Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 14:02, 11 sie 2014

Do góry
Pierwszy raz mam taką trawke w doniczce i jestem nią zachwycona. Dostaje różowe kłoski

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 14:01, 11 sie 2014

Do góry
Kilka takich u mnie biega

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:54, 11 sie 2014

Do góry
Dzięki za miłe słówka

Irenko ja tak w ogóle mam lęk wysokości więc tylko rzucę poduchy na balustradę i uciekam ale chciałabym mieć tam kiedyś jakiś stoliczek i krzesełko

Elu trzymam za słowo

Alisonek idę zobaczyć ją

Aganiu koniecznie weź nowego bo co On? Łaskę robi, że Ci zrobi? Jutro zobaczę co tam się dzieje u Ciebie

Wspomniane zakupy:

Blaski i cienie nowego życia 13:51, 11 sie 2014

Do góry
Dla Basi kalina, wypuściła nowe odnogi i szaleje....a obok rozplenica od tyłu

Werbena patagńska- ta dała czadu do wysokości magnolii
i jeszcze urok buchanani- jest świetna, rośne w cieniu,sadzona jesienią, zwiewna i sztywna, po prostu urocza i będę miała ją też przed hortensjami, żeby przysłaniała żurawki przed słońcem
Blaski i cienie nowego życia 13:49, 11 sie 2014

Do góry
Obiecałam Ani pokazać moje Dollary- są z daleka i kwiat z bliska

Hortensje ogrodowe mają niesamowite nowe przyrosty, które nawet kwiaty zasłaniają

Przed wyjazdem przesadziłam trawkę Ice Fountain i myślałam że padnie, a jednak mnie po powrocie zaskoczyła niesamowicie....na dodatek mała psiunia ją uwielbia pogryzać.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:49, 11 sie 2014

Do góry
ewa004.....uwierz mi, da się, jak taki śliczny letni dzień, w robocie ogrodowej stale tyły, na leżaku chciało się poleżeć i w dzień i wieczorkiem, , to jest to możliwe

Marzenko....nie dziękuję, coby nie zapeszyć...u mnie tylko rozplenice się sieją, nic innego...

Agata........kilka lat z rzędu pozwalałam kwitnąć, potem ucinałam kwiatostan, a teraz stwierdziłam, że nie będę, jest śliczny i jak wieje, cudownie wygląda

Iwonko.....na drugi rok nie skub, jest śliczny, a potem na jesień równo przy zielonym po prostu ucinam

wczorajszy dzień był zachwycający, ogród w jego świetle też, limki pachniały odurzająco, aż ciężko było cokolwiek robić....

miskant cukrowy a w tle wyspa berberysowa, wróble powróciły, zawsze w sierpniu i aż do maja tu siedzą..
a ja siedziałam na tarasie imprezowni i pstrykałam fota, no i było planowanie, przewieszanie zegara i serduch lustrzanych, na ścianie nie dawały efektu, a w promieniach zachodzącego słońca, iskrzą milionami refleksów

i on, jak parasol nad wszystkim, a pod nim zimozielone, az dziw, że żyją i podziwiam je zimą
Po prostu ogród... 13:33, 11 sie 2014

Do góry
sylllwia napisał(a)
Ewuś dzięki

Znalazłam fotke z 2004 roku przedogródka, ale było pusto
Zobaczcie jak się zniemiło, azalie, rh i kosodrzewiny nadal rosną w tych samych miejscach,

Witam, Pani Sylwio bardzo podoba mi się przedogródek. Mogłabym prosić o podanie mniej więcej jakich jest wymiarów. Na oko wydaje mi się, że mam podobny w swoim ogródku i szukam na niego inspiracji. Ja mam trochę trawy na środku i cztery duże świerki a także kilka azali i rh, ale zastanawiam się czy nie zagospodarować go w całości na rabatę. Będę wdzięczna za podpowiedź, Pozdrawiam, MarzenaG
Moje ukochane miejsce na ziemi 13:23, 11 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
pewien czas temu byłam u Bożenki w rododendronowym ogrodzie i kupiłam wtedy w szkółce miniaturowe hosty, śliczne są, dopiero teraz mi zakwitły

śliczne są
Ogród w skali mikro cz.II 13:22, 11 sie 2014

Do góry
Plumeria alba .. Zwana kwiatem Lei..śliczne drzewo

To było piękne pnącze..kwiaty..hmmm..wielkość nie jest zauważalna na zdjęciu, ale były wielkości sporej męskiej pięści

Te kwiatuszki była malutkie i na małych niefajnych krzewach..ale kolory kwiatuszków na jednym pąki rekompensowały wszystko

To był zupełny " wariat ".. Gęsto ułożone liście , podobne do kliwii albo raczej wężownicy..i te kwiaty..delikakatne jak koronka

A to było wielgaśne drzewo .. Dobrze ,że mój aparat ma rozsądny zoom

Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:19, 11 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wklejam floty przedpłocia bo trzeba z nim coś uczynić i potrzebuję pomocy

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 13:07, 11 sie 2014

Do góry
kilka tygodni temu podcięłam boczne pędy w jałowcach Limeglow i pieknie się zagęściły w środku

cyprysik Filiformis niezmiennie ciągle mi się podoba

a cypryski Lane ma niezwykły kolor - ach te cyprysy

uwielbiam mój ogródek...

w sobotę mama podarowała mi sadzonki bergeni sercowatej, rudbekii i ziemowity i już szukam dla nich miejsca
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:07, 11 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
M mnie wczoraj wyciągnąl na taras i winko wiec nie zdązyłam wkleić zdjęć
W oczekiwaniu na drugie tłoszenie róż NN. Purpurowe róże dopiero niesmiało rosną. I perovskia dla Izy, ta która leżała i się podniosła

i Grafini

Nieustannie podziwiam u ciebie pervską, jest wprost niesamowita, u mnie ciągle kuleje...czyżby przesadzanie aż tak źle znosiła, 3 razy był? no cudowną ją masz
a co Grafini, mam kilka pąków, kwitnie, ale kwiat bardzo krótko się utrzymuje, tym jestem zaskoczona..
wszystko inne podziwiałam, nie wiem, jak u ciebie, ale u nas wczoraj była cudowna pogoda, komarów nie ma, burza nie dotarła, a dziś spokojnie kropi, tak, jak lubię i się cieszę, bo robiłam sadzonki z najpiękniejszej trzmieliny, jakieś foto z porodówki?
Zielone Centrum Spokoju 12:53, 11 sie 2014

Do góry
Nic nie śmierdzi raczej pachnie naturalnym procesem kompostowania. Aromat uzależniający.
Duża pryzma. Tam gdzie są nasturcje do rozluźniania pryzmy posiane to pryzma z zeszłego roku. Od frontu z tego roku nowa - tutaj jeszcze z nie przerzucona.
Później wstawię zdjęcia z wczoraj jak już wygląda po przerobieniu wstępnym. Przy przerzucaniu niczym 'obornik' i widać, że ładnie się przepala i siada.
Ta pryzma ma wymiary: 5 na 3-3,5 na 6m i wys. ok. 70-80cm od tyłu.

29.06.br

18.07.br
Dwa ogrody 12:53, 11 sie 2014

Do góry

Jedyny kwiatek Rubensa kupionego wiosną

a ja nie doczekałam żadnego, wyrosła plątanina zieleni, na kilka metrów, a kwiatów ani jednego, dziwne...zatem ciesz się tym jednym
co do białej lawendy, też ją mam i raczej uważam, że ma słabszą kondycję, niż te fioletowe, ale skoro już jest, to ją zostawiam...
Kwiaty z ogródka Marty :) 12:42, 11 sie 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

dziwaczkowe nasiona

Weź mi tu takich strasznych rzeczy z rana nie pokazuj dobra?! brrrr
Kwiaty z ogródka Marty :) 12:38, 11 sie 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

za zgodą siostry wklejam zakątek z jej ogrodziska( bo 95 arów to już nie ogródek jak mój)
lubię u niej być ze względu na intymność jaką daje jej duża działka

Bardzo podobają mi sie te chonki, orientuje sie pani w jakim są wieku i jaka to odmiana? pozdrawiam
Ogródek Anity 12:35, 11 sie 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Ja specjalistką od powojników nie jestem, u mnie najlepiej rośnie Emilia Platter, ale on jest taki zwykły, pospolity....wyglada tak

A specjalistką od powojników jest Monika, tu masz link do jej wątku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1990-moj-ogrodek-pod-gdanskiem

U mnie w tym roku powojniki kiepsko coś, kilka ma uwiąd....
Aaaaaaa....jeszcze moniuszko jest ładny, ale napewno nie kwitnie tak obficie jak Emilia Platter, choć jego kwiaty mają prawie 20 cm średnicy....

I ty narzekasz!!!! cudnie kwitną, moje w tym roku strajkują, nędza...obejrzałam foty panoramy, masz pięknie, dorodnie, niesamowicie bujnęło i te łany jeżówek, no cudnie tam siedzieć i podziwiać, szkoda, że nie przez cały rok
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:24, 11 sie 2014

Do góry
Wklejam floty przedpłocia bo trzeba z nim coś uczynić i potrzebuję pomocy

Na Łowieckiej 12:22, 11 sie 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies