Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:23, 23 maj 2013

Do góry
I wcześniej nie prezentowane zakupy z kiermaszu - rojniki i żurawki:

Nidiformisy i miskant Morning Light coraz okazalszy

I perukowiec - uwielbiam jego kolor!

Miskant - Miscanthus 16:38, 23 maj 2013

Do góry
Zrobiłam zdjęcia moich trawek:
1.Gracillimus

2.Morning Light

Te dwie kępy są posadzone rok temu.

Tutaj miskant dwuletni, nie wiem jaka odmiana... N.N.

Na razie na trawki nie narzekam
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 01:21, 22 maj 2013

Do góry
Nati napisał(a)
tutaj też nowa funkia nazwy nie znam

a to mój skarb już nie mogę się doczekać jak urośnie ciągle szukam dla niego dobrego miejsca cienistego którego u mnie mało

a tu bakopa komarzyca pelargonie takie tam kompozycje

tutaj też kompozycja jak się rozrośnie mam nadzieję na ładny efekt czekam na wegetację perukowca boję się że coś z nim nie tak od dołu puszcza młode a na pąkach zastój,, no i garaż do obrobienia

róża różowa do kompozycji z begoniami

maleńki warzywnik
piękne przyrosty sosenki
i tutaj też sosna będę próbować bonsai
a tu nowa kompozycja z boku domu proszę o surowe komentarze i nowy nabytek grujecznik japoński
z przodu trawa frosted curls i bronzowa wokoło grujecznika żurawki jeszcze małe Alabama, plum royal, southern comfort, i jeszcze kilka innych
tutaj hosta carex evergold i kulki z tuji

całośc słabo jeszcze widoczna z tyłu hortensje rózowe i biała obok miskant variegata proszę o ocenę jak to może się zachować w przyszłości po boku berberys czerwony i żólty dla kontrastu, będę cieła na niskie obwódki
Nati przesliczny ten pół okrąg z kamieni suuuper mi się podoba reszta też oczywiscie no i ten kwiatek naj ukochańszy teraz czekam na następny buuuźiaki lecą żeby zobaczyć oczywiscie
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 13:04, 21 maj 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Mam pytanie do doświadczonych...kupiłam trawę, miał to być miskant "morning light", ale mam wątpliwości...
Co ja kupiłam???

Edytko, to jest Arundo Donax Aureovariegata, cudowna trawa, na zimę jednak ciut okryj, bo wrażliwa tu masz fotkę mojej w okresie lata, ubiegłego roku

pięknie u ciebie, a orliki i bożykwiat cudowne!!
Ogródek Anity 21:55, 20 maj 2013

Do góry
Oto dzisiejsze zakupy-będą posadzone w jasnym żwirku obok ciurkadełka (którego jeszcze nie ma), ale będzie realizowane od soboty

Miskant "little zebra"

"Black beard"

I liliowiec "stella d'oro"

Metamorfozę udokumentuję oczywiście
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 18:18, 20 maj 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Mam pytanie do doświadczonych...kupiłam trawę, miał to być miskant "morning light", ale mam wątpliwości...
Co ja kupiłam???

To chyba mozga trzcinowata tez ją mam
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 18:00, 20 maj 2013

Do góry
Co ja kupiłam???

Pałka - Typha 06:26, 20 maj 2013

Do góry
Ubiegłego roku na naszym krajowym rynku pojawiła się pałka 'Zebratails' , ma paskowane liście w poprzek, podobnie jak miskant chiński 'Zebrinus'.
Pałkę sadzimy do głębokości 30 cm, najlepiej w dużych pojemnikach z żyzną ziemią, w stawie - bezpośrednio w gruncie.

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 16:00, 17 maj 2013

Do góry
tutaj też nowa funkia nazwy nie znam

a to mój skarb już nie mogę się doczekać jak urośnie ciągle szukam dla niego dobrego miejsca cienistego którego u mnie mało

a tu bakopa komarzyca pelargonie takie tam kompozycje

tutaj też kompozycja jak się rozrośnie mam nadzieję na ładny efekt czekam na wegetację perukowca boję się że coś z nim nie tak od dołu puszcza młode a na pąkach zastój,, no i garaż do obrobienia

róża różowa do kompozycji z begoniami

maleńki warzywnik
piękne przyrosty sosenki
i tutaj też sosna będę próbować bonsai
a tu nowa kompozycja z boku domu proszę o surowe komentarze i nowy nabytek grujecznik japoński
z przodu trawa frosted curls i bronzowa wokoło grujecznika żurawki jeszcze małe Alabama, plum royal, southern comfort, i jeszcze kilka innych
tutaj hosta carex evergold i kulki z tuji

całośc słabo jeszcze widoczna z tyłu hortensje rózowe i biała obok miskant variegata proszę o ocenę jak to może się zachować w przyszłości po boku berberys czerwony i żólty dla kontrastu, będę cieła na niskie obwódki
Miskant - Miscanthus 07:23, 17 maj 2013

