobota: godz. 4:00 i 5:35
niedziela: godz. 2:45 i 4:55
już coś posadziłam w tamtym miejscu koło grila a i na skarpie musze zrobic porządek
Takie sadzenie w trawniku utrudnia pielęgnację. Wytnij trawę i zrób rabatę a rośliny na rabacie. W trawniku nic nie powinno rosnąć, a jeśli rośnie to jest to pojedyncze drzewo w kółku lub kwadracie wyciętego trawnika.
własnie tutaj chcę wszystko obsypać albo korą albo kamieniem
wiem ze muszę zerwać tę trawę
narazie koszę ja na najniższym poziomie
te nasadzenia mam od tygodnia tylko brak mi czasu aby to dokończyć (maluch zbyt krótko śpi aj jak nie śpi to musi koniecznie pomagać ale nie zawsze użytecznie - cierpią na tym roślinki)
a jak to jest u was z tym żwirkiem
bo ja mam kanień płukany i rośnie na nim pełno chwastów a pod kamykiem mam włókninę i to ni przerasta przez włókninię tylko rosnie na kamykach
już coś posadziłam w tamtym miejscu koło grila a i na skarpie musze zrobic porządek
Takie sadzenie w trawniku utrudnia pielęgnację. Wytnij trawę i zrób rabatę a rośliny na rabacie. W trawniku nic nie powinno rosnąć, a jeśli rośnie to jest to pojedyncze drzewo w kółku lub kwadracie wyciętego trawnika.