Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 12:50, 11 sie 2014

nicol21 napisał(a)
A jakie widoki z wczasów pańcia ma? Może się tym podzieli ?

Bedom Ewelinko bedom .. Ale raczej kffiatuchy i zwierzaki , bo widoczków jakoś w tym roku ne zdążyłam
gierczusia 12:52, 11 sie 2014

bleebla napisał(a)
melduję, że efekt dywanowy zadziałał u mnie świetnie i jestem z niego bardzo zadowolona

Ooooo, dzięki za info ... Czyli efekt dywanowy też jest warty polecenia .. Jak już użyję ten mój wór jaramili , co to go skończę przy moim areale za jakieś 5 lat to pomyślę o zmianie na " dywanik ".. Zawsze jakaś odmiana sie chyba przyda

Buziole i jeszcze raz dzieki
gierczusia 12:56, 11 sie 2014

lojalna_ napisał(a)
Jeszcze raz witam serdecznie i wreszcie moge sie oficjalnie przywitac rowniez jako rudzianka zycze udanego urlopiku a ja bede spacerowac po slicznym ogrodzie

Cześc Jolu .. Witaj oficjalnie u mnie ... Rozgość się kawusię Ci zrobię , choć nóżki Cię raczej nie zabolały po chodzeniu po moim mikro ogródeczku

Może kiedyś sie spotkamy ??? Polazimy po jakiejś szkółce , pooglądamy roślinki , soczek wypijemy ........ Myśl , póki mam wakacje

Ściskam
gierczusia 12:58, 11 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Ela, hop, hop.....no mam nadzieję, że na lotnisku nie koczowałaś w drodze powrotnej....

Ne ,nieeeeee..a co ???działo się coś ????... Bo ja nie w temacie , jak to zwykle bywa u osób bez tewelizorka

Ściskam Julciu
gierczusia 12:59, 11 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No jesteś Kfiotki śliczne. Odpoczywają i szybko wracaj

Jestem jestem .. Kfiotki śliczne w Egipcie , bo tam słońca nigdy nie brakuje ..a jak jest podlewanko , to już roślinkom niewiele do szczęścia brakuje

Buziole
gierczusia 13:01, 11 sie 2014

JulkAd napisał(a)
No, bo siem już martwiłam, takie niepokojące info w tv słyszałam

Że niby mnię beduini porrrwali , abo mnię chłop na wielbłada wymienił ??..... Ale kto by mu wtedy gotował ?? No kto ja siem pytam ??
BusyBee 13:03, 11 sie 2014

Oooo! właścicielka wróciła cała i zdrowa- od razu widać po ilości powiadomień Witamy, witamy
Jak tam ogródek przeżył rozłąkę?
gierczusia 13:03, 11 sie 2014

Bea napisał(a)
To inne biuro, Ela pewnie przylot miała o czasie

Zameldowała się to wszystko w porządku

Aaa..teraz łapię .. Znów jakieś biuro podróży " atrakcje " swoim klientom zafundowało ????echhhh,Polska ...

U mnie było oki , byłam z tym największym chyba w pl biurem

Buziole
gierczusia 13:11, 11 sie 2014

BusyBee napisał(a)
Oooo! właścicielka wróciła cała i zdrowa- od razu widać po ilości powiadomień Witamy, witamy
Jak tam ogródek przeżył rozłąkę?

Cześć Pszczółko .... W moim ogródeczku , jak to mówi moja przyjaciółka jest " dżungla ole "... .. Wszystko wyrosło , a bluszcz od przodu to mi prawie całe okno zasłonił .. Dziś była akcja " maczeta " uśmiałam się jak byk .. Znów pełno małych bluszczyków czeka na chętnego

Niestety moja róża mi ucierpała .. Jest w donicy , miałam zamontowane podlewanie takie zastępcze ...jak dwa ubiegłe lata działało , tak teraz zrobiło mi strajk ...ma pełno żółtych liści ,ale chyba da radę

A Ty Obiboczku kiedy wreszcie założysz ten wątek ??
gierczusia 13:22, 11 sie 2014

Plumeria alba .. Zwana kwiatem Lei..śliczne drzewo

To było piękne pnącze..kwiaty..hmmm..wielkość nie jest zauważalna na zdjęciu, ale były wielkości sporej męskiej pięści

Te kwiatuszki była malutkie i na małych niefajnych krzewach..ale kolory kwiatuszków na jednym pąki rekompensowały wszystko

To był zupełny " wariat ".. Gęsto ułożone liście , podobne do kliwii albo raczej wężownicy..i te kwiaty..delikakatne jak koronka

A to było wielgaśne drzewo .. Dobrze ,że mój aparat ma rozsądny zoom