Do góry
Magda, jak Twoje miskanty?
Obeszłam wczoraj swoje trawki i upewniłam się, że wszystkie się obudziły. Wszystko to młode rośliny, w większości posadzone w ubiegłym roku, ale zima im krzywdy nie zrobiła. Mój miskant Morning Light ma gdzieś z 25 cm a te bujniej rosnące to już nawet i z 50 cm mają, rosną błyskawicznie.
Mam nadzieję, ze Twoje śpioszki już wystawiły głowy i wezmą się do pracy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:11, 16 maj 2013

Do góry
w myśl zasady 'nie miała baba kłopotu kupiła prosie' mam takie prosie które nazywa się turzyca

pobiegałam z donicami i tak;
wesja nr 1
za turzycą obok bukszpanu wejdzie jeszcze jeden miskant

wersja nr 2

wersja nr 3

Ogród do odświeżenia 20:30, 16 maj 2013

Do góry
I kilka innych zdjęć

mój miskant Morning Light, albo...Variegatus, nadal nie wiem liczę, że Kasia (Bociek) się pozna
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:44, 16 maj 2013

Do góry
Czosnki

Hosty - to Fransec Williams chyba:

to august Moon chyba:

Czekam na nasiona ciemierników, zamierzam wysiać w skrzynce

Miskant Morning Light powoli rośnie

Kwitnące maleństwo od Krys, ubiegłoroczne (w tym roku mam od Krysi kolejne, białe)

Mój klonik:

Rzut oka na warzywnik - nadal nie przywiozłam skrzynek (dzisiaj M po Młodą i basen, jutro jedziemy do Keukenhof... może po weekendzie?)

Fasola karłowa w skrzynce:

W gruncie niedługo zacznie się wspinać po pergolach:
Ogród... reni 14:30, 15 maj 2013

Do góry
Ależ kolorowo na skalniaku.
Miskant olbrzymi podobno mocno się rozrasta rozłogami, mój jest posadzony w dużym pojemniku budowlanym bez dna i co dwa lata trzeba go wyjąć podzielić, bo widać że nie ma miejsca. Dzielenie tylko przy użyciu siekiery, ale może dlatego, że rośnie ograniczony i zbija się dość mocno.
Ogród... reni 14:16, 15 maj 2013

Do góry
Alicja tak, hosty na zimę znikają i budzą się na wiosnę...możesz na ten czas posadzić cebulowe tulipany, krokusy i inne

Aniu dzięki..właśnie Danusia pisała mi że to miskant gigantus a powiedz mi mocno się on rozrasta
Ogród... reni 14:08, 15 maj 2013

Do góry
Hosty i u mnie rosną w tempie ekspresowym. Warzywniczek pięknie wypielony
A co do trawy, to przypomina mi mój miskant olbrzymi, jak obejrzysz, to usune

Pozdrawiam
Mazury i mój kawałek ziemi 08:42, 15 maj 2013

Do góry
Edi 00
Edytko trawy różne np.rozplenica japońska hameln,turzyca muskeglińska i miechowata lurida,trzcina laskowa arundo i miskant chiński cabaret i kwiaty złocień biały,jeżówkę ,irys syberyjski .Jeszcze brak mi korą tam zrobić ale to wkrótce .

JuziaG
Justyś pracuję nad rabatami bo jak narazie to był sam trawnik za domem i tak powoli coś robię ale widzę efekty to mnie mobilizuje do dalszych prac

Betka.
Na wakacje jadę podobno 29 czerwca tak M mówił a nie było mnie bo netu nie mniałam zaraz wpadnę do Ciebie bo ciekawość górą.

Madziarzeszow.
Madziu jestem już i nadrobię zaległości.

Debra
No myślę że będzie dobrze bo już z tarasu coś widac jak rośnie a efekt tak będzie za rok lub dwa jak to się rozrośnie ale poczekam a co tam.

Wiczis byłam u Ciebie żeczywiście jestśmy na tym samym etapie a w doradzaniu to ja kiepska jestem.
Rozpoznawanie traw 22:00, 14 maj 2013

Do góry
reni napisał(a)

Danusia a jaka to może być...rośnie ponad 2 metry

Miskant giganteus jeśli ponad 2 metry. https://www.ogrodowisko.pl/watek/2065-blaski-i-cienie-nowego-zycia?page=21#post_9

https://www.ogrodowisko.pl/watek/679-dni-otwarte-ogrodu-w-goczalkowicach?page=10#post_1

Pampasowa wygląda tak

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1041-trawa-pampasowa-cortaderia-selloana
A miało być tak pięknie.... 13:53, 14 maj 2013

Do góry
Konwalie

i miskant Morning Light który kupiłam na wyprawie szkółkowej bierze się do zycia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:48, 14 maj 2013

Do góry
Ostatnią rabatę muszę zmienić Zastanawiam się nad tawułką jakąś białą na calej długości pod drzewkami, pomiędzy nimi wysoki miskant i z przodu jasna żurawka. Może ktoś podpowie coś innego?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies