Kolejne doniczki, doniczusie i inne kubeczki pojawiły się na stryszku. Jeszcze chwila i nie będzie gdzie nosa wściubić.
Tym razem wysiałam gazanie, ogórki, bazylię, rukolę - tak żeby coś zielonego do kanapki było nawet w postaci mini - tytoń, łubin.
Gerbera wypuszcza nowe kwiaty - już trzeci sezon będzie ozdobą w ogrodzie. Rozplenica rubrum ładnie przezimowała na stryszku - Psot ją codziennie podgryza........ widocznie brakuje mu już zieleninki.
Irenko zamiast białego rodka chciałam posadzić tam pieris, ale już nie ma miejsca na niego, na pewno blisko znajdą się wrzosy, może wrzośce też( pomyślę, która opcja lepsza)...no i muszę iść po rysunek, bo nie pamiętam....zaraz dopiszę
edit1:
ta rabata jest w narożniku, więc w samym rogu śliwę dziecięcą, przed nią hortensję (jeszcze nie wiem jaką, będę konsultować z Wami), przed horti na pewno dwie niższe trawy, może rozplenica medium boy i na samym obrzeżu, albo niskie trawki, albo żurawki, jeszcze nie wiem..rodki znajdą się bliżej ogrodzenia po jednej stronie, na pewno niedaleko siebie, ale wszystko muszę dobrze przemyśleć, bo w końcu na to trzeba miejsca
edit2:
... i myśl mnie naszła, że jednak rodki przed horti pójdą, więc wysoka musi być...a trawy po bokach i wtedy jedna wyższa, druga niższa, ale to muszę narysować, żeby było widać o co mi chodzi....no i chyba śliwe posadzę w innym miejscu, bo tu się nie zmieści...
O łyżwy się Aniusiu nie martw .. Już podusia zamontowana na wrażliwe miejsca przetestowana została .... Więc możesz się przywracać ile wejdzie bez obaw o uszczerbek na zdrowiu
Dzięki za fotkę .. Rozplenica wydaje się bardziej delikatna i bardziej mi się podoba , natomiast jest bardzo rozłożysta.. Ale śliczne tak ogólnie ., Twojej buzinki szukałam na zdjęciu a dopiero potem zauważyłam że jesteś pochylona ... Buziam i jeszcze raz dzieki.
Magnolia, twoja wypowiedź, to opis i nas my mamy identycznie, pasja taka sama, ale czasami też uprawiam samowolkę, jak się nie słucha, a czuję, że to ja mam rację
Reniu, piękny miałaś sen, rozplenica i piwonia, taka rabata długo jest piękna
Mówię wam jaki miałam dzisiaj fantastyczny sen.... Rabata którą mi wyrysowała Magnolia mi się śniła
Normalnie tak pięknie wyglądały te białe piwonie i rozplenica,aż się obudziłam z zachwytu
A M stwierdził,że ja mam już chyba napstrykane w głowie od tych krzaków
I ja tę taktykę stosuję aby wiedzieć gdzie skończyłam czytac
Jest super szkoda, źe nie zimuje w Polsce, ale nawet jako sezonową warto sobie posadzić. Wystarczy 1 szt.....
Oj grupa się bardzo duża zapowiada
O to fajnie, zaraz do Ciebie lecę
Musisz podjąć działania integrujące pólnoc!!! Może jakąś akcję sadzenia u Bogdy zrobimy?
Solennie obiecujesz obfocić ?
Jesteś juź na stałe? Czy znikniesz? Bo ja uczuciowa jestem i tęsknię
Miłego dziękuję
Aniu dzidziaj przyjechała rynna ecolite... Jednak się skusiłam... Jeszcze nie rozpakowana bo Żon nadjechał na akcję rozpakowywania i została ukryta więc nie wiem czy poszaleje w sobote, bo Źon popełni morderstwo w afekcie. Mam zbierać na alpy...
Edi już Sławko odpowiedział (dziękuję) - rozplenica vertigo. Baaaaardzo szybko rośnie, dlatego otrzymała ksywkę madżenkowy potfór W ogrodzie rosła przepieknie, na tym zdjęciu jest posadzonych 5 szt. Miałam też jedną w donicy i marnie to wyglądala, bo zajęła całą donicę i się przesuszała.
Niestey wymga wykopywania na zimę.
Irenko wielkie dzięki za przechowanie, w tobie nadzieja, bo moja w garażu spleśniała, więc pewnie za wilgotno i za zimno miała....
Przed tarasem rosną 2 wiśnie umbraculifera potocznie zwana "umbracośtam" Pissardi mam 6 szt przy płocie przed żywopłotem grabowym. Mam nadzieję, że w tym roku zakwitną